Heracles speelt morgen tegen SC Heerenveen alweer de tweede wedstrijd van het seizoen. De Heraclieden willen na de fantastische seizoensstart tegen Ajax ook de volle buit meenemen uit Heerenveen.

Heracles

Alle supporters liepen deze week ongetwijfeld met een brede lach op het gezicht. De Almeloërs wonnen sinds 52 jaar eindelijk weer eens in de competitie van Ajax en daarmee kun je stellen dat de overwinning historisch was.

Dit gebeurde zonder Samuel Armenteros. De Zweed was vorige week nog geblesseerd aan zijn lies, maar lijkt er tegen Heerenveen weer bij te zijn. De spits, die momenteel in de belangstelling staat van Panathinaikos, werd vervangen door Paul Gladon. Gladon, dit jaar gehuurd van Wolverhampton Wanderers liet meteen zijn voeten spreken. Hij zorgde namelijk voor de 1-1. Wie er daarom is de basis gaat beginnen zal afgeleid moeten worden uit de laatste training, die straks om 16:00 begint. “Samuel is gisteren volle bak getest door onze fysiotherapeut Niki Leferink,” aldus John Stegeman op de website van Heracles. “Als hij vandaag geen reactie heeft dan neem ik hem morgen op in de wedstrijdselectie.” Tim Breukers en Reuven Niemeijer zijn beide weer fit en zullen naar alle waarschijnlijkheid in de basis starten.

“We staan er redelijk voor,” vervolgt de trainer. “We hebben nog wel een aantal zaken besproken naar aanleiding van de wedstrijd tegen Ajax. Met name aan de bal moeten we beter worden. We moeten snappen waar we staan, en zeker niet in de war raken van een zege op Ajax. In Heerenveen gaan we een moeilijke wedstrijd tegemoet. Die ploeg wil dominant spelen en zal ons waarschijnlijk afjagen. Dan moeten wij in balbezit de juiste dingen doen. We moeten keihard werken als team, want er is niets vanzelfsprekend. Het is wel prettig dat we na een wisselvallige voorbereiding vertrouwen hebben opgedaan met de winst op Ajax, maar die drie punten kwamen natuurlijk wel met pijn, moeite en een beetje geluk tot stand. We moeten nog vele malen beter gaan worden.”

Heerenveen

Heerenveen speelde de eerste wedstrijd gelijk tegen Groningen. De winst in de Derby van het Noorden leek lange tijd de kant van Heerenveen op te vallen, maar de Groningers toonde veerkracht door tot twee keer toe terug te komen van een achterstand. Van 0-2 naar 2-2 en van 2-3 naar 3-3. Dit betekent in ieder geval dat Heerenveen makkelijk de goal vindt. Oppassen geblazen dus voor de verdediging van Heracles.

Bij Heerenveen is keeper Warner Hahn voor de komende weken uitgeschakeld. Hij zal worden vervangen door Wouter van der Steen. De blessure van Hahn kwam een beetje knullig tot stand. Bij het te hard juichen kreeg de keeper last van zijn schouder, waardoor hij al tijdens de wedstrijd tegen Groningen vervangen moest worden.

Historie

Heerenveen uit is een wedstrijd die Heracles over het algemeen wel ligt. Het komt geregeld voor dat daar een overwinning of gelijkspel behaald wordt en als er met de volle overtuiging gespeeld wordt, kan dat morgen ook weer het geval zijn! In de afgelopen twaalf jaar wist Heracles zes keer te winnen en twee keer gelijk te spelen, dus dat zegt genoeg.

De wedstrijd begint om 20:45 en staat onder leiding van scheidsrechter Van de Graaf.

Sponsoren

Reacties (48)

Reageer nu!