Heracles was heer en meester. De hele wedstrijd domineerden de Heraclieden, maar kreeg in de allerlaatste minuten toch de deksel op hun neus. De allereerste wedstrijd in Europa eindigde in 1-1.

En nu moet ik als schrijver oppassen met wat ik zeg, maar gezien het spelbeeld mogen wij ons daar best een beetje voor schamen! Als je de hele wedstrijd zo dominant speelt, zo ongelooflijk veel kansen creëert en als de tegenstander het niveau toont van een veredeld Jupiler League team, dan moet je de wedstrijd winnend afsluiten! Wat een avond moest worden waarmee je de tegenstander met 3-0 of meer naar huis stuurt, eindigde in een avond met een hele bittere nasmaak.

De eerste helft begon meteen al met een grote kans voor Navratil. De buitenspeler kreeg de bal in de tweede minuut voor zijn voeten, maar wist niet de rust te bewaren om de 1-0 te scoren. Arouca leek onwennig op het kunstgras. De Portugezen maaiden ballen weg, zoals je ze ook in de zaterdag 4e klasse wel eens weggemaaid ziet worden. Heracles won tachtig procent van de duels en was de gehele eerste helft ontzettend gretig. Kansen voor opnieuw Navratil en Gladon werden niet verzilverd, waardoor er toch met 0-0 gerust werd.

De tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde beeld. Heracles drong aan, Arouca trok zich heel erg ver terug. In de 53e minuut was het dan eindelijk raak. Paul Gladon wist de keeper wél te passeren, nadat hij eerst nog een prachtig schot op miraculeuze wijze gepareerd zag worden. De 1-0 betekende de eerste Europese goal ooit voor Heracles en het stadion ontplofte! Wat een heerlijk gevoel beleefden we daar met z’n allen!

blijdschap-heracles-arouca

De Portugezen leken geknakt, want Heracles kreeg hierna kans op kans, maar zowel Kuwas, Bel Hassani als Gladon faalden allemaal oog in oog met de voortreffelijke Portugese keeper.

Na de 75e minuut leek Heracles het wel goed te vinden. De Heraclieden temporiseerden het spel, vonden het wel goed. En dat lijkt toch de grootste fout van de wedstrijd te zijn geworden. Waar vooraf gezegd werd: “we willen niet in die Ajax val trappen”, gebeurt dat in de allerlaatste minuut alsnog! Ongelooflijk jammer, vooral omdat het zo onnodig was! Waarom niet lekker doorvoetballen? Opportunistisch, aanvallend, daar waar we zo goed in zijn!?

Maar helaas. Het is even niet anders. We moeten deze bittere pil even slikken en doorgaan. Volgende week gaan we met een kleine duizend Heraclieden naar Portugal en als we in Portugal ook op deze manier spelen, dan zijn wij van HAFC.nl ervan overtuigd dat wij gewoon een ronde verder komen!

Foto’s: Orange Pictures

 

Sponsoren

Reacties (61)

Reageer nu!