Terwijl voetbal Nederland stil ligt en het Nederlands elftal zich mag proberen te kwalificeren, zijn er een aantal Heraclieden opgeroepen voor vertegenwoordigende elftallen.

Eén van die spelers is Justin Hoogma, de zoon van Nico-Jan Hoogma. De jonge speler lijkt optimaal “gebruik te maken” van het feit dat Ramon Zomer momenteel niet kan spelen, want de talentvolle verdediger maakt indruk! En dat is ook in Zeist niet onopgemerkt gebleven. Hij mocht meedoen met Oranje onder 19 , waarin hij speelde tegen Engeland onder 19 in een wedstrijd dat een 1-1 eindstand kende.

“Engeland had het betere van het spel, maar de beste kansen waren voor ons dus op basis daarvan was het gelijkspel uiteindelijk wel terecht.” Aldus Hoogma op de site van Heracles. Hij staat in het Nederlands elftal op dezelfde plaats als bij Heracles. “Daar sta ik ook links centraal in het centrum. Het grote verschil is alleen dat Mike (Te Wierik red.) en ik inmiddels goed op elkaar zijn ingespeeld. Bij het Nederlands Elftal krijg je met jongens te maken waar je voor het eerst mee samenspeelt.”

De aanpassing lijkt ook probleemloos te verlopen. “Ik kende nog niemand, maar omdat je elkaar in korte tijd veel ziet leer je elkaar snel kennen. Zo heb ik op dit moment een groepje Ajacieden waar ik mee omga.”

“Of deze trip een mooie test voor mij persoonlijk is? Ja, tuurlijk. Je speelt tegen de absolute top van je eigen leeftijd. Daarbij kun je mooi zien of je het niveau aan kan. Ik denk ook dat ik mijn selectie te danken heb aan mijn spel bij Heracles Almelo de laatste weken.”

Bron: Heracles Almelo

Justin Hoogma behoort ook na de terugkeer van Zomer in de basis te blijven

Bekijk resultaten

Sponsoren

Reacties (6)

Reageer nu!