Heracles heeft de samenwerking met SciSports verlengd. Het innovatieve bedrijf bezorgt Heracles de data, dat verzameld wordt uit wedstrijden en trainingen.

Nico-Jan Hoogma is blij met de samenwerking. “Wij willen in de eerste plaats alle mogelijkheden benutten die er zijn. We zijn een topsportbedrijf, dus alles moet kloppen. Natuurlijk willen we wereldwijd in de gaten houden welke spelers voor ons geschikt zijn, daarin is de samenwerking met SciSports een tweetrapsraket. Zij doen het voorwerk, wij maken het af.”

“Maar zonder SciSports zouden wij gewoon veel competities en spelers niet op het netvlies hebben. Doordat SciSports groeit in onze visie en cultuur kunnen ze nu ook van waarde zijn voor de technische staf met technische en tactische analyses. Onze blik is open en innovatief, daarin past SciSports heel goed.”

SciSports verzamelt allerlei statistieken vanuit de hele wereld en verwerken die tot overzichtelijke gegevens. Aan de hand daarvan kunnen er shortlists van spelers gemaakt worden, die op hun beurt weer gescout kunnen worden.

Foto: heracles.nl

Sponsoren

Reacties (9)

Reageer nu!