Aanstaande zaterdag gaat voor Heracles de Eredivisie van start. Heracles speelt dan de thuiswedstrijd tegen Europa League finalist Ajax. Meteen een kraker van jewelste dus, want dat het een zware dobber gaat worden staat wel vast.

Het is moeilijk te zeggen hoe Heracles ervoor staat. Een matige voorbereiding (als je kijkt naar de uitslagen) hoeven natuurlijk niets te zeggen over hoe het team van John Stegeman tegen Ajax uit de verf komt. En datzelfde geldt natuurlijk ook voor Ajax, dat ongetwijfeld weer met een piepjong team zal aantreden.

Heracles

Heracles kent ten opzichte van vorig seizoen behoorlijk wat wijzigingen. De complete achterhoede (met uitzondering van Breukers/Droste) is vervangen. Fledderus, Hoogma, Gosens, Te Wierik. Allemaal zijn ze gestopt of vertrokken naar een andere club. In plaats daarvan kwamen Wuytens, Van Hintum, Hardeveld en Van den Buijs. Laatstgenoemde zal echter niet mee kunnen doen, in verband met een blessure aan zijn voet.

Daartegenover staat wel dat er aanvallend behoorlijk op vooruit is gegaan. Gladon is voor een jaar gehuurd van Wolverhampton Wanderers en Vermeij is weer bijna fit. Bovendien zit Armenteros nog steeds bij Heracles en kan de clubtopscorer van vorig seizoen dus gewoon starten tegen Ajax. Met Peterson en Kuwas op de flanken is de aanval dus zeer sterk bezet.

Op het middenveld is Thomas Bruns vertrokken. Voor hem in de plaats is Jamiro Monteiro gekomen. Pelupessy kan nog steeds als controleur spelen, terwijl Reuven Niemeijer inmiddels ook alweer wat Eredivisiewedstrijden in de benen heeft. Voor Duarte lijkt het moment van de waarheid aangebroken te zijn. Als hij nog wat uit zijn carriére wil halen, zal hij dit seizoen moeten opstaan.

Ajax

Ajax zal aantreden met een selectie die in de basis ongeveer gelijk is aan die van vorig jaar. Van de basisspelers zijn alleen Davy Klaassen en Bertrand Traoré tot nu toe vertrokken. Kenny Tete en Jairo Riedewald zijn vertrokken, maar waren geen basisspeler en we kennen allemaal het tragische nieuws van Nouri. Het talent zakte op een trainingskamp naar de grond met hartritmestoornissen en zal hier waarschijnlijk nooit meer van herstellen. Peter Bosz is met Almeloër Hendry Krüzen vertrokken naar Dortmund en is vervangen door Marcel Keizer.

Ajax heeft na de uitschakeling tegen Nice natuurlijk wat recht te breien, maar we gaan er voor zorgen dat dit niet tegen Heracles gebeurt! Een goede start zou heel erg lekker zijn, omdat het programma niet mals is. Bovendien is een stunt in het POlman Stadion altijd mogelijk, dat heeft Heracles wel bewezen in het verleden.

De vermoedelijke opstellingen

Heracles

Bram Castro
Tim Breukers, Robin Pröpper/Dries Wuytens, Jeff Hardeveld/Dries Wuytens, Bart van Hintum
Reuven Niemeijer, Joey Pelupessy, Jamiro Monteiro
Kristoffer Peterson, Samuel Armenteros, Brandley Kuwas

Ajax

Andre Onana
Davinson Sánchez, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Nick Viergever
Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Lasse Schöne
Amin Younes, Kasper Dolberg,  Justin Kluivert

De wedstrijd is nagenoeg uitverkocht (er zijn nog enkele kaarten beschikbaar). De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Blom en zal beginnen om 20:45.

Sponsoren

Reacties (15)

Reageer nu!