Aanstaande zaterdag gaat voor Heracles de Eredivisie van start. Heracles speelt dan de thuiswedstrijd tegen Europa League finalist Ajax. Meteen een kraker van jewelste dus, want dat het een zware dobber gaat worden staat wel vast.

Het is moeilijk te zeggen hoe Heracles ervoor staat. Een matige voorbereiding (als je kijkt naar de uitslagen) hoeven natuurlijk niets te zeggen over hoe het team van John Stegeman tegen Ajax uit de verf komt. En datzelfde geldt natuurlijk ook voor Ajax, dat ongetwijfeld weer met een piepjong team zal aantreden.

Heracles

Heracles kent ten opzichte van vorig seizoen behoorlijk wat wijzigingen. De complete achterhoede (met uitzondering van Breukers/Droste) is vervangen. Fledderus, Hoogma, Gosens, Te Wierik. Allemaal zijn ze gestopt of vertrokken naar een andere club. In plaats daarvan kwamen Wuytens, Van Hintum, Hardeveld en Van den Buijs. Laatstgenoemde zal echter niet mee kunnen doen, in verband met een blessure aan zijn voet.

Daartegenover staat wel dat er aanvallend behoorlijk op vooruit is gegaan. Gladon is voor een jaar gehuurd van Wolverhampton Wanderers en Vermeij is weer bijna fit. Bovendien zit Armenteros nog steeds bij Heracles en kan de clubtopscorer van vorig seizoen dus gewoon starten tegen Ajax. Met Peterson en Kuwas op de flanken is de aanval dus zeer sterk bezet.

Op het middenveld is Thomas Bruns vertrokken. Voor hem in de plaats is Jamiro Monteiro gekomen. Pelupessy kan nog steeds als controleur spelen, terwijl Reuven Niemeijer inmiddels ook alweer wat Eredivisiewedstrijden in de benen heeft. Voor Duarte lijkt het moment van de waarheid aangebroken te zijn. Als hij nog wat uit zijn carriére wil halen, zal hij dit seizoen moeten opstaan.

Ajax

Ajax zal aantreden met een selectie die in de basis ongeveer gelijk is aan die van vorig jaar. Van de basisspelers zijn alleen Davy Klaassen en Bertrand Traoré tot nu toe vertrokken. Kenny Tete en Jairo Riedewald zijn vertrokken, maar waren geen basisspeler en we kennen allemaal het tragische nieuws van Nouri. Het talent zakte op een trainingskamp naar de grond met hartritmestoornissen en zal hier waarschijnlijk nooit meer van herstellen. Peter Bosz is met Almeloër Hendry Krüzen vertrokken naar Dortmund en is vervangen door Marcel Keizer.

Ajax heeft na de uitschakeling tegen Nice natuurlijk wat recht te breien, maar we gaan er voor zorgen dat dit niet tegen Heracles gebeurt! Een goede start zou heel erg lekker zijn, omdat het programma niet mals is. Bovendien is een stunt in het POlman Stadion altijd mogelijk, dat heeft Heracles wel bewezen in het verleden.

De vermoedelijke opstellingen

Heracles

Bram Castro
Tim Breukers, Robin Pröpper/Dries Wuytens, Jeff Hardeveld/Dries Wuytens, Bart van Hintum
Reuven Niemeijer, Joey Pelupessy, Jamiro Monteiro
Kristoffer Peterson, Samuel Armenteros, Brandley Kuwas

Ajax

Andre Onana
Davinson Sánchez, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Nick Viergever
Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Lasse Schöne
Amin Younes, Kasper Dolberg,  Justin Kluivert

De wedstrijd is nagenoeg uitverkocht (er zijn nog enkele kaarten beschikbaar). De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Blom en zal beginnen om 20:45.

Sponsoren

Reacties (15)

Reageer nu!
alan 19:26 12 augustus 2017
Jeremie 14:59 12 augustus 2017

De laatste overwinning van Heracles Almelo op Ajax in de Eredivisie dateert van 21 februari 1965. Nadien bleven de Almeloërs 28 edities (thuis en uit) zonder zege: 6 remises, 22 nederlagen.

Dan vanavond dus maar….
21
marco 16:39 11 augustus 2017

Heracles moet alles geven.En hopen op wat geluk met scoren en dat Ajax een offday heeft.
30
Barrie 13:09 11 augustus 2017

Thx jan joost
00
Black&white 12:08 11 augustus 2017

Als blom de wedstrijd niet kapot fluit dan is nog alles mogelijk hier in onze voetbaltempel.
Natuurlijk zijn dit bonuspunten, maar een goede start is goed voor het zelfvertrouwen 🙂
62
NeefjevanBroertjevanSchoonzus 10:48 11 augustus 2017
Jan Joost 10:43 11 augustus 2017
Léon Bosch 10:32 11 augustus 2017

@barrie. Goeie vraag, heb er ook iets over gehoord, maar kan geen info vinden op de site…
01
Jeffrey 10:22 11 augustus 2017

Hij zal er ongetwijfeld zijn redenen voor hebben.
80
Klaas 10:18 11 augustus 2017

Wtf waarom peterson op de bank wss ? Als dat gebeurt snapt stegeman dr niks van
011
Jeffrey 10:15 11 augustus 2017

Opstelling aan de hand van de training.

Castro

Breukers – Propper – Hardeveld – van Hintum

van Ooijen – Pelupessy – Niemeijer

Kuwas – Armenteros – Darri
52
Niek 10:10 11 augustus 2017

Overwinning gaat niet in zitten denk ik. GElijkspel zou geweldig zijn. Maar ik hoop gewoon op een leuke wedstrijd. Resultaat tegen Ajax niet echt het belangrijkste. Zijn bonuspunten in een seizoen.

Wel benieuwd naar de nieuwe spelers.
70
Arthur 09:51 11 augustus 2017

In alle eerlijkheid gaat het gewoon een zware pot worden. Heracles zal vol aan de bak moeten. Ik hoop uiteraard op een gestolen 1-0, maar realistisch bekeken…
70
Niek 09:39 11 augustus 2017

[edit redactie ] “Kenny Tete en Jairo Riedewald zijn inderdaad verkocht”
20
Barrie 09:39 11 augustus 2017

Weet iemand waar de informatie over de bussen die vanuit de omliggende dorpen rijden te vinden is?
12