Heracles Almelo heeft zijn eerste play-off duel verloren. Opnieuw werd er met 2-1 verloren in de Euroborg van FC Groningen. Gezien de kansen in de tweede helft had er misschien wel meer ingezeten vanavond.

John Stegeman begon verrassend met Tim Breukers in de basis en ook nog als rechtsbuiten. De beginfase was voor de thuisploeg. Rusnak kreeg direct een schietkans die rakelings naast ging. Na 10 minuten spelen was het wel raak. Hateboer kon vrijstaand inkoppen bij de tweede paal na een goede voorzet van Idrissi. Daarna was er aan de overkant ook direct gevaar. Heracles kreeg een hoekschop en Weghorst kopte snoeihard op goal, maar de bal ging recht op doelman Padt af die kon keren. Het verdere verloop van de eerste helft kabbelde voort en was niet denderend om naar te kijken. Heracles werd niet gevaarlijk, maar scoorde vlak voor rust wel uit het niets de gelijkmaker. Navratil kopte door op Weghorst die alleen op Padt af kon gaan. De spits faalde niet maakte het o zo belangrijke uitdoelpunt op slag van rust.

Heracles begon de tweede helft niet goed. FC Groningen kwam al vroeg na rust op voorsprong. Opnieuw was het Lindgren die scoorde. Hij kopte de bal achter Castro: 2-1. Direct daarna had Heracles de stand gelijk kunnen trekken, maar Navratil wist niet tot score te komen. Heracles kreeg daarna voldoende kansen via Van Ooijen en Zomer om de gelijkmaker te maken, maar er werd niet gescoord. Groningen kreeg in de slotfase ook nog een kans, maar de eindstand werd net als afgelopen zondag 2-1 in het voordeel van de Groningers.

Beide ploegen hebben nog een prima kans om de volgende ronde te halen na deze uitslag. Komende zondag om 12.30 uur is de return in Almelo! Tot dan!

Sponsoren

Reacties (34)

Reageer nu!