Hans Kraay junior interviewde na de wedstrijd tegen Utrecht trainer John Stegeman en legde hem meteen het vuur onder de schenen.

De journalist begon met de vraag of Stegeman zichzelf iets kwalijk nam. “Nee, ik neem mezelf niks kwalijk. We hebben besloten om het iets anders te doen dan anders en dan kijk je ook naar de kwaliteiten die je in je team hebt. Wij vonden dat we de kwaliteiten aan boord hadden om op deze manier (lees 3-5-2) te voetballen. We hebben dat tot op detail met elkaar besproken en daar ook op getraind. Op moment supreme komt dat er in de eerste helft niet uit en dat kwam ook omdat we de bal ook veel te snel kwijt waren, waardoor je alleen maar achter de bal aan blijft lopen. Soms moet je er ook eens doorheen durven voetballen en dat hebben we in de eerste helft heel slecht gedaan.”

Na de rust werd er een en ander omgegooid en toen ging Heracles van een drie naar een zeven. “We hebben inderdaad uitstekend gespeeld in de tweede helft. We zijn nog wel slordig op sommige momenten, maar het voetbal ging beter en je ziet ook dat er wat vastigheden in komen.”

Op de vraag wat hij van Te Wierik en Breukers vond, wilde Stegeman niks kwijt. “We doen het met elkaar en ik ga niet spelers individueel beoordelen. Soms gebeuren er ongelukkige dingen en daar moeten we hard met elkaar aan werken.”

Sponsoren

Reacties (14)

Reageer nu!