Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: Foto: NESImages

Heracles komt tekort en verliest thuis van Utrecht

Geschreven door Bjorn Wind op 16 sep. 2023

Heracles is heeft de twee gewonnen wedstrijden geen goed vervolg kunnen geven. Thuis tegen FC Utrecht kwam het niet door de Utrechtse defensie heen. Een doelpunt van Abed Nankishi gaf de fans nog wat om voor te juichen, maar in het slotoffensief was het juist aan de andere kant raak. Daardoor verloor Heracles met 1-3 en gaf het Utrecht de eerste punten mee.

Een heel zwak begin van de Almeloërs. Utrecht countert snel na slecht inspelen van Sven Sonnenberg en naïef instappen van Navajo Bakboord. Mats Seuntjens weet Ole Romeny te vinden met de buitenkant van zijn voet en die weet de bal simpel in te schieten. Vlak daarna is het bijna 0-2, als Seuntjens de bal tegen de lat aan werkt. 

Heracles wordt iets wakker en krijgt via een kopbal van Bryan Limbombe een kans, maar daarna is het een hele tijd weinig aan de kant van de thuisploeg. Utrecht zet Justin Hoogma vast en laat Sonnenberg opbouwen, iets waar hij niet best in is. Heracles lijkt nog op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt van Mohamed Sankoh wordt afgekeurd door de VAR vanwege hands. De ploeg van John Lammers krijgt een paar kansen, voornamelijk via Hansson, maar weet niet te scoren. Ze zijn er nog wel dichtbij, maar een kopbal van Sankoh belandt op de lat.

Dubbele wissel
Voor rust zet de thuisploeg wat aan, maar juist in de allerlaatste minuut van de eerste helft is het Utrecht die toeslaat. Een afgeslagen corner wordt opnieuw ingebracht en ingekopt door de geheel vrijstaande Victor Jensen, 0-2. In de rust grijpt Lammers in met een dubbele wissel. Mario Engels en Limbombe blijven achter in de kleedkamer en Thomas Bruns en Abed Nankishi nemen hun plaatsen in. Veel verandert het niet aan het spelbeeld. Heracles heeft de bal en wil door de defensie heen voetballen, maar weet alleen via de linkerkant af en toe een kans te creëren.

Na iets meer dan een uur spelen is de aansluitingstreffer dan daar. Vanuit een hoekschop van Utrecht vindt Bruns een vrijstaande Nankishi. De Duitser neemt de bal mee, stapt op de brommer en loopt vrij door naar het Utrechtse doel waar hij de bal over de keeper heen schiet. Het momentum verliest Heracles na het doelpunt iets, maar toch blijven de grootste kansen voor Heracles. Zo lukt het Hansson nét niet niet om het hoofd van Sankoh te vinden.

In de laatste minuten moet het gebeuren, maar het hele slotoffensief van het team raakt verloren in een korte staking van de wedstrijd. En als het spel dan hervat wordt weet Utrecht uit te breken en loopt Bakboord tegen een strakke voorzet aan en werkt deze ongelukkig achter Michael Brouwer. Daarmee is de hoop voor een goed resultaat wel uit het team geslagen.

Discussieer mee

24

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

 • edj

  edjezegt

  8 maanden geleden

  dat gegooi is natuurlijk superstom. meerdere keren ook nog.
  kan vak Q nou niet zelf corrigerend zijn?
  vis die lui er uit en van de tribune af en wegblijven.
  de doelman had dondersgoed door dat het daarna zo goed zou gaan.
  hij wou niet voor niets niet staken.
  ze stonden onder druk en daarna was de druk weer weg.
  door de eigen supporters benadeeld, hoe krang wil je het hebben.

 • Ber

  Berendzegt

  8 maanden geleden

  Onze verdediging is toch een gatenkaas….Sonnenberg spant de kroon…balletje breed, balletje naar achteren, naar voren inspelen en bal weg. Vanaf heden laat elke tegenstander Sonnenberg de opbouw verzorgen (en zet Hoogma vast) en gegarandeerd gaat het mis. Dan onze nummer 10 Engels, werkt hard maar is geen spelbepaler die ook nog eens met fijne passies een speler voor de goal zet. Deze 2 posities had Heracles 100% anders moet invullen, hadden andere spelers gekocht moeten worden en ja, soms moet je een salarisplafond loslaten met spelers met bepaalde specifieke kwaliteiten. Gebeurt in het bedrijfsleven ook. Verder vallen mij Bakboord en zeker Brouwer 100% mee, deze had ik na vorig jaar al compleet afgeschreven. Gisteren volledig terechte nederlaag.

 • Ber

  Berryzegt

  8 maanden geleden

  Bedankt hersenloze imbeciel voor deze nederlaag.
  Zonder jouw kutbekertje werd de wedstrijd niet onderbroken en waren we in de flow gebleven met wellicht resultaat.
  Ik hoop dat je een paar rake klappen hebt gehad naar de uitgang.
  Je bent geen supporter, maar de loser van Almelo.

 • Ome

  Ome Gerritzegt

  8 maanden geleden

  We hebben terecht verloren tegen een ploeg met veel betere spelers. Kan gebeuren! Dat de wedstrijd tot twee keer toe onderbroken moest worden, vind ik schande! Volgende week treffen we Volendam uit. Een ploeg van ons kaliber die snakt naar punten. Toch acht ik ons in staat om naast een bosje verse paling óók de punten mee naar Almelo te nemen! Fijne zondag Heraclieden en blijf gezond!

 • Aad

  Aadorperzegt

  8 maanden geleden

  @Mark,
  Dingen mogen niet gebeuren en zoeken naar oplossingen? Heb je nog een paar open deuren?!?!
  Hij moet zelf eens in de spiegel kijken!! Uit bij Ajax haalt hij Willems eruit, binnen 3 minuut wedstrijd weg. Gister haalt hij in de 92e minuut de verkeerde spelers eruit.
  Hij had sowieso extra spits moeten brengen in de 80e minuut. Maar toen liepen 2 verdedigers en een middenvelder warm. Sorry hoor maar dan snap je er echt geen kloten van.
  Maarja dat was vorig seizoen al duidelijk.
  Met jongens als Bakboord en Sonnenberg win je de oorlog niet! Vorig jaar zat Bakboord bijna hele seizoen bank in de kkd.. en nu speelt hij alles.
  Hoe slecht is die Wieckhoff wel niet dan?!
  Ook NJH mag zich achter oren krabben.
  In de oefenwedstrijden tijdens de interland periode zag je in de samenvattingen dat Wieckhoff loopt te schutteren.

 • Jor

  Jordy Potzegt

  8 maanden geleden

  Ach een bekertje gooien………., jaartje geleden hoorde het erbij, nu word er gejankt als je het doet door een paar klapmongolen……
  Voor de rest word je tactisch de les gelezen door een tactisch onbenul…….. zal im mij persoonlijk meer zorgen om maken

 • 2on

  2one_1903zegt

  8 maanden geleden

  Haha de pampergeneratie.. goedpraten wat slecht is.. jaa daar gaan we het mee winnen…

 • Der

  Derrickzegt

  8 maanden geleden

  Anoniem,
  naar de KNVB moet je niet kijken. Deze regels zijn niet voor niets bedacht, wat je er verder ook van kan vinden. Een beker gooien naar de keeper van de tegenstander is helemaal nergens voor nodig.

 • Ano

  Anoniemzegt

  8 maanden geleden

  Keals en wichten
  Donders hypocriet allemaal vorige seizoenen heel vak Q plus lange zijde bier gooien. Nu een heel ding van maken omdat ons grote ‘vriend’ KNVB er een ding van gemaakt heeft. Actie natuurlijk niet goed te praten maar laten we eerder de knvb aankijken met deze domme regels inplaats van onze EIGEN HERACLIEDEN AANVALLEN. Wij Zijn Allemaal Heracles Almelo en hebben het beste voor VOOR ONZE CLUB. Wedstrijd verliezen tegen Utrecht is geen schande. Volgende week vol gass tegen Volendam.

  -1

 • Leo

  Leozegt

  8 maanden geleden

  Ik hoop dat die biergooiers levenslang stadion verbod krijgen
  Elke volgende ook. Direct opzouten. Mafkezen .

  Daarnaast Sonneberg doneren aan ON
  My God, Wat een hork.

  Hoogma paar weken geven en laten opladen.
  Probeer het maar met Cedric en Bultman !

  Ouahim, eveneens banken !!
  Beginnen met Bruns

  Tot slot, Lebombe maar even omwisselen met Nankishi

  Dan nog een tip voor Lammers :
  Koppie gebruiken en dus de sterkste spelers laten staan !!

 • Ron

  Ronzegt

  8 maanden geleden

  Vakkie Q “toppers”

  Bedankt voor het stilleggen van de wedstrijd…
  Was dit niet gebeurd was de 1-3 ook niet gevallen en waren we volop in de race voor de 2-2. Onmeunig bedankt🥸🤡🤡🤡

 • Mar

  Markzegt

  8 maanden geleden

  Aadorper. Denk wel dat Lammers het spelletje snapt. In interview net legt hij zeer duidelijk uit waaraan het schort.
  Hij vindt dat dingen niet mogen gebeuren en dat we constant moeten zoeken naar de oplossing.

 • Ddb

  Ddbzegt

  8 maanden geleden

  Met Bakboord en Sonnenberg heb je geen vijanden meer nodig. Wat een ongekend drama. Aan de bal was het spel verder best oke. Maar zonder bal kwamen wij op ieder vlak tekort. Elke vrije trap en corner tegen was gevaarlijk. Middenveld verdedigde ook niet mee. Nankisi de beste man. Heb hem nog nooit zo goed gezien.

 • Aad

  Aadorperzegt

  8 maanden geleden

  Snapt Lammers het spelletje?
  De 2 beste spelers eruit halen en jongens als Bakboord, Sonnenberg doodleuk laten staan..
  In de 92e min een extra spits brengen.

 • Ren

  Renezegt

  8 maanden geleden

  Gewoon onnodige en leerzame nederlaag. Geen opbouw en toch blijven volharden in deze opbouw . Gewoon ouderwets bal richting cornerpaal trappen en de tegenstander vastzetten, trainer geef dat eens als opdracht. En ja de 1-0 is natuurlijk een geweldig cadeautje.

 • Mar

  Markzegt

  8 maanden geleden

  Geert.

  Tuurlijk speelde de Keersmaeker goed. En Willems ook.

  Lammers had die twee gewoon moeten laten staan.

  De 2-2 hing in de lucht en door die kloothommel op de tribune en door de wissel van keersmaeker en willems haal je de flow uit de wedstrijd

 • Gee

  Geertzegt

  8 maanden geleden

  Zwakke eerste helft. Ik vond De Keersmaecker wel sterk spelen Mark.

 • Gee

  Geertzegt

  8 maanden geleden

  Zwakke eerste helft. Ik vond De Keersmaecker wel sterk spelen

 • Pol

  Polliezegt

  8 maanden geleden

  Helaas verloren. Naar mijn idee hebben we verloren door enkele “ leeghoofden’ die zo nodig met bier moeten gooien. Wat mij betreft hard aanpakken die lui, levenslange stadionverbod. Onbegrijpelijk dat je zo je ploeg benadeeld. We speelden met druk naar voren en waren op zoek naar de 2-2 met een bepaalde flow. Na de onderbreking was het weg en was er geen concentratie meer.

  Wel duidelijk dat we met het team waarmee we eindigen, moeten beginnen de volgende keer. Veel meer voetbal en dreiging met bruns, Veijenovic en nakinshi. Bruns en Veijenovic komen nog beter tot zijn recht in de eredivisie. Engels en ouahim lieten niets zien.

 • art

  arthurzegt

  8 maanden geleden

  Vandaag gewoon terecht verloren, zonder dat ik vind dat we heel slecht waren. Qua intensiteit zit er goede energie in dit elftal.

 • Sco

  Scoutzegt

  8 maanden geleden

  7 minuten nog voor de gelijkmaker en Heracles zet aan krijgt kansen en dan. Je allerbeste man van het veld Keersmaecker die echt overal staat wordt gewisseld en Willems gaat eruit. Bruns mag daar staan waarom waarom? Je krijgt deksel op de neus.

  We hadden de zwakke eerste helft waar wij als kleine kinderen ratjes in de Ron Jans val liepen. Hoe dom kun je zijn als kip zonder kop met 7 a 8 man voor de bal gaan lopen en Sonneberg laten opbouwen. We hebben technische staf van 13 man. Niemand die de wijsheid in pacht heeft?
  Engels zo verschrikkelijk en al eerder aangegeven dat nankishi op 10 moet. Aan de zijkant krijgt hij weinig ballen. Alles op Hanson met 0,0 rendement vandaag. Uit 30 voorzetten.
  Utrecht moest komen en waarom niet wat leper spelen?

 • Han

  Hanszegt

  8 maanden geleden

  Nou…….. alle zeikers en haters kom er maar in na 4 weken radio-stilte.

 • Mar

  Markzegt

  8 maanden geleden

  Aan John Lammers.

  Ik zou Willems en de Keersmaeker er in het vervolg iets eerder uithalen.
  Die twee kunnen er helemaal niks van..

  Of zou het een publiekswissel geweest zijn met 1-2 achter. 🙂

 • Lar

  Larszegt

  8 maanden geleden

  Sinds wanneer lopen onze vedettes (Bruns, Veijnovic, Roosken) een aparte ereronde/bedankje? Tenenkrommend!

TopReacties

Lars8 maanden geleden

Sinds wanneer lopen onze vedettes (Bruns, Veijnovic, Roosken) een aparte ereronde/bedankje? Tenenkrommend!

Mark8 maanden geleden

Aan John Lammers. Ik zou Willems en de Keersmaeker er in het vervolg iets eerder uithalen. Die twee kunnen er helemaal niks van.. Of zou het een publiekswissel geweest zijn met 1-2 achter. :-)

Hans8 maanden geleden

Nou........ alle zeikers en haters kom er maar in na 4 weken radio-stilte.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia