Heracles Almelo speelt zondagmiddag zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2015-2016. In de Euroborg speelt het tegen FC Groningen, die de play-off plek om Europees voetbal nog veilig moet stellen.

Vorig week zondag stelde Heracles definitief de play-offs veilig door met 1-1 gelijk te spelen tegen ADO thuis. Heracles zal ook de laatste wedstrijd willen winnen. Het is al zeven wedstrijden ongeslagen. Het kan het seizoen nog afsluiten met een mooie 5e plaats maar dan moet het zelf winnen en Utrecht thuis verliezen van AZ. Trainer John Stegeman kan zondag weer beschikken over Mike te Wierik en Wout Droste. Beiden keren terug van een schorsing. De oefenmeester zal ook beginnen met Illiass Bel Hassani en Robin Gosens. Stegeman wil het tweetal het ritme laten vasthouden ondanks dat ze beiden geschorst zijn voor het eerste play-off duel aankomende donderdag. Wout Weghorst is nog een twijfelgeval. De lange spits was deze week ziek en trainde vrijdag pas weer mee. Paul Gladon is zijn mogelijke vervanger.

Voor tegenstander FC Groningen staat er zoals gezegd nog wel degelijk wat op het spel. De ploeg van trainer Erwin van de Looi moet de play-offs nog veilig stellen en moet dan eigenlijk zelf winnen om niet afhankelijk te zijn van ploegen onder zich. Vorige week zondag werd er met 1-2 gewonnen bij SC Heerenveen. Trainer Van de Looi verwacht zondag allerminst een makkelijke werdstrijd:  “Heracles heeft bewezen dat zij lastig te verslaan zijn. Ik kan me niet voorstellen dat zij veel gaan veranderen doordat ze al zeker zijn van de play-offs. Ze zullen lekker door willen draaien en kunnen wellicht inspelen op het feit dat Bel Hassani en Gosens aankomende donderdag geschorst zijn in de eerste play-offwedstrijd.” FC Groningen mist zondag Simon Tibbling en Jarchinio Antonia vanwege blessureleed.

De wedstrijd zal zondag om 14.30 uur onder leiding staan van scheidsrechter Pieter Vink.

Sponsoren

Reacties (17)

Reageer nu!