Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NESImages

HAFC.nl Zomerse transfermarkt-rapport

Geschreven door Bjorn Wind op 11 sep. 2023

De Europese transfermarkt is gesloten en dus kan er nu teruggekeken worden op het vele werk dat onze technisch directeur Nico-Jan Hoogma heeft verzet. Er verlieten (tot nu toe) elf spelers onze club en daarvoor in de plaats kwamen tien nieuwe gezichten naar Almelo. Maar zijn we erop vooruit gegaan? Of is deze selectie nog niet compleet?

Wat als eerste opvalt is dat er bij de aanwinsten veel gezocht is naar spelers met ervaring in het Nederlandse voetbal. Alleen Jannes Wieckhoff had voorafgaand aan dit seizoen nog geen minuut in Nederland gevoetbald. Wieckhoff is meteen ook de grootste onbekende van alle aanwinsten en ook degene aan wie het meeste getwijfeld wordt.

Grote klapper
De Keuken Kampioen Divisie verloor een aantal blikvangers aan Heracles met het aantrekken van Brian de Keersmaecker, Bryan Limbombe en Jizz Hornkamp. In de eerste weken heeft vooral De Keersmaecker een goede indruk achtergelaten. Fel op de bal, altijd de oplossing vooruit zoeken en simpel houden in de passing. Hornkamp liet in de voorbereiding zien niet vies te zijn van een beetje arbeid, waardoor hij het publiek al snel voor zich wist te winnen. Limbombe liet ook zien dat hij een leuke dribbel bezit, maar zal de oogkleppen af en toe wel af moeten zetten.

De grootste klapper kwam met het aantrekken van 22-voudig Nederlands international Jetro Willems. De linksback laat in ieder optreden zien waarom hij het oranje heeft aangehad. Zijn rust aan de bal, vertrouwen in zijn passes en technisch vernuft laat veel Heraclieden zich keer op keer verbazen dat hij het zwart-witte shirt draagt. En als we het dan toch over Oranje hebben: de keeper van Jong Oranje houdt op dit moment gewoon de bank warm in Almelo. Fabian de Keizer kwam over van FC Utrecht en zorgt er alleen met zijn komst al voor dat concurrent Michael Brouwer in topvorm verkeert.

Voor de toekomst
Een transfer die in eerste instantie niet op enthousiasme kon rekenen was het aantrekken van Mario Engels vanuit het tweede niveau van Japan. Geen doelpunten of assists in veertien wedstrijden als spits op dat niveau gaf de burger weinig moed, maar twee wedstrijden verder laat Engels zien waarom Heracles hem al jaren op de korrel had. Niet als spits, maar als nummer 10 die veel werk verricht en de spits goed assisteert.

Dat daarnaast dan nog jongens uit de eigen academie het team verrijken is vooral voor de toekomst mooi, al hebben zowel Diego van Oorschot als Stijn Bultman al minuten gemaakt in de Eredivisie. Bij beiden zit er zeker toekomstmuziek in. Op de slotdag kwam Mohamed Sankoh nog als vervanger voor de geblesseerd geraakte Hornkamp, maar over hem kunnen we (ondanks zijn veelbelovende debuut tegen Excelsior) nog geen echt oordeel vellen.

Voor de pubquiz
Waar spelers komen zijn er natuurlijk ook spelers die gaan. Sommigen zorgden voor gefronste wenkbrauwen (bijvoorbeeld Marco Rente en Lucas Schoofs), maar sommigen zagen fans ook al van ver aan komen. Heritier Deyonge en Robin Polley zullen namen zijn die we misschien ooit nog eens in een Heracles-pubquiz terug gaan horen, maar een echte indruk hebben zij nooit achtergelaten. Elias Sierra en Rigino Cicilia hadden vorig seizoen al moeite om in de basis te komen, dus dat zij niet mee zouden reizen naar de Eredivisie zag de achterban ook wel aankomen.

