Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NESImages

Geen twee voor twaalf, maar wel half 12 in Almelo

Geschreven door Bjorn Wind op 25 jul. 2021

Zeven wedstrijden deze voorbereiding. Hierin wordt er maar zés keer het net gevonden en is de, voorheen zo stabiele, achterhoede al 10(!) keer gepasseerd. Niet een fijn beeld voor de Almelose supporter.

Vandaag was het weer raak. Maar liefst vier kregen de Almeloërs er om de oren. In Emmen was de plaatselijke FC met 4-1 te sterk. Oud-Heraclied Peter van Ooijen scoorde twee keer. Voor Heracles scoorde Azzaoui.


De roep om versterkingen wordt met de oefenwedstrijd groter. Het gebrek aan doelpunten en het gemis van een echte leider achterin blijkt deze voorbereiding het team op te breken en daarmee de achterban weinig vertrouwen te geven voor dit seizoen. De keuzes van Wormuth in de voorbereiding zijn niet altijd te volgen, maar een trainer is zo goed als zijn materiaal.

Vooral in de spitspositie is het aan de magere kant. Bakis is te weinig te vinden in het zestienmeter gebied en Szöke is nog niet op het niveau van wat er van een eerste spits verwacht mag worden. Wormuth probeert het nu met Burgzorg voor in de punt van de aanval, maar ook dat kan nog niet als succesvol beschouwd worden.

Ook een langdurige basisplaats voor Mateo Les lijkt nog te vroeg voor in zijn ontwikkeling. Marco Rente heeft keer op keer aangetoond om niet te beschikken over de opbouwende kwaliteiten en begon ook verdedigend steken te laten vallen. Met Lucas Schoofs centraal achterin wordt getracht dat gat op te vullen, maar defensief wordt hier wel op ingeleverd.

Het lijkt dus tijd om gerichte versterkingen te doen. Heracles kennende zal dit aan het einde van de transferperiode gebeuren, aangezien spelers dan relatief goedkoop zijn. Aan Tim Gilissen de lastige taak om de selectie last minuten op een volwaardig Eredivisieniveau te krijgen.

We zullen het in de aankomende maand te weten gaan komen en we hopen allemaal dat het allemaal wel weer op zijn plaats valt. Maar wat zeker is, is dat het lange zomerdagen gaan worden op het kantoor op Erve Asito.

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

289

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Tho

    Thomaszegt

    3 jaar geleden

    Bijzonder benieuwd wie de nieuwe verdediger wordt. Klopt het dat hij begin deze week wordt gepresenteerd?

  • Joh

    Johanneszegt

    3 jaar geleden

    @hans, Kaffer niet zo….

  • Han

    Hanszegt

    3 jaar geleden

    Marcel gekkie,ga lekker op je eigen twenthe sites zulke kinderlijke verhaaltjes schrijven.

  • Sup

    Suppzegt

    3 jaar geleden

    Haal Dessers svp op!!!

  • Buk

    Bukszegt

    3 jaar geleden

    Marcel

    Fuck ik ga al 43 jaar naar Heracles en Hans heeft veel meer te vertellen
    Das niet eerlijk toch

  • Mar

    Marcelzegt

    3 jaar geleden

    Och gut ik lees dat Hans al 35 jaar een seizoenskaart heeft. Dat heeft hans inmiddels 1965 keer geschreven het afgelopen jaar. Hans is dan ook heel trots en voelt zich een beetje de baas. Hans bepaalt wie heraclied is en niet anders. Hans bakt tijdens wedstrijddagen ook patat, braadworst en hamburgers en wil zelf bepalen wie dit mag kopen. Hans knipt kaartjes, bepaalt de opstelling, welke koffie er gedronken wordt en wanneer supporters hun vrouw mogen palen. Hans heeft een eigen ballotage in het stadion. Nee om heraclied te mogen zijn moet je eerst langs Hans. Daarom wellicht ook maar 5500 seizoenkaarten?? Want Hans. Goed weekend en wees geen Hans!!

  • Bas

    Basiczegt

    3 jaar geleden

    Tja, je zou moeten kunnen winnen van De Graafschap, maar die zijn beter dan menig eredivisieclub.
    Volgens mij is er eerder sprake van individuele foutjes dan blunders.
    Ik mis met name dynamiek rond de 16 meter. We zitten daar met een erg statische Bakis. Die kun je gebruiken, maar dan stevig in de voet aanspelen en niet laten denken, puur op intuïtie laten schieten. Ik zie geen ‘eagere’ houding met steeds dat hoofd omlaag en trage passen na een actie. Verder best degelijk hoor.

  • Han

    Hanszegt

    3 jaar geleden

    @nu alles of niets….nee hoor totaal niet raar gedacht!!!
    Godsamme waarom reageer ik eigenlijk.

  • Nu

    Nu alles of nietszegt

    3 jaar geleden

    Ihattaren maakt geen onderdeel meer uit
    Jammer voor zo jonge miss kunne we hem wat biede en misschien denk ik ook wel raar

  • Kri

    Kriszegt

    3 jaar geleden

    @ Robbie. Dat viel mij ook op, dat Vloet ook anderen beter liet spelen. Vorig jaar was hij soms wat afwezig in het veldspel zelf, maar gisteren zeker niet. Misschien is het wel een goed idee om hem aankomend jaar aanvoerder te maken en daarnaast rap met hem in gesprek over opwaardering van het contract. Denk niet dat hij wil, maar je weet het maar nooit. DLT voetbalde vandaag toch ook wel weer erg gemakkelijk, maar onze nieuwe vriend Ibrahimoglu heeft wel meer dynamiek in zijn spel. Wordt nog een moeilijke overweging voor de trainer, maar er is in ieder geval wat te kiezen. Hij geeft in het interview met RTV Oost ook wel aan dat hij echt afhankelijk van de tegenstander zijn keuzes wil gaan maken op een aantal plekken. Denk dat we wel moeten gaan kijken naar het ‘opschonen’ van de selectie. Cijntje verkopen/verhuren, Agca verhuren?, en wat te doen met Szoke?? Onbegrijpelijk dat we zijn optie hebben gebruikt. Amissi laat meer zien waarom we dat gedaan hebben.

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Wat een slap zootje hier. Goed is goed en slecht is slecht. Zeg gewoon wat je gezien hebt en kom niet met dat slap gelul van ‘ het is maar een oefenpotje’ of ‘ ze hebben zwaar getraind’ Allemaal excuses zoeken om het slappe of ongeïnspireerde spel onder het tapijt te vegen?. Kom op, Heracles is een BVO en de mannen zijn elke dag met hun vak bezig. Dat mag je kritiek geven op wat ze laten zien. Tegen Fc Emmen en NEC leek het er niet op, moeten we dat dan goed vinden?

    Aan de andere kant is het ook idioot om te roepen dat we gaan degraderen terwijl er nog geen wedstrijd om de punten is geweest.

    Gisteren was af en toe goed maar nog niet perfect. En dat mag ook gezegd worden. Ik heb me wel vermaakt en dat is belangrijk ondanks dat het een oefenpotje was en los van de uitslag. Ik heb weer wat dingen terug gezien die ik in enkele andere wedstrijden gemist heb.

  • Rob

    Robbiezegt

    3 jaar geleden

    Azijnzeiker? Polonaise?
    Ben vanmiddag in stadion geweest en kan hier nog niet echt vrolijk van worden. Ik weet dat het niet de 1e 11 zijn die in het veld stonden, 2e helft had graafschap er gewoon nog 3 moeten maken, achterin gatenkaas. Geeft veel te veel weg, paal, lat, lijn stond in de weg.
    Die szoke kan het zelfs tegen de graafschap niet, wat een zandzak is dat, loopt maar wat te sjokken, voegt helemaal niks toe. ON is 100 meter verderop, dat past beter. Wormuth staat maar te kijken en vind het volgens mij allemaal prima, ik zou nog 3 jaar verlengen.
    Dat het gister beter liep komt vooral door Vloet die ook anderen beter laat spelen. Meeste wedstrijden heeft hij niet meegedaan (vandaag ook niet) en er gebeurt te weinig opwindends.
    Je moet je mening baseren op langere periode en niet op 1 of 2 wedstrijden. Alle oefenwedstrijdjes zonder Vloet hebben mij niet kunnen bekoren. Hou die jongen binnenboord, anders wordt het lastig ben ik bang.
    Zal ik wel een azijnzeiker zijn, ik kijk dus niet alleen naar vandaag en ik weet zeker dat ik ook niet de enige ben (meerdere mensen gesproken vandaag die er net zo over denken).
    We zullen ongetwijfeld dit seizoen wel een keer de polonaise kunnen lopen (ik hoop vaak), met een degelijke vervanger voor pröpper (achterin dicht) en een scorende spits erbij (huur, dessers?) neem je mi de twijfels die er nog zijn grotendeels weg. Dan gaat het hele elftal beter draaien.

  • Nie

    Niekzegt

    3 jaar geleden

    @Hans

    Voel je je een beetje aangesproken? Is niet nodig hoor ?

    Niks mis met kritisch zijn toch ?
    Heb ik niks op tegen en moet kunnen !

    Maar mensen die dan klagen en het dan hebben over het aftreden van Gilissen en Toussaint , te slechte selectie voor eredivisie, en degradatie, die mensen mogen wel heel snel vertrekken hier. En dat zijn de mensen waar ik het over had, die je alleen hoort als t slecht gaat, maar weer verdwijnen als de uitslagen beter worden.

  • Han

    Hanszegt

    3 jaar geleden

    Man man…wees blij dat we niet allemaal als makke schaapjes meelopen.
    Ik zeg wanneer het slecht is en wanneer het goed is….en dat doe ik al zolang ik een seizoenkaart heb(35 jaar).

  • Alm

    Almelo4everzegt

    3 jaar geleden

    Vorige week waren we al gedegradeerd voor sommigen en nu word de polonaise alweer gelopen.
    Prachtig hoe die voetballerij soms in elkaar zit haha.

  • Art

    Arthurzegt

    3 jaar geleden

    @Wim: Ik denk dat iedereen in de file staat??

  • Nie

    Niekzegt

    3 jaar geleden

    @ wim

    Dit dus !

    Elk jaar het zelfde haha, we beginnen de voorbereiding slecht en alle zeurzakken komen weer onder hun steen vandaan.
    Het bestuur moet ontslagen worden en is niet geschikt, selectie is te slecht en we gaan degraderen…

    Vervolgens begint het weer te lopen bij heracles en opeens zie je die mensen niet meer tot het begin van het volgende seizoen! (Heel af en toe komen ze nog eens tussendoor na een slechte reeks wedstrijden)

  • Wim

    Wimzegt

    3 jaar geleden

    Waar is het geklaag opeens gebleven? Hebben we een x gewonnen en zijn de azijnpissers opeens muisstil, lachwekkend gewoon.

  • Art

    Arthurzegt

    3 jaar geleden

    Wel slecht dat ze de Graafschap een paar keer van afstand vrij lieten schieten. Tegen dit de Graafschap hoort ook ons tweede elftal (in eigen huis) de bovenliggende partij te zijn. De la Torre steekt er weer bovenuit.

    Roosken is een goede aankoop. Hij viel me ook al op in een van de eerste wedstrijden. Amissi blijft erg actief en dreigend. Als hij iets meer rust bewaart, dan zie ik hem nog wel stappen maken.

  • Jop

    Jopiezegt

    3 jaar geleden

    Dat kan zeker wel, vind het ook wel geinig. Was ook niet kwaad bedoeld kerel;)

  • Buk

    Bukszegt

    3 jaar geleden

    Jopie

    Poeh. Andere mening kan niet hè,

  • Buj

    Bujszegt

    3 jaar geleden

    Jopie

    Poeh. Andere mening kan niet hè,

  • Jop

    Jopiezegt

    3 jaar geleden

    Buks ben jij een Graafschap supporter dan begrijp ik dat.

    Verbeek scoort, geeft een assist en is hem de baas.

