Heracles te sterk voor tien man van Excelsior

2 september

Geschreven door Bjorn Wind op 2 sep. 2023

Thuis heeft Heracles Almelo nog steeds de perfecte score van zes punten uit twee duels. Na de winst op NEC (2-1) twee weken geleden, was nu Excelsior Rotterdam het slachtoffer. De Almeloërs kwamen op achterstand, maar poetsten deze na een rode kaart voor Excelsior weer weg. Eindstand: 3-1.

De ploeg begon fel en dreigend in het eerste kwartier, maar tot echte kansen wisten ze niet te komen. Het eerste echte wapenfeit in de wedstrijd was van de bezoekers en die lag ook direct in het netje. Een korte corner werd strak voorgegeven bij de eerste paal, waarna Nikolas Agrafiotis de bal van dichtbij binnen kon koppen. Na het doelpunt volgde een sterke fase van Excelsior, maar na een half uur spelen kroop Heracles weer iets uit de schulp.

Mario Engels werd weggestoken door Anas Ouahim, maar Engels vergat naar binnen te trekken en zijn voorzet belandde in niemandsland. Tien minuten later liet Emil Hansson de fans van de banken komen toen hij vier man wist te passeren, maar zijn schot passeerde de verkeerde kant van de paal.

Na rust bleef Heracles op hetzelfde tempo doorspelen, waardoor het er niet echt doorheen kwam. Uiteindelijk was het een tempoversnelling over links die de gelijkmaker opleverde. Via Jetro Willems en Hansson kwam de bal voor bij Bryan Limbombe die hem diagonaal achter doelman van Gassel kopte. Het momentum zat de ploeg van John Lammers mee, want Lamprou, de linksbuiten van Excelsior, pakte zijn tweede gele kaart wegens protesteren en kon inrukken.

De voorsprong werd gepakt door een harde kopbal van aanvoerder Justin Hoogma na wederom een assist van Hansson. Direct na het vieren is het tijd voor het debuut van Mohamed Sankoh, die zijn debuut na een minuut al kon verzilveren met een doelpunt, maar hij kon zijn sprint niet bekronen. De zwart-witte storm ging daarna wat liggen, al bleef de druk er wel op.

Vijf minuten voor tijd was het dan wel tijd voor het doelpunt van Sankoh. De nieuwkomer werd weggestuurd door een heel sterk spelende Brian de Keersmaecker en rondde met een subtiel stiftje af. Zijn tweede scoorde hij ook nog, maar helaas stond Sankoh daarbij buitenspel. Er waren nog meer kansen om de score te vergroten, maar daar maalde niemand in Almelo om.

Discussieer mee 13

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

• BA

BAzegt

één jaar geleden

Bijna een kopie van de wedstrijd tegen NEC. Eigenlijk een compliment dat de tegenstanders zo laf spelen. Voor een leuke wedstrijd heb je twee ploegen nodig. Balsnelheid moet wel omhoog maar het is ook erg lastig tegen zulke verdedigende ploegen.
    2e helft uitstekend. Satriano niet meer opstellen. Spits positie is wel een probleem. Sankoh is leuk voor een invalbeurt. Rennen en vliegen maar je mist een balvaste spits.
    DKM man of the match.
    Uitstekende teamspirit. Ga zo door💪🏻

• Db1

Db1995zegt

3 punten gepakt, niet altijd het beste spel maar wel verdient.
    Man of the Match toch veruit de keersmaecker.
    Wat speelt die jongen soepel hij wint al zijn duels doet geen rare dingen en levert de bal weer aan een medespeler

• haf

hafc1903zegt

Bijna een kopie van de vorige thuiswedstrijd. Eerste 20min bovenliggende partij zonder grote kansen te creëeren, onnodig en uit het niets achterkomen, de rest van de 1e helft een beetje de kluts kwijt en de 2e helft de boel omdraaien.

De Keersmaecker fenomenale aankoop, wat een geweldige speler. Weinig echt negatieve uitschieters vandaag, vond Satriano wel tegenvallen, hij heeft bij mij de gunfactor omdat hij als 19-jarige in een compleet ander land komt wat me lastig aanpassen lijkt, maar Sankoh was echt wel een paar klasses beter in zijn invalbeurt. Bakboord ook weer uitstekende wedstrijd, net als Engels en Ouahim. Hansson moet telkens een beetje op gang komen maat toch weer 2 assists. 6 uit 3, realistisch gezien met Ajax-uit als 1/3 wedstrijden is dit de nagenoeg perfecte start en hopelijk kunnen we dit over 2 weken doorzetten tegen Utrecht.

• Mar

Mark Zwierszegt

Bakboord geweldige wedstrijd gespeeld. Leuke sterke ploeg zo samen.

• bli

blik szegt

waar zijn nu die azijnzeikende heren die sankon maar niets vonden etc…

• Pol

Polliezegt

Verslag van Hafc klopt niet. Met een 1-1 stand kwam de rode kaart. Eerste kwartier a twintig minuten was gewoon goed. Na de tegen goal was het minder. Excelsior speelde om te verdedigen, te vertragen omdat ze niet mee konden in het tempo en maakte veel overtredingen.

De nieuwe spits lukt een echte afmaker en bruns vond ik wel wat extra’s brengen. Van de buitenspelers kwamen veel dreiging. Limbombe vond ik een goede pot spelen en Hansson (zie eerste helft) kan met een actie de wedstrijd beslissen als het lukt .

• art

arthurzegt

Ik vond trouwens het directe spel van Bruns ook mooi om te zien! Niet alle passes waren even zuiver, maar hij speelde de ballen wel heel slim👍🏻

• Her

Heracles Harryzegt

Hahahah kijk even terug op dat EXACTE moment waarop die driftkikker z’n rooie krijgt, hoe Navajo in die fractie van een seconde z’n gezicht verandert, op het moment dat hij beseft ‘wacht even, dat is niet gewoon geel…..’! 😀

Hilarische reactie.

Groot verschil in de wedstrijd, prima. Maar totaal oneens dat dit HET verschil was. Wat een zeikers die Rotterdammers zeg, dacht dat het kerels waren in die stad… we hebben gewoon verdiend gewonnen.

• Pie

Pietertje57zegt

Ze hebben allemaal goed gevoetbald niemand uitgezonderd ze willen met mekaar vechten voor een overwinning en dat is gelukt heb alle vertrouwen voor de rest van het seizoen

• Nie

Niekzegt

Vandaag een verdiende overwinning!

De Keersmaecker weer sterk gespeeld, Hansson weer belangrijk met 2 assists(al mag hij nog wel dreigender worden met zn akties) en uiteraard invaller Sankoh.( wat ie in die 30 min liet zijn, lijkt iig veelbelovend)

Negatief opgevallen: Satriano.. ben toch wel geschrokken van zijn niveau, overal 2 stappen te laat, oogt traag, straalt weinig uit en mist overtuiging in zijn spel. Heeft in 60 minuten helemaal niks laten zien.
    Verder speelde Willems een hele slechte eerste helft, veelste laconiek en veelste traag qua lopen maar ook qua spel. 2e helft herpakte hij zich toch wel weer aardig. Maar voor iemand met zijn status mag zo’n helft er eigenlijk niet bij zitten.

Nu maar lekker genieten van de 3 punten !

En met 6 punten uit 3 wedstrijden hebben we iig een prima start!

-1

• art

arthurzegt

Inderdaad: de Keersmaecker veruit de man van de wedstrijd met zijn assist als kers op de taart.
    Wat een atleet is Sankoh! Ook slimme acties! Echt goed gehandeld om hem te halen! Satriano oogt echt vrij futloos vergeleken bij Sankoh.

• war

wart-zwitzegt

Lekkere overwinning! De Keersmaecker geweldig gescout, past zich moeiteloos aan. Sankoh liet in relatief korte tijd een stuk meer te brengen dan Satriano. Lees hieronder al dreiging maar brengt vooral ook rust door z’n balvastigheid en goede eerst aanname. Maakt de 3-1 ook heerlijk af!

• Mar

Markzegt

Wat is die de Keersmaeker een heerlijke voetballer.

Sankoh meer dreiging dan satriano

TopReacties

Markéén jaar geleden

Wat is die de Keersmaeker een heerlijke voetballer. Sankoh meer dreiging dan satriano

wart-zwitéén jaar geleden

arthuréén jaar geleden

Inderdaad: de Keersmaecker veruit de man van de wedstrijd met zijn assist als kers op de taart. Wat een atleet is Sankoh! Ook slimme acties! Echt goed gehandeld om hem te halen! Satriano oogt echt vrij futloos vergeleken bij Sankoh.