Steun HAFC
Foto: Foto: NESImages
2 sep. 2023

Heracles te sterk voor tien man van Excelsior

Thuis heeft Heracles Almelo nog steeds de perfecte score van zes punten uit twee duels. Na de winst op NEC (2-1) twee weken geleden, was nu Excelsior Rotterdam het slachtoffer. De Almeloërs kwamen op achterstand, maar poetsten deze na een rode kaart voor Excelsior weer weg. Eindstand: 3-1.

De ploeg begon fel en dreigend in het eerste kwartier, maar tot echte kansen wisten ze niet te komen. Het eerste echte wapenfeit in de wedstrijd was van de bezoekers en die lag ook direct in het netje. Een korte corner werd strak voorgegeven bij de eerste paal, waarna Nikolas Agrafiotis de bal van dichtbij binnen kon koppen. Na het doelpunt volgde een sterke fase van Excelsior, maar na een half uur spelen kroop Heracles weer iets uit de schulp.

Mario Engels werd weggestoken door Anas Ouahim, maar Engels vergat naar binnen te trekken en zijn voorzet belandde in niemandsland. Tien minuten later liet Emil Hansson de fans van de banken komen toen hij vier man wist te passeren, maar zijn schot passeerde de verkeerde kant van de paal.

Na rust bleef Heracles op hetzelfde tempo doorspelen, waardoor het er niet echt doorheen kwam. Uiteindelijk was het een tempoversnelling over links die de gelijkmaker opleverde. Via Jetro Willems en Hansson kwam de bal voor bij Bryan Limbombe die hem diagonaal achter doelman van Gassel kopte. Het momentum zat de ploeg van John Lammers mee, want Lamprou, de linksbuiten van Excelsior, pakte zijn tweede gele kaart wegens protesteren en kon inrukken.

De voorsprong werd gepakt door een harde kopbal van aanvoerder Justin Hoogma na wederom een assist van Hansson. Direct na het vieren is het tijd voor het debuut van Mohamed Sankoh, die zijn debuut na een minuut al kon verzilveren met een doelpunt, maar hij kon zijn sprint niet bekronen. De zwart-witte storm ging daarna wat liggen, al bleef de druk er wel op.

Vijf minuten voor tijd was het dan wel tijd voor het doelpunt van Sankoh. De nieuwkomer werd weggestuurd door een heel sterk spelende Brian de Keersmaecker en rondde met een subtiel stiftje af. Zijn tweede scoorde hij ook nog, maar helaas stond Sankoh daarbij buitenspel. Er waren nog meer kansen om de score te vergroten, maar daar maalde niemand in Almelo om.


Reacties ophalen

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Gemaakt door Mumba Web Solutions