Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NES Images

Heracles met ruime cijfers langs Willem II

Geschreven door Jord op 10 apr. 2021

Heracles Almelo heeft vanavond zonder enige moeite een gooi gedaan richting een plek in de play-offs. In eigen huis werd Willem II met ruime cijfers verslagen: 4-0. Robin Pröpper speelde zijn honderdste officiële duel in het zwart-wit, deze wist hij te bekronen met een doelpunt.

Het duurde niet lang voordat Heracles toe wist te slaan. Sinan Bakiş opende de score na zes minuten door raak te koppen vanuit een corner. Hiermee bracht hij zijn doelpuntenaantal van dit seizoen op vijf. Echter bleef het daar niet bij. Een half uur later speelde de Duits-Turkse spits ook de hoofdrol bij de 2-0. Op aangeven van Kasper Lunding schoot Bakiş de bal snoeihard tegen de touwen. Met deze stand gingen beide ploegen aan de thee.

Ook in de tweede helft schoot de thuisploeg uit de startblokken. Alleen duurde het ditmaal maar 24 seconden voordat de bal in het doel lag. Wederom ging er een hoekschop vooraf aan het doelpunt. Aanvoerder Robin Pröpper stond volledig vrij bij een kortgenomen corner. Het binnenkoppen van de bal was daardoor geen moeilijke opgave geworden.

Heracles bleef gedurende de rest van de wedstrijd het spel maken, maar Willem II kwam er ook een aantal keer gevaarlijk door. Het kreeg een aantal kansen, maar bij elke aanval was de verdediging van Heracles alert genoeg of ontbrak het in de afronding.

In de 78e minuut besliste Rai Vloet de wedstrijd definitief, als die nog niet beslist was. Doelman Muric was kansloos op het schot van de middenvelder, waardoor de stand op 4-0 werd gebracht.

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

75

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Tim

    Timzegt

    3 jaar geleden

    @DDB

    Het is al door meer mensen gedaan: Bakis is de naam BakiS

  • DDB

    DDBzegt

    3 jaar geleden

    Mijn complimenten voor Bakic. Was eindelijk eens erg goed en maakte de kansen af. Hopelijk is hij nu los.

  • Her

    Heracles Harryzegt

    3 jaar geleden

    @Dianne dank! Dat bedoel ik, dat zijn toch dominante cijfers. En dan waren we idd niet altijd even creatief of aanvallend, maar speelden we wel verzorgd en overheersten i.c.m. dat balbezit dus het algehele spel. Ik vind dat iig heerlijk om te zien en kan in die situaties zelfs nog hebben dat we verliezen (hoe zuur dat ook is, altijd); je kunt er gewoon hoe dan ook (op zn Vlaams) fier op zijn! 🙂

    @Jesse zoals gezegd, snap ik donders goed en ben ik het óók mee eens. Niemand zegt geloof ik dat we niet voor TV gelden, play-offs en ‘gewoon’ de beste 11 moeten gaan, tuurlijk is dat het geval. Maar tegelijkertijd genieten we al van de patronen die je toch steeds meer meent te kunnen zien en van het (bescheiden) vertrouwen dat er steeds meer lijkt te zijn, vermaken we ons nu al met de groei van bv. DLT, Quagliata, Fadiga en nu bijvoorbeeld dus ook Sierra… en kijken we niet alleen reikhalzen uit naar de rest van dit, maar óók alvast naar komend seizoen. Zeker, kan goed zijn dat 1, 2 sterkhouders vertrekken, maar dat kan ook bijna of zelfs helemaal niet het geval zijn en zelfs als wel bv. een Pröpper en/of Vloet er niet meer zijn, dat betekent absoluut niet dat we helemaal opnieuw beginnen. Naar mijn idee hebben we zoveel meer mogelijkheden dan… misschien dus wel ooit? En ja, absoluut, er moet op (minimaal!) 2 of 3 plekken sowieso nog wat bij, dus KWW qua exacte ‘luxe’ die er komend seizoen al of niet gaat zijn…maar in de kern staan we er volgens mij heel goed op en hebben we alles in ons om die kern (van kwaliteit en samenhang) ook daadwerkelijk vast te houden en wellicht zelfs nog iets verder uit te bouwen. Precies ook die ambitie die ja uitgesproken is. Maar ja, tot slot, helemaal terecht: niet te verwend gaan lopen doen in Almelo! ;D

  • Ren

    Renezegt

    3 jaar geleden

    Tis wel toevallig dat iedere club tegen Heracles, een slechte dag heeft? Of ligt het toch iets anders. We stoppen enorm veel energie in de wedstrijden,tot de 95 minuut. De zgn. Kenners gaan nu ook in zien dat Heracles niet zomaar een team is of het kleine clubje. Nu nog die foute krant.

  • Art

    Arthurzegt

    3 jaar geleden

    @Heracles Harry: Ik vond Heracles inderdaad ook goed, maar ik ben ook geschrokken van Willem II.

  • Dia

    Diannezegt

    3 jaar geleden

    @Heracles Harry

    Balbezit Heracles 57% Willem II 43%

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Heracles Harry het is niet verkeerd dat je in de visie van Kris mee gaat. Maar we staan nu op het punt om te oogsten, een hoge klassering is van belang van de club, in deze corona tijd kan Heracles elke € extra heel goed gebruiken. Dan moet je niet gaan experimenteren en jongens inpassen (met het oog op volgend seizoen) die er nog niet klaar voor zijn hoe goed het op de lange termijn ook is voor ons team.

    Bovendien moeten we afwachten wie we volgend seizoen nog binnen boord kunnen houden. Als we 8e worden en we gaan steeds beter spelen, dan komen bepaalde spelers op de radar en kunnen er zo maar 2 of 3 basisspelers vertrekken als de prijs goed is. Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste clubs in de eredivisie deze tijd gewoon goed door zullen komen. Dat komt mede door de NOW gelden, transferinkomsten en loyale opstelling van de supporters en sponsors naar de clubs. Dus als er een hoog bod op Vloet, Blaswich of Quagliata komt en Pröpper transfervrij vertrekt, ook dan kan je feitelijk opnieuw beginnen. We hebben dan één voordeel, er zit wat geld in kas! Daarom, nu al bezig zijn met volgend seizoen heeft geen zin zolang we nog ergens om spelen moet je met de beste 11 beginnen.

  • Her

    Heracles Harryzegt

    3 jaar geleden

    @Kris ik zie dat ook zo… alles voor dit seizoen nog mooi meegenomen (Jesse, ik snap ook helemaal je prima punt qua tv-gelden en gewoon ook niet te ver in de toekomst te leven, maar gewoon in het hier en nu), maar toch voelt vooral dit seizoen op de 1 of andere manier als 1 hele lange aanloop naar volgend seizoen (en wie weet wat nog daarna)! Ik heb zin in de komende tijd, óók als het nog weer eens tegenvalt (leren!!), maar kijk al helemaal uit naar wellicht nog meer moois (vanaf) 21/22.

    Zonder te gaan zweven en al helemaal zonder arrogant te worden (goede Punten Arthur): ik vond ons echt gewoon goed en dat we W2 het echt heel moeilijk maakten. De 0 was ook volkomen terecht. Het spel deed mij zelfs wat aan het oude Nederlands elftal denken: ja, niet altijd even flitsend, maar ontzettend sterk in de controle, verzorgd in de passing, af en toe creatief en terechte kansen met ook terechte (en mooie!) doelpunten. Geluk, zeker ook. Eén of twee goals minder had ook gekund, klopt. Inderdaad niet naast je schoenen gaan lopen. Maar énig geloof in eigen kunnen, jazeker wel: das gewoon verdiend! En wie zei het voorheen al (ook al vond ik dat iéts overdreven, maar goed): we hadden, vooral op basis van dit veldspel en deze inzet, ook juist nog méér kansen (en wellicht dus ook een nog afgetekendere) score kunnen hebben.

    Laten we ons echter vooral niet gek laten maken door de experts van de VI! ;P

    Weet iemand trouwens wat het balbezit % was? Ik kan dat zo 123 niet vinden…

  • Ale

    Alexzegt

    3 jaar geleden

    Pröpper, Bakis én Vloet in het VI- elftal van de week. !!

  • kel

    kelvin bzegt

    3 jaar geleden

    janis blaswich contract aanbieden van 3 jaar goeie keeper

  • Art

    Arthurzegt

    3 jaar geleden

    Absoluut een prima resultaat! We moeten wel eerlijk zijn: het was drie kansen, drie doelpunten… Het spel was verzorgd en zag er goed uit, maar de uitslag was geflatteerd en Willem II was onthutsend slecht. Dat zeg ik niet om negatief te zijn, maar wel om even ‘beide pootjes op de grond te houden’?

    Emmen zit, net als Heracles, in een positieve flow. Kwalitatief zijn wij sterker, maar alleen als de inzet en focus er 100% is! Als wij nou een stuk of 12 kansen per wedstrijd zouden creëren dan was ik wat meer gerustgesteld, maar we zullen gewoon vol aan de bak moeten. We verwijten Twente altijd ‘hoogmoed’; laten we niet zelf in die valkuil stappen.

    Positief vind ik hoe Bakis en Fadiga zich ontwikkelen. Burgzorg en Lunding mogen ook wel weer een stap maken… Ze zijn nog iets te lief voor de tegenstander.

  • Har

    Hardenbergzegt

    3 jaar geleden

    Ongelofelijk hoe de situatie binnen onze club in een periode van enkele maanden helemaal is omgekeerd.

