Heracles Almelo heeft vanavond opnieuw gelijkgespeeld. Sparta was te gast in het Polman Stadion en bleek qua spel “verder” te zijn dan Heracles. De Almeloërs mochten in hun handen knijpen dat het bij een gelijkspel bleef, ondanks de voorsprong in de 81ste minuut.

In de eerste helft had Heracles vaak de bal, maar wist het niet echt gevaarlijk te worden. Met name in de duels en tweede ballen bleken de Rotterdammers feller en alerter te zijn. Dat brak Heracles aan het einde van de tweede helft op. El Azzouzi kon in de 44ste minuut simpel binnentikken. Net voordat Thomas Bruns een goal onterecht afgekeurd zag worden.

In de tweede helft wilde Sparta consolideren en de 0-1 vasthouden. Het drong zichzelf terug en Heracles was niet bij machte om door de verdediging heen te voetballen. De creativiteit was ver te zoeken en hiervoor werden Brahim Darri en Robin Gosens gebracht. De dribbelaar verving Daryl van Mieghem, die een beroerde wedstrijd speelde en Gosens kwam erin voor Pröpper, wat ervoor zorgde dat Mike te Wierik weer in het centrum kon voetballen en Breukers op zijn geliefde rechts back positie gezet werd.

Het bleek een gouden zet, aangezien Brahim Darri er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat Heracles met een prachtig geplaatst schot in de kruising op gelijke hoogte kwam. Dezelfde Darri had later (samen met invaller Gosens) een groot aandeel in de 2-1. Met een fraaie actie en het doorgeven van de bal aan Brandley Kuwas door Gosens, kon Kuwas beheerst binnenschieten.

Net op het moment dat je denkt dat Heracles de schroom van zich haf had gegooid, lag de bal alweer aan de andere kant van het netje. 2-2. Bovendien had het nog veel erger kunnen aflopen. Een penalty in de blessuretijd gaf Sparta een gouden kans om de volle drie punten mee te nemen uit Almelo, maar Bram Castro wist deze strafschop knap te keren.

castro-stopt-penalty

Heracles heeft nu alweer negen keer op rij niet gewonnen. Het staat in de degradatie zone en er is behoorlijk wat nodig om nog wat van dit seizoen te maken.

Foto’s: Orange Pictures

Sponsoren

Reacties (52)

Reageer nu!