Heracles – Roda is vanavond geëindigd in een 2-2 gelijkspel. De Heraclieden bogen (net als vorige week) een achterstand om. Dit keer bleef de teller op twee staan, waardoor beide ploegen met een 2-2 gelijkspel konden douchen.

In een heel koud Polman Stadion had Heracles het beste van het spel, maar wist het de kansen die het in de eerste helft kreeg niet te benutten. Onder andere Bruns en Gosens hadden de mogelijkheid om de score te openen, maar helaas mikten zij allebei over.

De grootste kans kwam in de tweede helft. Een uitbraak van Heracles bracht Kuwas in stelling die de bal via de been van een verdediger en de buitenkant van de paal naast het doel zag belanden. Zoals wel vaker met een luizenploeg als die van Roda valt de bal geheel onverwacht aan de andere kant in het netje. Mitchel Paulissen en Tom van Hyfte wisten binnen drie minuten Roda op een 0-2 voorsprong te brengen.

Hierna werd door Stegeman alles op alles gezet om er toch nog minimaal een gelijkspel uit te halen. Zo kwam Darri erin voor Droste en werd ook Pröpper als stormram in de spits geposteerd. Een gouden zet, bleek later, want beide levertden een assist op Armenteros, die daarmee alweer zijn tiende en elfde van het seizoen maakte.

Stegeman zelf vond dat Heracles niet het beste voetbal liet zien. “Wij hadden moeite toen zij hun speelstijl iets gingen aanpassen. Toch hebben wij in de eerste helft kansen gekregen. Ik heb in de rust aangegeven dat zij moesten blijven voetballen. Wij kregen echter het deksel op de neus en daarna hebben wij alles of niets gespeeld. Wel complimenten voor de ploeg dat er niet is opgegeven.” Aldus de trainer op heracles.nl.

Sponsoren

Reacties (34)

Reageer nu!
Timmoty 22:54 13 februari 2017

@Arthur
Niet mee eens. Belastingparadijs Enschede had op de gehele lijst niet weergegeven mogen worden.
00
Arthur 22:20 13 februari 2017

Oke, voor iedereen die teleurgesteld is: Kijk eens naar de stand op de ranglijst…Alle clubs die momenteel boven ons staan zou je daar ook mogen verwachten! Wij zijn op dit moment de “beste van de rest” en dat is een prestatie op zich!
00
japie montjesman 21:16 13 februari 2017

@basic flikker fijn op met mafkees kramer! geen instelling heeft die mafketel
00
Robbert 20:10 13 februari 2017

Voor alle ” deskundigen” hier, we kunnen het John a.s. donderdagavond in het supporters café van HvH gewoon vragen! Tactische avond met John en zijn staf, iedereen is welkom, ook als je geen lid bent van de SV! Kunnen we de discussie voorzetten.
00
Basic 18:39 13 februari 2017

Kramer huren van Feyenoord?
00
Kris 14:51 13 februari 2017

De eerste twintig minuten vond ik ons best goed voetballen en volgens mij werd ‘de vrije man’ toen ook wel gevonden. Roda speelde toen ook wel vooruit en we benutte toen ook de ruimte, vooral op links via goede passes van Hoogma. Daarna ging Roda wel verder naar achter en werd het voor ons lastiger. Bruns pendelde zich een ongeluk en misschien zat daar wel de moeilijkheid. Hij liep het dicht voor Van Ooijen, die het spel best goed kan verdelen, doordat hij vrij makkelijk draait, en kon Roda zich makkelijker groeperen. Excelsior zal het zaterdag niet heel anders doen, maar zij zijn sneller in de omschakeling en voetballen ook makkelijker dan Roda. Wordt een moeilijke pot zaterdag.
00
Foppe 14:47 13 februari 2017

Robbert en EK, Let eens op, als onze verdediging de bal heeft of de keeper, dan wordt er niet bewogen. Probeer de bal dan maar eens kwijt te raken aan een medespeler . Ik heb het niet over Tikkie Takka. Het zelfde geldt voor kruisen, zie je ook bijna niet.
00
Robbert 13:49 13 februari 2017

Bewegen zonder bal in een kleine ruimte waar veel spekers lopen, doe dat maar eens Derk! Als je veel beweegt dan loop je de ruimten dicht en dat vraag een zeer hoog baltempo en techniek. Derk we zijn maar Heracles kerel, we hebben spelers van ons niveau en niet die van Barca! Het is voor elke eredivisieclub erg lastig om je tegen Roda ( die met 10 man op hun helft blijven spelen) erdoor te spelen. De paar kansjes die we in de 1e helft kregen hadden webmoeten verzilveren, dan hadden we een hele andere wedstrijd gezien Als het lang 0-0 blijft worden ze alleen maar sterker en krijgen ze meer vertrouwen.
00
EK uit D 12:03 13 februari 2017

@Derk

Dan moet je toch eens beter opletten en dan met name op Van Ooijen. Die biedt zich constant aan en vraagt constant om de bal. Echter, hij wordt niet aangespeeld door onze achterhoede.
Kijk de wedstrijd nog maar een keer na op Fox-sport dan kun je het zien.

Ik denk dat het met name te maken heeft met het baltempo en de angst van de achterhoede spelers om in te spelen. Bij een snelle omschakeling zal de tegenstander ook steekjes laten vallen waardoor er meer ruimte ontstaat voor onze middenvelders. Maar door het All-star-tempo waarmee nu wordt opgebouwd kan de tegenstander eenvoudig haar organisatie neer zetten waardoor het lijkt dat de middenvelders niet vrijlopen.

Zo zie ik het, maar je mag een andere mening hebben.
00
Derk 11:23 13 februari 2017

Ze moeten eens bewegen zonder bal. Alles staat maar stil. Totaal geen diepgang of variatie in het spel en daar is Stegeman verantwoordelijk voor. We kunnen echt niks kapot spelen. Zaterdag mag je dus ook blij zijn met een puntje. Alleen als tegenstanders willen komen kunnen we nog wel eens counteren.
00
Robbert 00:48 13 februari 2017

Opportunistisch voetballen….wat wil je daarmee zeggen? Vanaf de eerste minuut met 3 verdedigers en 4 aanvallers spelen tegen een tegenstander die met 10 man als een blok op het middenveld en in de verdediging gaat staan! In een kleine ruimte spelen is het moeilijkst van het hele voetbal. Daar heb je behendige en technisch zeer vaardige spelers voor nodig en die hebben we niet. Ik zie in de hele eredivisie geen enkel team die een ander echt kapot kan spelen. Zelfs de koploper kan niet van de laagvlieger Go Ahead winnen, en zelfs het ‘grote’ PSV had alle moeite om van ons te winnen! Kortom wij spelen niet zo maar even een kasgvlieger van de mat. Ook zaterdag tegen Excelsior moeten we een goede dag hebben willen we de 3 punten in Almelo kunnen houden. Die zijn op hun sterkst als ze het spel niet hoeven te maken, die gunnen ons zaterdag we de bal, let maar op!
00
Ome Jan 19:54 12 februari 2017

Stegeman,
Als je als Heracles in de gaten hebt dat de combinaties niet lopen laat ze dan a.u.b. wat eerder wat opportunistischer voetballen.
00
Basic 18:39 12 februari 2017

2 punten is te weinig deze wedstrijd, klopt.
Wel weer pech met aangeraakte bal, waardoor die er weer ongelukkig in valt. Er is inderdaad een wat steviger aanvoer nodig en de aanval is ontwricht door de blessure van Vermeij. Aan de andere kant: we maken we wel weer doelpunten…

Vind dat er wel inzet getoond worden, maar we mogen ook wel concluderen dat er ingeboet is aan kwaliteit en dynamiek.

Heracles is een keurige middenmoter en dan win en verlies je af en toe gewoon onverwacht.