  • Tom

    Tomzegt

    3 jaar geleden

    Och wat lachen voor de boertjes uit Enschede rond speelronde 16/17/18.. Nee die haalde we nooit meer in. Nu volle bak erover heen walsen met Emmen en VVV in het vooruitzicht.

  • Edd

    Eddyzegt

    3 jaar geleden

    Wat een heerlijke 3 punter en eindelijk weer boven 053, zoals het hoort. Zijn al enkele jaren de nr1 van het Oosten en dat houden we de komende decennia nog maar ff vol, dacht ik zo.

    Genoten van het hele team. Inzet, werklust, schoonheid van de aanvallen. Natuurlijk zat het scoreverloop mee, maar mensen wat een kwaliteit bezitten we. Genoten van Vloet, de la T en ook Lunding. Beetje licht nog, maar geef die jongen vertrouwen. Sierra…pareltje in de dop. Een Azzoui , maar dan flink jonger! Dat ventje laat zien dat hij het spelletje leest. Techniek, snelheid en inzicht. Heerlijk hoor???

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Goed dat jij jouw vizier al naar het volgend seizoen hebt gericht Kris. Maar laten we dit seizoen eerste even afronden en zien dat we het goed afsluiten.

    Goed afsluiten is ook goed voor de verkoop van de seizoenkaarten en daar mag de club nu wel eens over nadenken. Wat gaan ze doen voor de trouwe aanhang nu Heracles voor dit seizoen niets terug hoeft te betalen? Ik ga er van uit dat de club met een mooie actie komt.

  • Kri

    Kriszegt

    3 jaar geleden

    @ Jesse. Ik richtte mij vooral op volgend seizoen met mijn reactie. Voor dit seizoen moeten we het per wedstrijd blijven bekijken en dan zien we wel waar we op uitkomen. Ik denk dat we in elke wedstrijd die nog komt kansen hebben op een resultaat. AZ uit zijn we normaal gesproken kansloos, maar de competitie is dan misschien voor hen ook wel gespeeld en dat doet toch iets met hun focus.

  • Sch

    Schaapzegt

    3 jaar geleden

    @Jordy 😉 niet sarcastisch, cabaret!

  • Jor

    Jordy920zegt

    3 jaar geleden

    @schaap neem aan dat je het sarcastisch bedoeld? Ik vind henrie juist één van de minst arrogante personen in de voetballerij

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Pardon Schaap? Hij komt niet uit Hengelo! Gewone jongen van Lap die goed tegen een bal kon trappen en het voetbalspel kan lezen. Ooit komt hij bij onze mooie club terug. Hopelijk komt Peter Bosz mee. Hun voetbalvisie spreekt mij enorm aan. Onder Peter en Hendrie heb ik het mooiste voetbal bij ons gezien ooit!

  • Sch

    Schaapzegt

    3 jaar geleden

    Bah, wat een arrogante vent die Kruzen.

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Voor de liefhebbers, RTV Oost heeft de docu van Hendrie Kruzen aangekocht, mooie docu en dat moet je gezien hebben als Heraclied!

    https://www.rtvoost.nl/tv/programma/1171/Hendrie/aflevering/579097

    Veel kijkplezier!

  • Tom

    Tomzegt

    3 jaar geleden

    Zou Paul Gladon toch graag zien terugkeren bij ons, wat een topper is het toch ook! Is echt een prima 2de spits en ligt overal goed in de groep.

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Niet te vroeg juichen Kris, er staan nog 5 (en mogelijk 6 of 7)belangrijke wedstrijden op de rol en daar valt nog veel te winnen. Het begin van deze serie is hoopgevend, mogelijk gaat Bakis ons nog meer verrassen en scoort hij ook de komende wedstrijden. Ik geef toe, ik had hem ook afgeschreven, maar mogelijk heeft hij nu het licht gezien. Van Kutucu had ik meer verwacht maar dat valt tegen, we hebben na dit seizoen geen verplichtingen meer hem en dat is een prettig gegeven.

    Arthur je hebt het over routine en komt met types zoals Hoogma sr, Meartens en Maas. Het is makkelijk gezegd, maar kom er maar een op.probeer maar zo’n speler te vinden! Daar moet je ook een beetje geluk meer hebben. Hoogma was een toevalstreffer, hij wou terug naar Nederland en Oldenzaal in het bijzonder imv zijn partner. Ik had van Te Wierik wel verwacht dat hij hetzelfde zou doen, back to the roots.

    Ik zou wel eens een ‘gifkikker of ratje’ binnen onze selectie er bij willen hebben. Ik lees dat Kio zo’n figuur kan zijn, maar Kio is geen vaste basisspeler meer hoe dan verder? Een type die de beuk er in gooit, Rob Maas was er één. Een figuur die de anderen wakker gaat schudden als het niet loopt en niet met zich laat dollen. We hebben wedstrijden gezien (zoals thuis tegen Sparta) waar we op basis van strijd en passie ons hebben laten aftroeven en onnodig punten hebben laten liggen. Ook dit is moeilijk om daarvoor de juiste speler te vinden.

  • Kri

    Kriszegt

    3 jaar geleden

    @ Arthur. Het mag inderdaad wel een stuk opportunistischer bij Burgzorg en Lunding. Vooral Burgzorg heeft een erg hard en strak schot, maar draalt soms misschien wat te lang. Aan de andere kant denk ik wel dat hij de kwaliteit heeft om meer goals te maken. Bakis laat zich nu toch meer en meer zien en gaat normaal gesproken volgend seizoen de volledige voorbereiding meedraaien in tegenstelling tot dit seizoen. Wie weet wat er nog in zijn vat zit? Persoonlijk vind ik Schoofs toch ook wel een openbaring dit seizoen. Intelligente speler die toch ook aanvallend wel belangrijke dingen doet. Ik denk ook dat we meer scorend vermogen erbij moeten halen, maar ben tegelijkertijd van mening dat we echt wel spelers hebben die meer kunnen scoren dan dat ze dit jaar doen of gedaan hebben. Ook ik ben wel nieuwsgierig naar Sierra en Ibrahimoglu, maar voor nu zou ik echt niet weten voor wie. Ons middenveld staat en draait best goed. Sierra zou kunnen als Vloet weer hangende spits gaat spelen, maar dat zie ik eigenlijk alleen gebeuren tegen Feyenoord en AZ. Hoe dan ook; we staan er als club echt goed op nu. Hele diepe buiging voor Gillissen en de Technische staf!!

  • Art

    Arthurzegt

    3 jaar geleden

    @Kris: Helemaal met je eens. Vroeger zaten spelers rond hun 28e op hun top en gingen ze dan pas naar het buitenland. Nu zijn spelers op hun 23e al gigantisch ver in hun ontwikkeling.

    Kiomourtzouglu of Rente ga je weinig meer bijbrengen door een routinier.

    Ik ben best onder de indruk dat we spelers bij Genk en Rapid Wien weten te scouten en halen! Het helpt natuurlijk dat we op die 6e plek staan vwb transferinkomsten. Succesverhalen als Dost, Weghorst, Klavan, Gosens, Dessers (goed woordje bij Sierra?), Kuwas, Peterson en Armenteros helpen uiteraard enorm.

    Een tijdje geleden zag ik een wedstrijd tussen het eerste en het tweede en toen kon je inderdaad zien wat velen zeggen: Lunding laat mooie dingen zien. Ik heb wel het idee dat Burgzorg en Lunding een beetje beteugeld worden. De strategie lijkt gericht op balbezit, geduld en de tegenstander laten lopen dan op zelf risico’s nemen met een grotere kans op kansen, maar ook een grotere kans op ‘(un)forced errors’. Ik zou zelf wel graag zien dat Burgzorg en Lunding wat meer hard tussen de palen gaan schieten (a la Peterson en Kuwas). In mijn ogen is het wel erg gecontroleerd en veel te lief / niet overtuigend genoeg. De grote kracht van Vloet vind ik dat hij durft af te vuren (en ook niet van het padje raakt als de bal een keer het stadion uitvliegt). Als je keek naar die rush op hoge snelheid van Fadiga, dan zie je gewoon welk gevaar dat sticht en welke opties dat creëerde (hij kon op doel schieten, binnendoor komen, buitenlands gaan, links of rechts afleggen…terwijl ik Lunding en Burgzorg nog iets te veel de combinatie zie zoeken. Het is mij op de flanken nu vaak iets te statisch en te weinig ‘vol overtuiging’.

    Maar het voetbal is ook veranderd: zonder publiek op de tribune is er ook geen publiek dat begint te fluiten bij gebrek aan voorwaartse beweging of al te veel strategisch gebrei. Het ‘geduld’ dat Wormuth predikt (en waar hij succes mee heeft!) valt in een vol stadion niet overeind te houden volgens mij.

    Als ik het seizoen bekijk dan zijn het vooral Vloet, Quagliata, De la Torre, Pröpper en Rente geweest die heel constant gespeeld hebben. Burgzorg heeft een erg sterke fase gehad, maar mag wel weer wat meer van zich afbijten. Lunding ‘heeft iets’, maar mag ook wel iets meer dreigend worden met schoten. Bakis oogde ongelukkig bij Heracles, maar begint te komen. Maar ik zou het zelf niet erg vinden om Sierra en Ibrahimoglu meer speeltijd te geven, zodat spelers weten dat ze concurrentie hebben. De aanvalslinie van Heracles hoort zo’n 25 doelpunten te maken en een stuk of 10 assists. Nu moet het veel te veel van Vloet komen vind ik.

  • Kri

    Kriszegt

    3 jaar geleden

    @ Arthur. Ik vond Lunding gister best aardig spelen aan die rechterkant, jij niet? Heeft oog voor de combinatie, is vrij snel en heeft een actie. Heb wel het idee dat hij nog niet aan zijn top zit.
    Je reactie rondom ervaring kan ik wel volgen. Alleen denk ik ook dat, als we het voor elkaar krijgen om talentvollere talenten aan te trekken, de noodzaak van ervaring minder wordt. Afgaande op de eerste indrukken vind ik Fadiga, DLT en Siërra toch wel echt heel goed, puur kijkend naar balbehandeling. De sturing moet misschien nu wel meer komen van de technische staf, maar de kwaliteit en aanleg druipt echt van die jongens af.

  • Art

    Arthurzegt

    3 jaar geleden

    Heerenveen heeft zich gaandeweg goed versterkt met Schöne en Halilovic. Ik vind alleen wel dat ze daarmee moeten uitkijken: Henk Veerman is een prima spits voor de eredivisie, maar vertegenwoordigt geen handelswaarde. Schöne idem.

    Je ziet aan Den Haag (die niet al te lang geleden nog speelden met Immers, Beugelsdijk, Kramer, Duplan, Falkenburg) dat je niet te veel moet varen op routine / ervaren spelers zonder restwaarde. Bij Heracles lijken we wel eens door te slaan naar gebrek aan routine, maar vooral op de ‘duurdere’ posities (aanval en aanvallende middenvelders) moet je ‘handelswaar’ hebben staan. Het is niet voor niets dat Gillissen bij voorkeur geen spits huurt.

    Ik ben een groot voorstander van een routinier voor elke linie (omdat ik denk dat jonge spelers daar van kunnen leren en omdat het zorgt voor rust in je elftal), maar dan moeten het wel echt spelers zijn die wat toevoegen (nogmaals: spelers als Maertens, Hoogma Senior, Maas…maar met alle respect heeft te Wierik niet op dat niveau geëxcelleerd).

    Maar goed: het is me wel helder geworden dat we een prima staf hebben. Bovendien weet men donders goed het maximale uit spelers te halen. Ook zie je dat ze de opvolger voor de volgende vertrekkende speler alvast weer in huis willen hebben. Dat zie ik op rechtsbuiten nog niet echt (vandaar dat ik ook niet snap dat ze Doodeman niet gratis opgehaald hebben). Maar ook komend jaar komen ze vast weer met een paar pareltjes op de proppen.

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Ik kan me niet voorstellen dat ze Mike ‘ uit respect’ ( wat dat dan ook mag zijn?) een aanbod hebben gedaan! Met Rente, Knoester, Les en Oubella hebben we alternatieven achter de hand, waarom aanbod Te Wierik blijft een raadsel. Ik denk dat onze trainer een ervaren man achterin wil hebben, andere reden kan ik niet bedenken.

    Wel weer jammer dat Heerenveen nu weer punten pakt ???

  • Art

    Arthurzegt

    3 jaar geleden

    @Jesse: Ben ik met je eens, maar Pröpper is voor mij van een andere orde. Ik zie te Wierik meer als het niveau Rente. Uit respect en waardering zal Heracles altijd een bod uitgebracht hebben voor te Wierik, maar kennelijk was Heracles ook weer niet dermate bereid om hem een meerjarig contract voor te leggen of om echt diep te gaan.

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Heracles had Mike er heel graag weer bij willen hebben anders doe je hem geen aanbod Arthur! Ik had liever gezien dat ze hun energie en meer middelen in Robin Propper hadden gestopt. Vindt maar eens een top centrumverdediger die naar ons wil komen voor een salaris wat niet subtop is en dan moet je ook nog eens op kunstgras spelen, welke routinier wil dat?

    Vloet kan je hier gewoon houden als je zijn contact gaat opwaarderen, dat zou niet onlogisch zijn door zijn presterer. Hij zit goed bij ons, speelt het beste seizoen ooit in zijn loopbaan, bij een trainer die hem het vertrouwen geeft en bij een club waar hij in de luwte kan werken. Hij heeft al veel clubs gehad wie ziet het nog in hem zitten?

  • Sch

    Schaapzegt

    3 jaar geleden

    @Rene, ik hoop van ganser harte dat je gelijk hebt, en ik hoop ook dat Emmen er in blijft – maar die wedstrijd biedt wel een grotere kans op 3 punten dan Feyenoord of AZ. Die twee clubs hebben altijd wel een speler die het verschil maakt, hoewel we er best tegen kunnen voetballen. FCT uit , met publiek, is voor beide clubs een must-win, dus dat zal wel een draak van een wedstrijd worden met brilstand. Nou ja, wat ik maar zeggen wil …. 😀 😀 RETE-SPANNEND slot van de competie.

  • Art

    Arthurzegt

    3 jaar geleden

    @Jesse: te Wierik is een prima verdediger van het type ‘Rente’. Verdedigend goed, opbouwend wat minder. Ik denk eerlijk gezegd dat er meer spelers van dat type te vinden zijn (ik vond Rossmann op dat vlak bijvoorbeeld ook niet slecht). Alleen TOP centrale verdedigers maken je beter (Maertens, Hoogma Sr., Wuytens bij vlagen…). Maar ik zou geen jackpot betalen voor te Wierik, omdat hij geen ‘handelswaarde’ meer heeft.

    Nu we het middenveld versterkt hebben met Azzaoui, Sierra en Ibrahimoglu is daar de eerste zorg geweken. Ik zou vol inzetten op scorende vleugelaanvallers (Burgzorg is goed, maar nog onvoldoende stabiel…Lunding komt er aan, maar is nog geen van der Water (laat staan een Kuwas!).

    Ik vind Bakis met veeeel meer vertrouwen spelen. Veel sterker aan de bal èn scorend! Hij oogt ook fitter en vrolijker!??

    Ik zou toch ook rekening houden met een mogelijk vertrek van Vloet… Iedereen van ons weet dat iedereen te koop is voor de juiste prijs! Zonder Vloet hadden we dit jaar onderin gebungeld. Dus ‘mijn zorg’ zit veel meer in het scorend vermogen / de aanvallende impulsen.

  • Ren

    Renezegt

    3 jaar geleden

    Te wierik is niet gekomen om het salaris. Groningen bood hem een contract voor meerdere jaren. Heracles bood hem een jaar contract. Hij heeft dus voor zekerheid gekozen.

  • HAF

    HAFC1903zegt

    3 jaar geleden

    Ik denk ook best dat we soms wel wat meer voor onze spelers kunnen vragen als clubs belangstelling hebben, daarentegen moet wel gezegd worden dat bijvoorbeeld zo’n Ejuke (die genoemd werd hier omdat hij voor 12 miljoen is verkocht) ook 2 miljoen heeft gekost voor Heerenveen, dat zijn bedragen die wij nooit betalen voor spelers dus is het deels wel logisch dat onze spelers meestal minder opleveren.

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Henri we gaan de goede kant op qua transfer inkomsten. Als het klopt zijn Czyborra en Desser voor meer dan 4 miljoen per speler verkocht. Dat was in onze beginjaren eredivisie wel anders met bedragen van 1,5 tot 2 miljoen max voor Weghorst en Dost naar resp. Az en Heerenveen toen.

    Ik denk wel dat er een verband is met de hoogte van het salaris van de speler en zijn transferwaarde. We zitten met onze salarissen niet bij de subtop en met clubs die gelijkwaardig zijn tov ons. Dat Te Wierik niet bij ons is gekomen heeft volgens mij met dat te maken! Als je bij hoog en laag kenbaar maakt graag terug te willen komen en Heracles wil ook, dan kan ik maar een reden verzinnen waarom je dan toch niet komt! Sportief doen we niet veel voor Groningen onder.

  • Hen

    Henrizegt

    3 jaar geleden

    Hardenberger

    De transferwaarde van spelers is van een aantal factoren afhankelijk, waaronder de looptijd van het contract. De bedragen die jij noemt zijn in dat licht gezien onrealistisch. Heracles zal dan in ieder geval langere contracten moeten afsluiten, maar ik vraag me af welke spelers daar op in zouden gaan. We blijven een opleidingsclub (ik haat dat woord) en een “springplank” voor veel spelers. Het houden/kopen van spelers heeft ook te maken met het perspectief en de ambities van Heracles.

  • Har

    Hardenbergzegt

    3 jaar geleden

    @Henri,

    Een 6e plaats qua transferinkomsten zegt niet alles over de verkoopopbrengst van individuele spelers. Ik ken de cijfers niet precies, maar volgens mij hebben we een hele serie spelers verkocht, allemaal tussen 2 en 4 miljoen.
    Als wij spelers hebben die het niveau van de eredivisie zijn ontgroeid, mogen we best een keer een transfer maken van 5 tot 10 miljoen. Ik verwacht dat een dergelijke transfer er voor ons binnen enkele jaren in zit, maar dan zullen we onze beste spelers wel een goed salaris moeten bieden om ze ook te motiveren om dat contract te tekenen.
    Verder blijft een dingetje dat we nog steeds spelen op kunstgras, daar moeten we op termijn volgens mij ook vanaf.
    Ik blijf erbij dat je de beste spelers beter een goed salaris kan bieden, dan dat je zelf spelers koopt, tenzij zich een buitenkansje voordoet, dan moet je je kans meteen pakken.
    Kijkend naar Ajax, het verhogen van spelerssalarissen heeft ze daar ook geen windeieren gelegd. Langer gebruik maken van de diensten van goede spelers en uiteindelijk alsnog een zeer goed prijs ontvangen bij een transfer. Dat is volgens mij het devies en een stap waar wij als club volgens mij wel klaar voor zijn.

  • Ren

    Renézegt

    3 jaar geleden

    Schaap, ik zie ons minimaal 10 punten halen. VVV, Twente en Feyenoord winnen en Emmen gelijk. Ik vind twee plekken boven Heerenveen eindigen belangrijker dan de playoffs. Maar waarschijnlijk halen we beiden. Waarom Emmen gelijk, ik hoop dat die er in blijven ten koste van VVV.

  • Hen

    Henrizegt

    3 jaar geleden

    Jesse

    Als je qua transferinkomsten op de 6e plaats staat (25 miljoen), dan doe je het gewoon goed. Dat noem ik geen “fooi”, hoewel ik jouw redenering begrijp. Heerenveen heeft het met Ejuke inderdaad heel goed gedaan, maar dat is een uitzondering. Heracles heeft ongeveer 10 miljoen eigen vermogen en geen schulden. In deze tijd is dat geen sinecure. We moeten onze zegeningen koesteren.

  • Sch

    Schaapzegt

    3 jaar geleden

    Heerlijk resultaat, door een alert Heracles, en een apathisch Willem 2. Die Bakis heeft wel een enorme gun-factor, hij laat het toch maar weer zien ondanks de (terechte) kritiek en het bankzitten. En dit keer gewoon twee keurige spitsengoals. Ik laat me positief verrassen voor het einde van dit seizoen en de voorbereiding op het volgende, maar ik verwacht dat we de minimaal benodigde 9 punten niet gaan halen, en dat zoals gebruikelijk de pijlers vertrekken. FC Emmen wordt een heel ander verhaal, een nederlaag is niet ondenkbaar. FCT heeft een makkelijker programma. Ik zie ons nog 6 punten halen, 1 winst 3 gelijk. Twente zal er nog wel 9 halen. Maar zoals gezegd, hopen dat Heracles het gas erop houdt. En de nieuwe lichting staat al te trappelen dus ut kump ammoal good.

  • Alm

    Almelo4everzegt

    3 jaar geleden

    Leuk om Lunding eens in de basis te zien, ik denk als hij meer vertrouwen krijgt en iets verder in zn ontwikkeling zit, dan kan dit een hele leuke speler worden, lekker laten staan die laatste wedstrijden.

  • Kri

    Kriszegt

    3 jaar geleden

    @ Jesse. Als dat inderdaad lukt, dan worden wat mij betreft direct de contracten van DLT en Vloet opgewaardeerd, en doen we Propper inderdaad ook een meer dan uitstekend aanbod. Zou dan ook kijken of we Zwarts van Excelsior deze kant op kunnen krijgen. Ben het wel met Arthur eens dat we voor volgend seizoen wel moeten gaan kijken naar het scorend vermogen van deze selectie. Zwarts heeft vrij goede statistieken, is opgeleid bij Feyenoord en nog jong, echt een Heracles aankoop.

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Uiteraard zullen de spelers en trainers wel wat extra’s krijgen als de tv inkomsten hoger zijn dan begroot Hardenberger. Wat als we 8e worden en twee plaatsen boven Heerenveen eindigen, ja dan is dat een verdienste van de spelers en trainers.

    Dat we spelers voor een ‘ fooi’ verkopen hebben we gisteren op het tabelletje bij ESPN kunnen zien. Als Heerenveen voor een blind paard (Ejuke die vent voetbalt met zijn kop omlaag en rent maar wat) 12 miljoen kan aftikken dan doen we iets niet goed, dat kan beter denk ik. Heracles is een handelshuis en als we het team bij elkaar kunnen houden en we presteren volgend seizoen nog beter dan moet er in de selectie wel weer een ‘ jackpot speler’ bij zitten.

  • han

    hanszegt

    3 jaar geleden

    @juhahakola, dat was idd een mooi lijstje bij ESPN gisteren.
    Een 6e plek qua transferinkomsten (25 miljoen)over de afgelopen 5 jaar…..stonden we toch mooi tussen de ‘grotere’ clubs……..

  • Har

    Hardenbergzegt

    3 jaar geleden

    @ Jesse,

    Waarschijnlijk zullen de spelers ook wel een extraatje krijgen bij een hoge klassering, maar er zal inderdaad nog wel een fors bedrag overblijven.
    Het beleid moet volgens mij blijven om te investeren in de juiste spelers en de betere spelers niet voor een fooi te verkopen, zeker als ik hoor wat andere clubs voor enorme bedragen vragen voor hun beste spelers (bijvoorbeeld AZ en Heerenveen).
    Het blijft wel lastig om de juiste balans te vinden tussen een opwaardering/contractsverlenging van een speler ofwel toch verkopen.
    Toch is het slimmer en minder risicovol om daar in te investeren dan een enorm bedrag uit te geven aan een nieuwe speler, waarbij het altijd maar weer afwachten is om hij zijn belofte bij Heracles waar maakt.

