Heracles is het niet eens met de stelling van de KNVB dat zestien clubs in de Eredivisie de competitie spannender zou maken. Dit laat Jan Smit weten tegenover de TC Tubantia.

De KNVB onderzoekt momenteel de mogelijkheid om de competitie te verkleinen naar zestien clubs. Met name Gijs de Jong, directeur betaald voetbal, is hier een voorstander van. Dat is bij Smit in het verkeerde keelgat geschoten, omdat het hier gaat om niet meer dan een persoonlijke mening.

“De KNVB moet niet leidend zijn, maar is er voor om de boel te faciliteren. De KNVB is er voor de clubs. En het argument dat je met minder clubs meer spanning krijgt is ook flauwekul. Zolang Feyenoord nog verliest bij Go Ahead en Ajax geen kampioen kan worden bij De Graafschap is er met de spanning in onze competitie niets mis.”

Sponsoren

Reacties (32)

Reageer nu!