Heracles speelt morgen tegen FC Groningen. Een kraker, gezien de stand op de ranglijst!

De clubs doen momenteel niet veel voor elkaar onder. Beide teams staan in de middenmoot met een onderling verschil van één punt. Heracles op 9, Groningen op plek 10. Een zeer belangrijke wedstrijd dus, waarbij Heracles met een overwinning meteen een gat slaat van maar liefst vier punten.

Heracles is de winter goed doorgekomen. Waar normaal een trainingskamp in Turkije belegd wordt, zijn de Heraclieden deze winter naar Epe vertrokken. In de woonplaats van onze eigen trainer John Stegeman werd er onder meer geoefend tegen De Graafschap. Deze wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door twee doelpunten van wie anders dan Samuel Armenteros.

Groningen heeft dit jaar geen trainingskamp belegd. Zij wilden het budget hiervoor liever besteden voor de zomer. “Dit jaar is er bewust voor gekozen niet een dergelijk trainingskamp te beleggen. De huidige technische staf geeft er namelijk de voorkeur aan het budget voor het wintertrainingskamp door te schuiven naar de zomer, met het oog op de mutaties die er dan doorgaans zijn. Een trainingskamp in de voorbereiding op een nieuw voetbalseizoen geeft nieuwe spelers en stafleden dan nog meer gelegenheid elkaar sneller en beter te leren kennen.” Aldus directeur Nijland op fcgroningen.nl.

Groningen moet verdediger Hateboer missen vanwege een schorsing. Heracles mist Brahim Darri, die aan de wedstrijd tegen PEC een blessure aan zijn hamstring overhield. Daarnaast zijn Peter van Ooijen, Dario Vujicevic en Mark-Jan Fledderus ook niet inzetbaar.

Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen Heracles en Groningen in 0-0. Een wedstrijd waarin een gehavend Heracles knap stand hield in de Euroborg. Met name de sfeer in het uitvak werd geprezen, want wat een herrie kwam er daar vandaan!

De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Van Boekel en begint om 19:45.

Sponsoren

Reacties (39)

Reageer nu!