Heracles – Roda is vanavond geëindigd in een 2-2 gelijkspel. De Heraclieden bogen (net als vorige week) een achterstand om. Dit keer bleef de teller op twee staan, waardoor beide ploegen met een 2-2 gelijkspel konden douchen.

In een heel koud Polman Stadion had Heracles het beste van het spel, maar wist het de kansen die het in de eerste helft kreeg niet te benutten. Onder andere Bruns en Gosens hadden de mogelijkheid om de score te openen, maar helaas mikten zij allebei over.

De grootste kans kwam in de tweede helft. Een uitbraak van Heracles bracht Kuwas in stelling die de bal via de been van een verdediger en de buitenkant van de paal naast het doel zag belanden. Zoals wel vaker met een luizenploeg als die van Roda valt de bal geheel onverwacht aan de andere kant in het netje. Mitchel Paulissen en Tom van Hyfte wisten binnen drie minuten Roda op een 0-2 voorsprong te brengen.

Hierna werd door Stegeman alles op alles gezet om er toch nog minimaal een gelijkspel uit te halen. Zo kwam Darri erin voor Droste en werd ook Pröpper als stormram in de spits geposteerd. Een gouden zet, bleek later, want beide levertden een assist op Armenteros, die daarmee alweer zijn tiende en elfde van het seizoen maakte.

Stegeman zelf vond dat Heracles niet het beste voetbal liet zien. “Wij hadden moeite toen zij hun speelstijl iets gingen aanpassen. Toch hebben wij in de eerste helft kansen gekregen. Ik heb in de rust aangegeven dat zij moesten blijven voetballen. Wij kregen echter het deksel op de neus en daarna hebben wij alles of niets gespeeld. Wel complimenten voor de ploeg dat er niet is opgegeven.” Aldus de trainer op heracles.nl.

Sponsoren

Reacties (34)

Reageer nu!