  • Buk

    Bukszegt

    3 jaar geleden

    Jopie

    Ik vind roosken eerste helft opvallend goed

  • Art

    Arthurzegt

    3 jaar geleden

    Toch blijf ik Amissi een bijzondere speler vinden. Hij is erg snel en dat kan echt een wapen zijn (als hij meer controle over de bal houdt).

  • Jop

    Jopiezegt

    3 jaar geleden

    Klein verslagje vanuit stadion:

    Damen denk dat hij blijft, coacht, straalt rust uit, behalve als de bal achter de verdediging valt en hij moet uitkomen.

    Roosken komt nog tekort, in alles een atleet maar verdedigen is het nog matig.

    Les en Agca centraal niet ingespeeld op elkaar. Les wil zijn pass wel heel erg laten zien. Agca degelijk.

    Bakboord, prpbeert de overige verdedigers te coachen. Vergeet zijn eigen man wel eens daardoor.

    De la torre en sierra doen hun ding

    Szoke komt tekort

    Amissi, scoort is dreigend maar absoluut geen basisspeler.

    Lunding item

    Bakis, tja. Dcoort

  • Art

    Arthurzegt

    3 jaar geleden

    Prima doelpunt van Bakis. Hij oogt ook iets fitter dan vorig jaar volgens mij. Amissi doet het inderdaad ook aardig??

  • rut

    rutger1501zegt

    3 jaar geleden

    Amissi ziet er vrij degelijk uit in het eerste half uur

  • Sco

    Scoutzegt

    3 jaar geleden

    Wat een Waardeloze opmerking Buks

  • Buk

    Bukszegt

    3 jaar geleden

    Wilhelm Aardeloos van freiburg 2 is hier in het stadion. Kennis van Wormuth en moet de nieuwe laatste man worden.

  • rut

    rutger1501zegt

    3 jaar geleden

    @wouter

    https://www.youtube.com/watch?v=M03pidz9V9E

    Let wel; we spelen met een compleet andere 11 dan waar we mee tegen RKC speelden. Dat was de ‘basis-elf’, dit zijn de spelers daarachter

  • Wou

    Wouterzegt

    3 jaar geleden

    Waar kan je de wedstrijd zien?

  • Jor

    Jordy920zegt

    3 jaar geleden

    30 seconden bezig en bakis schuift de eerste 1 op 1 kans alweer 5 meter naast ?

  • Sta

    Stadioncheckzegt

    3 jaar geleden

    @ Jordy; jij ziet de humor er nog van in.;-))

    Iedereen trapt er wel eens in, ook ik soms na jaren lang ervaring.

    Beetje plagen moet kunnen .

  • Sta

    Stadioncheckzegt

    3 jaar geleden

    @ TKZ ; Ewald -Ernst is dubbel( E -E)
    Vandaar E. E Lastiek de fantasie speler.
    Zonder fantasie wat sommigen niet hebben kom je op elastiek uit .
    Jammer dat sommigen soms zo serieus zijn.

    Voor jou Ewald Lastiek dan maar .
    Maar ja ;E.Lastiek ?
    Elastiek schrijf je zo , als je geen gevoel humor hebt.

    Het is Komkommertijd.

  • Jor

    Jordy920zegt

    3 jaar geleden

    @stadionchek
    Je had mie bie de benen?

  • Sta

    Stadioncheckzegt

    3 jaar geleden

    Rutger;Ja die stond ook mijn lijstje , maar had nog te weinig KM in zijn benen zitten! Potentie voor de toekomst heeft hij zekers , niet wat ze zochten Rutger, moet er gelijk staan .

    ;-))

  • Tkz

    Tkzzegt

    3 jaar geleden

    Jammer dat ie dubbel e als voornaam heeft in jouw beleving. Elastiek schrijf je namelijk met 1 E stadioncheck. Moet zeggen dat ik er wel bijna intrapte!

    Dit jaar hebben we wel echt 3 prachtige shirts trouwens! Heel erg mooi.

  • rut

    rutger1501zegt

    3 jaar geleden

    @stadioncheck

    Ik heb ook gehoord dat ze met Peter Otentie bezig zijn.. Ex Bayern Munchen

  • Sco

    Scoutzegt

    3 jaar geleden

    Lukas Gugganig? Red bull achtergrond

  • Sta

    Stadioncheckzegt

    3 jaar geleden

    Jordy klopt het ; het is Ewald- Ernst Lastiek . 25 jaar oud ex speler van RED BULL

    E.E Lastiek dus , Frank Wormuth en Tim Gillissen zijn er beiden van overtuigd daar nog volop rek in zit.

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Goed gespeeld gisteren, bij vlagen goed spel op de mat gelegd en leuke combinaties gezien. Het team wat begon zal mogelijk de basis 11 zijn waarmee we tegen PSV gaan beginnen. Mogelijk De La Torre voor Ibrahimoglu op het middenveld.

    Het gissen naar de Duitse verdediger is begonnen. Ik lees Rohr, Mai en Röseler. Wie is dan wel die Lastiek??? Mooi is dat gissen en Heracles laat niets maar dan ook helemaal niets los! Ze houden hun kaken op elkaar…..

  • rut

    rutger1501zegt

    3 jaar geleden

    https://www.youtube.com/watch?v=M03pidz9V9E

    Stream voor degene die er (net als ik) niet bij kunnen zijn in het stadion.

  • Kri

    Kriszegt

    3 jaar geleden

    @ Niek en Jordy. Dankjewel voor jullie reactie jongens. Dacht al dat het aan mij en mij uiterst beperkte kennis van het digitale tijdperk lag dat ik niets kon vinden over die Lastiek van Stadioncheck. Niet dus, haha

  • Jor

    Jordy920zegt

    3 jaar geleden

    @ niek
    Je hebt een test/QR code nodig om binnen te komen volgensmij……

    @stadionchek
    Kan niemand vinden die lastiek heet????

  • Je

    Je boyzegt

    3 jaar geleden

    Heb geen seizoenskaart kan ik alsnog naar binnen gaan en de wedstrijd kijken?

  • Nie

    Niekzegt

    3 jaar geleden

    @ stadioncheck

    Lastiek? Kan helemaal geen voetballer vinden met die naam ?

    Iets meer info graag!

  • Sta

    Stadioncheckzegt

    3 jaar geleden

    Het word Lastiek , alleen nog medische test! ex speler van RED BUL SALZBURG

  • TL

    TLzegt

    3 jaar geleden

    FLOATER;
    Maximilian Rohr van HSV? 26 jaar, zou nog rek in kunnen zitten, lijkt mij financieel haalbaar met nog 1 jaarcontract?
    Maar alleen die km in de benen ben ik bang voor, tenzij ze kijken naar 2de elftal en 3de liga?

TopReacties

Jesse3 jaar geleden

Zo eindelijk een kritisch verslag van de wedstrijd van ons clubje hier. Pas op dat je niet als negatieve site wordt afgeschilderd. De mensen die er over gaan hebben kunnen zien waar we tekort schieten. Ik lees dat wat fans schrijven dat de spelers vermoeid over kwamen. Kom op, als je in een weekend 90 minuten moet spelen en niet gaat trainen hoe kan je dan vermoeid zijn.

RemcoM3 jaar geleden

De transfermarkt is nog tot 31 23:59 open. Dat duurt dus nog wel even. Heracles kijkt wat er over blijft aan spelers , die ze dan goedkoop kunnen oppikken (nu moeten dat wel een paar goede A - spelers zijn. Ik verwacht dus dat het nog wel wat weken duurt voor er versterking bij komt. Verder heb je ook zwakke keepers op doel en heb je ook geen goede achterhoede gehad. Veel wisselende samenstellingen ook , maar dat hebben andere ploegen ook wel. Zo heel zorgelijk vind ik het niet al met al. Straks word er gewoon weer gevochten voor een basisplaats in de competitie.

Ome Jan3 jaar geleden

Ben wel positief Frank krijgt de boel wel een het voetballen. Alleen de achterhoede is nu drama en straks slecht. Bovendien vind ik dat we de laatste jaren verdedigend niet best waren.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia