Het ging het afgelopen jaar ontzettend hard voor Justin Hoogma. De tiener miste in het seizoen 2016-2017 geen minuut en met zijn goede spel heeft hij een transfer naar de Bundesliga verdiend.

“Het was geweldig. Wie me dat een jaar geleden had gezegd, had ik voor gek verklaard. Destijds dacht ik in de vakantie maar aan een ding: hoe kom ik in de basis bij Heracles?” Zegt de verdediger tegenover het Algemeen Dagblad.

Nico-Jan, de vader van, geeft aan dat de interesse van Hoffenheim in maart begon. “Ze hadden een grondige studie van hem gemaakt. Uiteindelijk hebben ze hem vijftien keer bekeken en is er door zeven verschillende mensen een rapportage gemaakt,” aldus de directeur van Heracles.

Justin Hoogma was meteen onder de indruk van Hoffenheim. “De manier waarop zij voetballen, sprak me aan. Hoffenheim hanteert niet de lange bal. Zij spelen verzorgd voetbal van achteruit. De laatste twijfels werden weggenomen bij de eerste kennismaking. Het gesprek met trainer Julian Nagelsmann, het feit dat Alfred Schreuder er als assistent-trainer zit, het trainingscomplex en het stadion: het gevoel was meteen goed.”

Sponsoren

Reacties (10)

Reageer nu!