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Als we die € 700.000 meer aan Tv geld pakken na dit seizoen, dan kunnen we wel wat contracten opwaarderen en mogelijk Propper langer vasthouden Kris ?? wie weet!

  • JHR

    JHRzegt

    3 jaar geleden

    vond het gisteren ook een goed wedstrijd. ma wat was Willem 2 ook er matig. vloet is een hele belangrijke speler voor ons. hoop ook dat hij ons niet gaat verlaten in de zomer. ook hoop ik dat het bestuur de lopende contracten van quagliata en van de la torre vloet proberen open te breken. het zou toch fantastisch zijn als we propper nog een jaar zouden kunnen houden. die wordt ook met de week beter.

    vond bakis ook weer sterk spelen. hebben we hem dan toch te snel afgeschreven? waren toch 2 goede goals.

  • Kri

    Kriszegt

    3 jaar geleden

    Ik vond ons vrij goed voetballen gisteren en we waren dodelijk effectief. Daarnaast scoorden we op de juiste momenten, waardoor zij geen enkel vertrouwen konden kweken. De vraag is wel een beetje ‘waren wij nou zo goed of zij zo slecht?’. Maar het antwoord boeit natuurlijk niet, want wij hebben drie punten en de uitslagen vielen allemaal onze kant op, ook fijn.
    Fadiga vond ik, zeker aan de bal, echt een meerwaarde, ook in samenwerking met Lunding. Vloet was weer erg belangrijk met zijn traptechniek. Ik hoop dat we de centen hebben om zijn contract op te waarderen.
    In ieder geval twee weken op plek 8 en dat had niemand verwacht eind november vorig jaar.

  • Pol

    Polliezegt

    3 jaar geleden

    En heerst weer veel hossana hier op het forum na een gewonnen wedstrijd. Als we verliezen is het weer drama. Wedstrijd van gisteren was prima. Het spelbeeld zat mee. Een vroege voorsprong helpt in de psyche van de sporters. Nu zitten we in een goede flow en dat werkt ook bij een jonge spelersgroep goed. Gaat het minder dan heeft dat wat meer invloed op een jonge spelersgroep. In dat geval kan namelijk niet worden teruggegrepen op routine.

    Sierra laat in elk geval zien dat hij potentie heeft. Goede techniek, dribbel, overzicht en een pass. Lunding vind ik nog moeilijk wat over te zeggen. Oogt wisselvallig. Assist was goed. Mag nog meer zelfvertrouwen krijgen door acties te maken en de tegenstander op te zoeken. DLT op het middenveld is een gouden greep. Doet het erg goed. Hopelijk kunnen we deze goede serie tot na de play offs volhouden.

    Verder voor volgend seizoen blijf ik erbij om toch wat ervaring in de linies toe te voegen. Een ervaren verdediger en leider is welkom ivm vertrek van propper.

  • Juh

    JuhaHakolazegt

    3 jaar geleden

    Heerlijk avondje zo! We kwamen er ook positief uit op ESPN als club. Als je kijkt naar de afgelopen 5 jaar staan we op plek 6 qua transferinkomsten.

    Dat is echt heel erg knap en zoals ik eerder zei gaan er weer een aantal aankomen: Quagliata, Fadiga, Schoofs, Knoester, Landing, Burgzorg, DLT, Azzaoui, Sierra, Les, Oubella, Ibrahimoglu. Stuk voor stuk spelers die echt veel potentie hebben. De paniekerige kritiek op Gilissen vond en vind ik nog steeds heel onterecht.

    Laten we hopen dat ze ons verder brengen en Frank Wormuth volgend jaar helpen om nu eens vanaf het begin omhoog i.p.v. omlaag te kijken.

    Die Sierra heeft trouwens een mooie versnelling aan de bal, heel benieuwd hoe hij straks in ons systeem gaat spelen.

TopReacties

leo3 jaar geleden

prima gedaan ! nu hopen dat de rooi'n een flinke zeperd krijgen tegen de blauwvingertjes en mijn zondag wordt helemaal top (en maandagmorgen nog beter) !!

Rene3 jaar geleden

Mooie regelmatige overwinning. Als team goed gespeeld. Willem 2 kreeg niet de kans om hun spel te spelen. Maar ja volgens de tv een zwak Willem 2. Volgens mij was Heracles gewoon goed.

Jan3 jaar geleden

Mooie overwinning maar over de wedstrijd zelf kun je niet veel zeggen. Je wint vooral omdat Willem II enorm slecht was en doordat zowat elke halve kans erin vliegt. Man, als je het hele seizoen zo effectief zou zijn als vandaag was je ja landskampioen geweest ?

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia