Heracles heeft vanmiddag vrij eenvoudig Willem II in het eigen Polman Stadion verslagen. In een gezapige wedstrijd wonnen de Heraclieden met 3-1 van de Tilburgers. Een eindstand die hoger had moeten uitvallen, maar de eerste 3 punten zijn binnen!

De wedstrijd in een zonnig Polman Stadion kwam maar moeizaam op gang. Met een goed spelende Justin Hoogma centraal achterin speelde Heracles degelijk en gaf het nauwelijks kansen weg. Daarentegen wist Heracles in de eerste helft weinig gevaar te creëren. Bel Hassani en Darri kregen wel een mogelijkheid maar wisten niet te scoren en Willem II werd alleen gevaarlijk via een vrije trap van Thom Haye. In de 26e minuut kwam Heracles dan wel op voorsprong. Illiass Bel Hassani verraste Lamprou in de korte hoek met een vrije trap. Het duurde even tot dat het doelpunt werd goed gekeurd door de arbitrage, maar de bal was duidelijk over de doellijn geweest. Heracles kreeg daarna nog wel kansen via Darri en Gladon, maar de ruststand bleef 1-0.

De eerste goede kansen in de tweede helft waren voor de bezoekers uit Tilburg. Een schot van Haye werd gepareerd door Castro en een inzet van Falkenburg ging voorlangs. Daarna was het Heracles dat druk zette en Lamprou onder vuur nam. Bel Hassani en twee keer Darri zagen hun schot gekeerd worden door de doelman. Gladon wist na ongeveer een uur spelen wel Lamprou te verschalken. Na een mooie aanval rondde de spits koelbloedig af: 2-0. Een paar minuten later zat de wedstrijd definitief op slot. Op aangeven van Gosens prikte Gladon zijn tweede van middag binnen en was de wedstrijd gespeeld. Heracles verloor daarna de concentratie en Falkenburg kon een kleine tien minuten voor tijd profiteren met een lob en verschalkte hij Castro. Daarna had Heracles de score moeten uitbreiden, maar Gladon verzuimde tot twee maal toe een penalty te benutten.

Het bleef 3-1 en Heracles kan de eerste 3 punten van het seizoen bijschrijven! Op naar volgende week zondag. Dan is Feyenoord de tegenstander in het Polman Stadion.

Foto: Orange Pictures

Sponsoren

Reacties (37)

Reageer nu!