Prima, met nog wat extra groei van een aantal spelers, kun je zo maar naar het linker rijtje.
Dat is inderdaad prima, meer zit er niet in. We voldoen als club aan de doelstelling en de mogelijkheden. Be happy!
00
PeterD 13:12 12 februari 2017

@josdel

Dat van Castro opnieuw zijn uittrap moest doen wat dat de bal niet uit de 16 meter gebied was gegaan. Of Te Wierik moet buiten de 16 staan of castro had moeten wachten. Vond ook dat castro ook trouwens van die zielige ziekenhuis balletjes gaf aan onze verdediging.
00
Josdel 11:34 12 februari 2017

Vond Kuipers best matig. Roda had met tien man op het veld moeten staan (El Makrini kreeg een keer geel, maar had nog een keer een kaart moeten hebben), de scheids was inconsequent met hands en ik snapte niet waarom Castro een paar keer een uittrap opnieuw moest nemen
00
Rob 11:26 12 februari 2017

Vanaf gisteren nooit meer mopperen over ischeidsrechter Kuipers. Aan beide doelpunten zat een luchtje, Armenteros geeft dit zelfs toe in een interview.
00
Josdel 11:00 12 februari 2017

Ik wil Bruns ook verdedigen. Aanvallend was hij niet heel gelukkig, dat zal ik direct toegeven. Maar verdedigend was hij wel goed en hij werkte echt weer keihard. Daarin was hij gisteren ook belangrijk.

Wedstrijd was niet heel bijzonder. Eigenlijk was er vrij weinig aan de hand. Dan krijg je op een ontzettende kutmanier de goal tegen en dan gelijk nog één. Mag je blij zijn dat Roda het niet beslist daarna. Maar kudo’s voor de invalbeurt van Pröpper. Zorgde voor veel dreiging en won veel kopduels, eigenlijk een beetje zoals Vermeij. Twee prima doelpunten van Armenteros.

Volgende week winnen van Excelsior en je bent ook veilig
00
Stadioncheck 10:00 12 februari 2017

Laten we accepteren, Stegeman is GJVB van er opklappen.

Als het moet gisteren bijna weer te laat ipv van een 0-1 direct in te grijppen , word er ingegrepen bij een 0-2 achterstand.
Het spreekwoordelijke scenario lag al voor handen als boe boe verdronken is…………!
Deze trainer is een trainer met de handrem erop, en Heracles speelt het best als het meestal moet.
John noemt het VEERKRACHT!, ipv er direct erop KLAPPEN en scherp zijn en de zaak afmaken.
Het laatste zal ook een positieve sfeer wending geven in het stadion .

Het is te hopen dat NJH sr en co dat ook gaan inzien.
In eigen huis mag je best laten zien wie de baas is , en zekers tegen gelijkwaardige ploegen er net iets onder of boven.

Ik mis het, ondanks dat resultaten niet eens slecht zijn.

Ik mis gewoon wat aan Heracles!

GEZONDE BRUTALITEIT !

Als het moet kan het wel, dus dat is veerkracht !
Aub direct beuk er in, ben je moe dan wisselen , het stadion gaat er achter staan, en daar voelt een speler zich ook beter bij.
Blij met het resultaat uiteindelijk, maar onnodig 2 punten verknoeit.

Verder missen een type IBH , wat de aanval kan aansturen met briljante steekpasjes
Ja ,waar loopt dit talent
We hebben toch scouts bij onze club .
00
Scout 09:26 12 februari 2017

Roda zwakste ploeg die ik hier heb gezien
Armenteros heeft een blikvanger nodig zodat hij ruimte krijgt
labbekak voetbal tot ad 0-2
veel kansen gehad
had je met het mes tussen de tanden gevoetbald dan was het 6-0 geworden.
krijgt Stegeman ze nog wel scherp?????????
00
Nvb 09:10 12 februari 2017

Ik heb me gisteren best wel gestoord aan de manier van spelen (behalve de laatste 20 minuten. Het grootste probleem is denk ik de voorspelbaarheid in het spel, Het constant willen rondtikken en de voetballende oplossing zoeken. Roda had dit op een gegeven moment door en liet heracles het spel maken en leerde dan op de foutjes die er gemaakt werden.
Wat mij ook opviel is dat bruns en Pelupessy constant de bal kwamen ophalen van achteren,meerdere keren kozen ze positie achter de laatste man om ballen op te halen. Echter kwam er hierdoor heel veel ruimte op het middenveld waardoor roda constant kon inschuiven en druk zetten. Ik denk dat John hier toch op moet gaan hameren dat dit niet kan, het centrale duo moet zorgen voor de opbouw. En Pelupessy en Bruns moeten zorgen dat ze op het middenveld staan zodat de verdedigers de bal kwijt kunnen. Af en toe een bal ophalen is niet erg, maar het was gisteren constant waardoor je een man te kort komt op het middenveld en Roda de druk maar voren kom blijven geven.

Verder wel complimenten voor de wissels van stegeman dat ie alles of niets ging spelen. Ook complimenten voor Armenteros, ondanks dat ie ziek is geweest en 4 kilo is afgevallen vond ik hem goed spelen. En wat laat ie bij die eerste goal zn klasse zien (weinig spitsen die zo kunnen wegdraaien en de bal zo binnen kunnen schieten en t laten lijken alsof het niks voorstelt).
Ook Peterson gaan we nog veel plezier aan beleven, soms nog een beetje ongelukkig in t doorvoeren van z’n acties maar er komt wel veel dreiging van af en ik denk dat ie alleen maar beter word als die straks echt is gewend.
00
Arthur 09:01 12 februari 2017

@Felix: Daar is geen woord meer aan toe te voegen. Ik ben het volkomen met je eens!
00
foppe 09:00 12 februari 2017

Eerste helft, twee dikke uitgespeelde kansen gemist, dan krijg je de kous bijna op de kop. We missen te veel kansen, of we hebben teveel kansen nodig om ze te maken. Tis maar hoe je het bekijk. Ik vond , Heracles, met veel passie en strijd voetballen. Bruns speelde in mijn ogen een redelijk tot goede wedstrijd, ik heb het gevoel dat hij als zonde bok wordt gezien en dat is onterecht. We doen het met het team. Het blijft alleen jammer dat er geen extra spelers zijn bij gehaald, dan geef je de trainer ook wat meer mogelijkheden en komt er meer concurrentie in de selectie.
00
Felix Hengelo 02:58 12 februari 2017

@ Robbert
Ben ik met je eens, maar: Bruns wil misschien liever naar een club waar die niet onterecht uitgekotst en uitgefloten word door de supporters ondanks zijn redelijk tot goede spel en z’n 100% inzet.
En Armenteros kan dankzij zijn doelpuntenproductie ( meer als welke ajacied of psv-er dan ook) volgend seizoen minimaal het dubbele verdienen van wat Heracles hem kan bieden.

Ik vond Heracles vandaag redelijk goed spelen, iets te afwachtend. Maar na de 0-2 goed en met lef teruggeknokt.
00
Robbert 02:28 12 februari 2017

Kom op Heracles, wanneer komt er eens nieuws dat Thomas Bruns en Samuel Armenteros hun contract hebben verlengt! We willen toch verder en hogerop! Doorselecteren en de stackholder langer vastleggen!
00
SCH 00:50 12 februari 2017

De kritiek op Bruns is volledig terecht. Meneer wil hogerop maar bakt er echt niks van. Doet de simpelste dingen fout en op geniale dingen is hij dit jaar niet te betrappen. Dat hij aanvoeder is zegt alles over dit elftal. Ze moeten Hoogma de band geven. De enige met ballen en lef.
00
Jan Joost 00:01 12 februari 2017

Hou nou eens op met dat gezeur op Bruns. Niet alles lukt, oke dat is waar. Maar die kerel werkt zich helemaal kapot. Loopt gaten dicht, maakt nuttige overtredingen en ga zo maar door. En Bruns staat ook 2 keer op de goede plek om de bal van de lijn te halen.

Maar nee, Bruns afvallen is natuurlijk leuk.

Ga er toch van uit dat dit dezelfde mensen zijn die na de 0-2 weggingen. Stelletje losers van een supporters zijn dat, ongelooflijk.
00
beewee72 23:54 11 februari 2017

Iemand de pisbakken gezien in vak C?
Is een beetje hetzelfde als het voetbal van Heracles….
RVS, maar het roest als een gek!
Volgens de leverancier is het top kwaliteit
maar 1 maal in gebruik zijn er wel wat vlekjes.
Met name in het begin zag het er allemaal schitterend uit. Gaande weg het seizoen zie je steeds meer plekjes die lelijker worden.
Je zou dan kunnen poetsen maar dat doen ze niet, het voldoet aan de verwachingen….. het vangt alles goed op ( met alle gesputter op de koop toe)
Na de winterstop zal de roest dan wel weg zijn denk je….
Er is een laagje olie over heen heen gedaan zodat de boel weer glimt, top!
Maar na 2 à 3 pisbeurten is het weer gedaan met de glans…
Terug bij af.
Nou was Roda geen poep maar wij waren zeker geen toilet papier dat ze wel even op zou drogen.
Als Bruns een naam zou hebben in toiletten-taal dan zou borstel nog te min zijn.
Wat een extrement was dat vandaag.
Denk dat er 3,14 passes aankwam van hem.
Nou is dat wel een speciaal getal maar Heracles heeft iets meer nodig als Pi-pi…..
En de uitdrukking ‘traag als dikke stront’ is ook op zijn plaats…
Man man man….. balletje breed, balletje terug, balletje Castro.
Van diaree (aanvallend voetbal, snelheid) is weinig te zien.
Ik hoop dat volgende week alle shit uit de geurvreters spelen en die reserve KAKkerlakken
een lesje leren.

Groet!

( veeg de kont met ze af!! 😉)
00
Rono 23:49 11 februari 2017

Blij met een punt tegen roda, tja, zal blij zijn als we 35 punten hebben. We zijn erg afhankelijk van armenteros, sterk aan de bal en de enige die efficient met kansen omgaat. Petersen is nog wat ongelukkig met zn acties, hoop dat dit verbetert, inzet is voldoende. Bruns is gewoon niet in vorm, tjezus wat heeft hij? Vlgnde week niet weer gelijk tegen excelsior want je moet toch ergens de punten pakken en dat is niet in Amsterdam
00
Guines book of records 23:49 11 februari 2017

Joey heeft het record zinloze ballen vanavond ruim verbroken. Gefeliciteerd, je hebt wel 60 balletjes breed aan MTW gegeven. Speel gvd eens naar voren zoals Hoogma dat doet. En dan nog Bruns op 10. Met zo’n middenbeld speel je een Roda nooit kapot. John Stegeman kwam daar pas in de 77e minuut achter. Wat een matige trainer is het toch.
00
Stef 23:36 11 februari 2017

Wederom slappe hap.
Tegen psv werd er vol met de poot erin gegaan.
Tegen willem 2 ook de 2e helft.
Waarom dan niet zo beginnen.

Bruns is toe aan een stap hogerop…..
Ik kan niet wachten ….. zucht
00
Kris 22:48 11 februari 2017

Aan het einde van de rit mogen we blij zijn met een puntje, maar ik vind dat we onszelf wel tekort hebben gedaan. Het eerste half uur vond ik ons goed spelen, vooral Hoogma met splijtende passes van achter, en met beetje mazzel komen we op voorsprong. Bruns en Gosens hadden goede kansen. Peterson had in de tweede helft de beste kans en, zoals zo vaak tegen sub Duitsland, krijgen we de goal dan ongelukkig tegen. Die tweede goal tegen valt veel te snel en dan is het alles of niks. Uiteindelijk ben ik wel blij met een puntje, maar de vraag ‘ wat als?’ blijft hangen… Het voordeel is dat Roda niet dichterbij is gekomen, maar we hadden ze echt op een onoverbrugbare afstand kunnen zetten..
00
stulanowski 22:47 11 februari 2017

We hebben t gewoon vaak lastig tegen Roda, en als ze dan ook nog eens vanaf minuut 1:00 met 6 man achterin gaan spelen… Voor een leuke wedstrijd heb je nou eenmaal 2 aanvallende ploegen nodig.

Gelijkspel al met al terecht, helaas!
00
Ralf 22:44 11 februari 2017

Eindelijk weer eens een alles of niets wisselbeleid vanaf de bank. Ook het publiek pakt dat dan op en dan is er weer een wondertje mogelijk. 👍
00
Zwolle 22:28 11 februari 2017

Waarom was de spirit er het laatste kwartier ineens wel???
00