Het vertrek van Ismail Azzaoui en Samuel Armenteros deed wat meer pijn bij de Heraclieden. Is het niet om het sentiment bij beide spelers, dan is het wel om het tekort wat zich iets later laat blijken. Het blessureverleden van Azzaoui zou tegen hem werken. Maar Abed Nankishi zijn huur wordt wel met een seizoen verlengd en zijn strippenkaart bij het ZGT was toch wel sneller vol dan die van Azzaoui. En door de blessure van Hornkamp moest Heracles alsnog de markt op voor nog een spits, waardoor er bij sommigen toch de gedachte weer op kwam borrelen ‘Had Sammy nou gehouden’.

Het eerder genoemde vertrek van Rente en Schoofs zagen mensen niet aankomen. Dat Rente weg zou kunnen gaan lag wel in de lijn der verwachting, maar terug naar de Keuken Kampioen Divisie? Daar hadden weinig mensen geld op ingezet. Het vertrek van publiekslieveling Schoofs deed wel wat wenkbrauwen fronsen. Was het niet om het feit dat hij niet mee ging de Eredivisie in, dan wel om zijn stap naar het Belgische Lommel. Het werd verwacht dat zijn gemis het grootst voelbaar zou worden, maar tot nu toe vult De Keersmaecker het gat zonder enige aanpassingsproblemen op.

Conclusie
Al met al is er dus voldoende gebeurd rond Heracles Almelo in de zomer. Maar wat voor een cijfer kunnen we de scouting en onze Technisch Directeur geven met al deze wisselingen? Met het bovenstaande overzicht kunnen we niet anders concluderen dan dat de selectie er vooral sterker op is geworden. Het enige minpunt dat er aangestipt kan worden is dat er voor de rechtsback en rechtsbuiten geen echte topper is gehaald. Maar met de huidige vorm van Navajo Bakboord en het potentieel van Limbombe bewijst ook dat het gelijk van de technische leiding. Daarom komen wij tot het volgende rapportcijfer:

8,5

Discussieer mee

16

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

 • ren

  renenrdriezegt

  8 maanden geleden

  @ 2one_1903

  Als je op de backme pagina een klein beetje naar beneden gaat, zie je de optie om een eenmalige donatie te doen.

  +1

 • Stu

  Stulanowskizegt

  8 maanden geleden

  olemlA,
  En als die vent hem van ajax er niet vanaf 40 meter inschiet pak je daar 3 punten weg. Of gaat het in dat geval dan niet op?

 • 2on

  2one_1903zegt

  8 maanden geleden

  Waarom kan de steun aan hafc.nl alleen met een maandelijkse bijdrage? Heb geen zin om elke maand te betalen. Jammer dat er geen eenmalige betaling mogelijk is.

 • Han

  Hanszegt

  8 maanden geleden

  Bakboord gehele wedstrijd gespeeld tegen Cuba.
  En terecht,speelt gewoon erg sterk tot nu toe.

 • Ale

  Alexzegt

  8 maanden geleden

  Heerenveen-Heracles 2-0
  Vanmiddag gespeelde oefenwedstrijd.

  +1

 • Han

  Hanyzegt

  8 maanden geleden

  Mooi overzicht eigenlijk, die inderdaad aangeeft dat we er overall op vooruit zijn gegaan. Drie wedstrijden is misschien wat vroeg, maar geeft ook wel aan dat er karakter in de ploeg zit. Ploegen als nec, Volendam, rkc, Almere, fortuna, Excelsior, pec lijken niet beter te zijn. Genoeg kansen dus om er gewoon in te blijven en weer verder te bouwen

 • ren

  renenrdriezegt

  8 maanden geleden

  Kijkend naar vorig seizoen vind ik dat we alleen verdedigend hebben ingeleverd. Rente was volgens mij onze beste verdediger, het is jammer dat hij misbruikt is op de rechtsbackpositie.

  Een 8,5 is misschien wat overdreven, maar een dikke voldoende verdiend deze transferperiode zeker.

  +2

 • Ren

  Renezegt

  8 maanden geleden

  Verhaal is goed, alleen was en is Schoofs geen verdedigende middenvelder maar een aanvallende. Hij moest dit tegen de zin in spelen, van wormuth . Eigenlijk hebben we nog een opvallende speler terug: Navajo Bakboord, hij heeft dit seizoen, zijn seizoen genoemd. Navajo , ga door op deze weg, succes

  +1

 • ole

  olemlAzegt

  8 maanden geleden

  Wel erg overdreven hoog rapportcijfer. Puur gebaseerd op twee gelukkig gewonnen wedstrijden. Als Cillessen die fout niet maakt en die speler van Excelsior geen rode kaart had ontvangen, waren beide wedstrijden wellicht anders geëindigd. Scorebordjournalistiek inderdaad. Het veldspel is toch echt niet bijzonder hoor. Met deze selectie moet je gewoon proberen boven plek 16 te eindigen, dan voldoe je aan de realistische verwachtingen. Als er nog een aantal spelers wegvallen bijvoorbeeld heb je vrijwel niets achter de hand…

 • AAa

  AAartzegt

  8 maanden geleden

  Ben het met je eens Mark.
  Overigens welk cijfer je geeft, het is toch bijna nooit goed.

  Wellicht heeft de wedstrijdinstelling gedeelte ook met de aankopen te maken die de “juiste” mentaliteit hebben.

  Daarnaast heb ik, in mijn ogen (ben voetbal liefhebber en geen deskundige), meer goede wissels gezien dat het gehele vorig jaar! Daar ben ik ook blij mee.

  Op naar zaterdag!

 • Mar

  Markzegt

  8 maanden geleden

  Leuk stukje jongens.
  Kan me er tot nu toe wel in vinden.

  Wat mij erg opvalt t.o.v vorig jaar is de wedstrijdinstelling en mentaliteit waar Lammers de spelers mee het veld instuurt. Erg positief. Er wordt m.i. meer gestreden dan vorig jaar.
  Het feit dat we twee keer over van een achterstand ons terug weten te vechten.

  Denk toch de verdienste van Lammers.
  Hoewel ik nooit een fan van hem ben geweest

  +1

 • ste

  stefzegt

  8 maanden geleden

  Crisis een 8,5

  -1

 • Pol

  Polliezegt

  8 maanden geleden

  Echt scorebord journalistiek. Als we drie wedstrijden hadden verloren dan was het cijfer een 4 geweest. Het is afwachten, hoe we het gaan doen dit jaar.

 • Joh

  Johanzegt

  8 maanden geleden

  Wel enorm vroege conclusies HAFC. Laten we het even rustig afwachten.

 • Alm

  Almelo4everzegt

  8 maanden geleden

  En nu in het nederlands graag.😂

 • Qt

  Qt Phamzegt

  8 maanden geleden

  Jason Kalon is links en erg diep bal vast links speler buiten nummer 11 goed dribbel laar cros benig speler die speelt bij ADO Den Haag verkopen Nico Jan Hoogma !

TopReacties

+2
renenrdrie8 maanden geleden

Kijkend naar vorig seizoen vind ik dat we alleen verdedigend hebben ingeleverd. Rente was volgens mij onze beste verdediger, het is jammer dat hij misbruikt is op de rechtsbackpositie. Een 8,5 is misschien wat overdreven, maar een dikke voldoende verdiend deze transferperiode zeker.

+1
Mark8 maanden geleden

Leuk stukje jongens. Kan me er tot nu toe wel in vinden. Wat mij erg opvalt t.o.v vorig jaar is de wedstrijdinstelling en mentaliteit waar Lammers de spelers mee het veld instuurt. Erg positief. Er wordt m.i. meer gestreden dan vorig jaar. Het feit dat we twee keer over van een achterstand ons terug weten te vechten. Denk toch de verdienste van Lammers. Hoewel ik nooit een fan van hem ben geweest

+1
Rene8 maanden geleden

Verhaal is goed, alleen was en is Schoofs geen verdedigende middenvelder maar een aanvallende. Hij moest dit tegen de zin in spelen, van wormuth . Eigenlijk hebben we nog een opvallende speler terug: Navajo Bakboord, hij heeft dit seizoen, zijn seizoen genoemd. Navajo , ga door op deze weg, succes

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia