Pieter Zwart, correspondent van Voetbal International vindt dat Brahim Darri nog te weinig rendement laat zien.

In een interview van VI gaat de journalist in op een aantal vragen over de behendige dribbelaar, die met zijn creativiteit de opvolger moet zijn van Iliass Bel Hassani. Dit lukt hem “ten dele”.  “Waar hij erg goed in is, is een directe tegenstander passeren om op die manier een gevaarlijke situatie te creëren. Hij heeft van alle eredivisie spelers de meest succesvolle dribbels, wat aantoont dat hij wel zijn mannetje voorbijkomt. Hij heeft momenteel maar twee doelpunten en 1 assist en is daardoor meer een artiest dan een eindproduct. Het is in ieder geval te weinig voor een speler met zijn talent en potentie.”

Op de vraag of dit aan hemzelf ligt knikt hij volmondig ja. “Het is niet zo dat hij de ene na de andere kans creëert. Hij heeft vier voorzetten gegeven die aan zijn gekomen en brengt zichzelf niet vaak genoeg in scoringspositie.Als Darri leert zijn acties beter te timen en na zijn succesvolle actie ook gaat omzetten in rendement. Als hij net als veel voorgangers Heracles wil gaan verlaten voor een grotere club, dan moet hij zorgen dat hij zijn acties gaat omzetten in een tastbaar eindproduct waar ook Heracles wat aan heeft. Dan weet ik zeker dat Heracles er nog een hoop plezier aan gaat beleven.”

Foto: Orange Pictures

Brahim Darri kan hogerop

Bekijk resultaten

Sponsoren

Reacties (4)

Reageer nu!