Steun HAFC
Foto: Foto: NESImages
16 sep. 2023

Heracles komt tekort en verliest thuis van Utrecht

Heracles is heeft de twee gewonnen wedstrijden geen goed vervolg kunnen geven. Thuis tegen FC Utrecht kwam het niet door de Utrechtse defensie heen. Een doelpunt van Abed Nankishi gaf de fans nog wat om voor te juichen, maar in het slotoffensief was het juist aan de andere kant raak. Daardoor verloor Heracles met 1-3 en gaf het Utrecht de eerste punten mee.

Een heel zwak begin van de Almeloërs. Utrecht countert snel na slecht inspelen van Sven Sonnenberg en naïef instappen van Navajo Bakboord. Mats Seuntjens weet Ole Romeny te vinden met de buitenkant van zijn voet en die weet de bal simpel in te schieten. Vlak daarna is het bijna 0-2, als Seuntjens de bal tegen de lat aan werkt. 

Heracles wordt iets wakker en krijgt via een kopbal van Bryan Limbombe een kans, maar daarna is het een hele tijd weinig aan de kant van de thuisploeg. Utrecht zet Justin Hoogma vast en laat Sonnenberg opbouwen, iets waar hij niet best in is. Heracles lijkt nog op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt van Mohamed Sankoh wordt afgekeurd door de VAR vanwege hands. De ploeg van John Lammers krijgt een paar kansen, voornamelijk via Hansson, maar weet niet te scoren. Ze zijn er nog wel dichtbij, maar een kopbal van Sankoh belandt op de lat.

Dubbele wissel
Voor rust zet de thuisploeg wat aan, maar juist in de allerlaatste minuut van de eerste helft is het Utrecht die toeslaat. Een afgeslagen corner wordt opnieuw ingebracht en ingekopt door de geheel vrijstaande Victor Jensen, 0-2. In de rust grijpt Lammers in met een dubbele wissel. Mario Engels en Limbombe blijven achter in de kleedkamer en Thomas Bruns en Abed Nankishi nemen hun plaatsen in. Veel verandert het niet aan het spelbeeld. Heracles heeft de bal en wil door de defensie heen voetballen, maar weet alleen via de linkerkant af en toe een kans te creëren.

Na iets meer dan een uur spelen is de aansluitingstreffer dan daar. Vanuit een hoekschop van Utrecht vindt Bruns een vrijstaande Nankishi. De Duitser neemt de bal mee, stapt op de brommer en loopt vrij door naar het Utrechtse doel waar hij de bal over de keeper heen schiet. Het momentum verliest Heracles na het doelpunt iets, maar toch blijven de grootste kansen voor Heracles. Zo lukt het Hansson nét niet niet om het hoofd van Sankoh te vinden.

In de laatste minuten moet het gebeuren, maar het hele slotoffensief van het team raakt verloren in een korte staking van de wedstrijd. En als het spel dan hervat wordt weet Utrecht uit te breken en loopt Bakboord tegen een strakke voorzet aan en werkt deze ongelukkig achter Michael Brouwer. Daarmee is de hoop voor een goed resultaat wel uit het team geslagen.

Reacties ophalen

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Gemaakt door Mumba Web Solutions