Morgenmiddag is het weer zover! Na ons korte Europese avontuurtje kan Heracles weer aan de bak in het eigen Polman Stadion voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2016-2017.

Anderhalve week geleden stonden we nog met een kleine duizend Heraclieden in het zonnige Portugal  en nu mogen we alweer aantreden in onze eigen voetbaltempel. En de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er toch niets boven een lekkere pot voetbal in ons eigen stadion gaat? Pilsje in de hand, kort op het veld en een heksenketel waar je U tegen zegt. Dat de wedstrijd op een onmogelijke tijd van 12:30 begint, dat zij maar zo.

Willem II uit Tilburg, dat vorige week genadeloos werd afgestraft door Vitesse zal proberen om deze nederlaag weg te poetsen. Eerder liet John Stegeman al weten dat hij verwacht dat de Tilburgers “getergd” zullen zijn, die in de eerste speelronde met 1-4 van de mat gespeeld werden door Vitesse.

Heracles
Heracles kent wat personele problemen. Het is nu al zeker dat zowel Ramon Zomer als Peter van Ooijen niet inzetbaar zijn. Zomer heeft al een tijdje een blessure aan zijn knie en gaat met het ziekenhuis een traject bewandelen die hem van deze blessure af moet helpen. Van Ooijen heeft een knie van Gladon in zijn ribben gekregen in de wedstrijd tegen Roda en heeft daardoor een kneuzing opgelopen. Daarnaast zijn Vincent Vermeij en Joey Pelupessy een vraagteken. Vandaag zal bepaald worden of zij fit genoeg zijn om morgen mee te kunnen spelen.

John Stegeman zal wel weer op de bank plaats kunnen nemen. Hij zat vorige week een schorsing uit na te zijn weggestuurd in de laatste wedstrijd van vorig seizoen tegen FC Utrecht.

Willem II
Bij Willem II staat er sinds dit seizoen een nieuwe trainer aan het roer. Erwin van de Looi, overgekomen van FC Groningen, is ook geen onbekende natuurlijk. Hij werd vorig jaar in de historische thuiswedstrijd tegen FC Groningen (5-1) nog naar de tribune gestuurd. Die wedstrijd betekende destijds het einde aan de Europese droom van Groningen en ook hij zal getergd zijn om een goed resultaat uit Almelo mee te nemen. Heracles vindt hij “een goede ploeg”. “Ze hebben niet voor niets de Play-Offs gewonnen. Op de spitspositie na – Vermeij in plaats van Weghorst – is Heracles in mijn ogen niet veel veranderd.”

De spelers van Willem II hebben geen goed woord over voor het kunstgras van Heracles. Nieuweling Andreas Calcan: “In de jeugd heb ik een aantal jaar op kunstgras getraind. Maar in onze hoogste divisies in Roemenië zijn er geen kunstgrasvelden gelukkig. Ik vind het maar niks, je krijgt sneller last van je benen.” Aldus de Roemeen tegenover Het Brabants Dagblad. Teamgenoot Sol sluit zich daarbij aan. “De bal doet andere dingen op kunstgras dan op gewoon gras. In Spanje heb je wel wat kunstgrasvelden, maar ik speelde er liever niet op.”

Historie
Van de laatste elf thuisduels werden er zeven gewonnen door Heracles. Twee keer gingen de Tilburgers er met een overwinning vandoor en twee keer werd het gelijk.

Arbiter: Wiedemeijer
Aanvang: 12:30
Locatie: Polman Stadion

Bovenstaande foto is van na de overwinning op Willem II vorig seizoen. Morgen gaan we met z’n allen zorgen voor een identiek beeld na 90 minuten voetballen!

Foto: Orange Pictures

Sponsoren

Reacties (23)

Reageer nu!