Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: Bert Letteboer

FanPraat #1: Kunstgras, Jeugd en Transfers

Geschreven door Bjorn Wind op 17 jan. 2022

Bij FanPraat leggen wij een aantal stellingen voor aan ons panel die betrekking hebben op alles rondom Heracles. Hierin kunnen zij hun mening geven en andere supporters hierover een nieuwe kijk op de zaken geven. Je kan je nog steeds voor ons panel opgeven. Stuur even een mail naar [email protected] met je naam en geboortedatum en je krijgt in de laatste week van de maand een mail met de stellingen voor komende maand.

Stelling 1
Als we als club serieus genomen willen worden, zullen we afscheid moeten nemen van het kunstgras

Claudia Weel: “Hier ben ik het mee eens. Ondanks dat Heracles er vooralsnog voordeel aan heeft (altijd kunnen trainen/spelen en ook financieel scheelt het een hoop kosten), beginnen de nadelen nu ook meer op te spelen. De kunstgras-discussie laait ook flink op en uiteindelijk zijn wij binnen enkele jaren de enige club die nog op kunstgras speelt. Dat gaat ons hoe dan ook tegenwerken. Hoe stabiel en financieel gezond het beleid van de club ook is. Wie weet levert een overstap naar natuurgras, naast de kosten, ook voordelen op. Misschien worden de prestaties in uitwedstrijden ook beter, denk dat de ondergrond hierbij zeker meespeelt.”

Robert Derksen: “Kunstgras hoort naar mijn idee een beetje bij deze tijd. Veel amateurclubs hebben het en de jeugd groeit er mee op. Veel profvoetballers hebben al lange tijd op kunstgras gevoetbald. Dus van mij hoeft er geen afscheid genomen te worden van het kunstgras”

Stemar de Groen: “Ja en nee. Ja, ik denk dat we mede door het kunstgras weinig punten buiten Almelo halen. Ook denk ik dat sommige spelers niet naar Almelo willen in verband met het kunstgras. Ajax wil geen spelers verhuren aan clubs die op kunstgras spelen. Het zorgt wellicht ook voor minder blessures bij de club als spelers steeds niet van ondergrond moeten wisselen.

Tegelijkertijd zeg ik ook nee, want het kunstgras hoort bij ons en zo zit iedereen dicht op de selectie en behouden we onze kracht. Ook het feit dat kinderen na de wedstrijd op het veld kunnen spelen en dat amateurteams in het Heracles Stadion kunnen voetballen, maakt het kunstgras tot iets positiefs”

Stelling 2
Zonder aanvallende impuls in de winterstop gaan we niet hoger eindigen dan de huidige 13e plaats

Tom Wassink: “Helemaal mee eens. Met het wegvallen van Rai Vloet en in mindere mate Ismail Azzaoui hebben we ongelooflijk veel creativiteit en aanvallende impuls ingeleverd. Vloet stond bijvoorbeeld in allerlei lijstjes (key passes, schoten op doel) in de top 10 van de Eredivisie. Ik heb het gevoel dat we met Bakis en Sierhuis best goede afmakers in huis hebben, maar dat juist onze spelers met een goede voorzet (Fadiga, Quagliata, Basacikoglu, Laursen) te weinig in stelling worden gebracht.”

Louise Schroder: “We moeten meer aanvallende versterking halen, anders komen we niet verder dan de 13 of 14e plaats. In mijn ogen kan Heracles beter.”

Ingrid Leushuis: “Ik denk dat we het ook redden met de huidige selectie. Je zag dat Nikolai Laursen voor de winterstop ook beter uit de verf kwam. Een pareltje is natuurlijk altijd welkom, maar Heracles zal zeker niet de hoofdprijs willen betalen en er zijn altijd meer kapers op de kust. Het is zo’n klein wereldje en je ziet bijvoorbeeld dat FC Groningen, door het verleden van Fledderus, ook veel dezelfde spelers volgt.”

Stelling 3
Het gebrek aan jongens uit de regio in onze selectie is slecht voor de binding tussen het team en de fans

Tom van Limbeek: “Oneens. Een publiekslieveling hoeft niet per sé iemand uit de regio te zijn, hoewel ik wel vind dat er meer vanuit de jeugd door kan stromen naar Heracles. Misschien dat we in een later stadium van de samenwerking meer jongens uit de regio gaan zien, maar ze moeten ook het vertrouwen krijgen en minuten kunnen maken.”

Alwi Bunskoek: “Ook jongens uit de regio willen stappen maken als de mogelijkheid zich voordoet, en dan zijn ze weg naar een aantrekkelijker club of het buitenland. Ze blijven niet omdat ze toevallig in de buurt wonen. Daar zou ik niet op inzetten.”

Marc Telgenhof: “Ik vind het wel erg jammer dat er erg weinig spelers uit de regio bij Heracles spelen. Spelers uit de regio zorgen voor meer binding en weten waar de club voor staat. Als supporter heb ik ook meer vertrouwen in spelers uit de eigen regio tijdens de derby. Lukt het niet om spelers uit de regio te krijgen, dan vind ik dat een groot deel van de selectie uit Nederlandstalige spelers moet bestaan.”

Stelling 4
Başaçıkoğlu moet zijn basisplaats behouden, ook als Burgzorg weer fit is

Dyon Kievits: “Oneens. Burgzorg heeft veel meer scorend vermogen dan Başaçıkoğlu. Bovendien moet er deze zomer geld verdiend worden en dan kom je snel bij Burgzorg uit, omdat hij de nodige transferwaarde vertegenwoordigt. Başaçıkoğlu is al wat ouder en staat nog meerdere jaren onder contract.”

Gijs Dikkers: “Mij lijkt een voorhoede met Başaçıkoğlu, Burgzorg en Laursen een prima optie wanneer er creativiteit achter komt te staan. Dan heb je zowel snelheid als kracht voorin. Misschien dan met Sierhuis op de 10-positie?”

Remy van der Bij: “Hierin hink ik op 2 gedachten. Enerzijds moet je toch concluderen dat de start van Başaçıkoğlu ronduit droevig was te noemen. Hij passeerde geen man, gaf geen assist en zelfs sommige simpele dingen gingen fout. Daarin tegen vind ik ook dat, ondanks dat Burgzorg een aantal goals heeft gemaakt, hij nu toch echt een keer zijn kop omhoog zal moeten krijgen en overzicht zal krijgen. Af en toe is zijn onvoorspelbaarheid echt waardevol, die Burgzorg in mijn inziens meer heeft dan Başaçıkoğlu. Soms zie je hem struggelen of wil hij iets uit FIFA doen, zoals een lobje over de keeper, terwijl hij de bal gewoon vaak op twee of zelfs drie medespelers kan afspelen. Hij wil te beslissend zijn, die drang is goed maar het moet beter.

Aan de andere kant heb ik gelezen dat Mönchengladbach geïnteresseerd is in Burgzorg (en wie weet wel meerdere clubs). Wanneer hij nog in onze selectie zit bij de herstart van de Eredivisie dan heb ik persoonlijk zelf liever Amissi dan Burgzorg, die misschien loopt te dromen over zijn transfer of te veel opzoek is naar eigen succes.
Bilal heeft nu 2 wedstrijden de kans gehad, maar ik ben nog niet overtuigd. Bilal zal echt aan de bak moeten, anders ben ik bang dat ook hij hier niet zal slagen.”

Volgende maand zal er weer een nieuwe editie zijn van FanPraat, waarin we o.a. de opvolging van Wormuth willen bespreken. Laat je mening horen en geef je op via [email protected].

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

45

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Her

    Heracles Harryzegt

    2 jaar geleden

    @HAFC

    GEWELDIG INITIATIEF, DANK!!! 🙂

  • Stu

    Stulanowskizegt

    2 jaar geleden

    Wat Heracles anders doet is middelmatige spelers geen 500k in t jaar geven.

  • Ste

    Stefzegt

    2 jaar geleden

    Ik ben het helemaal met de meeste eens.
    Zoals VAK74 zou zeggen 90 procent

    Vloet moet spelen en verdiend een 2e kans.

    En het bestuur moet gewoon zijn oren niet laten hangen naar dat ………………

    Iedereen verdiend een 2e kans

  • Han

    Hanszegt

    2 jaar geleden

    Of bij ons nu Amissi die voor Burundi uitkomt.

  • Han

    Hanszegt

    2 jaar geleden

    Die kallon is gewoon geboren in Zeist en heeft een dubbel paspoort….beetje Willie Overtoom verhaal.

  • REN

    RENEzegt

    2 jaar geleden

    Dat ze meedoen met de Afrika cup, kan ook betekenen dat ze een dubbel paspoort hebben. Dus niet volgens de EU regels, worden betaald. Monteiro had ook twee nationaliteiten. Maar Heracles wil ook geen 4,5 ton aan salaris betalen. Het is inderdaad een keuze. Twee tot drie boven gemiddelde voetballers er bij, kon de hele boel wel eens op een hoger niveau brengen.

  • Her

    Heraclassic1961zegt

    2 jaar geleden

    Over aanvallende impulsen gesproken. Ik vraag mij wel eens af hoe een club als Cambuur 2 Afrikaanse spelers onder contract kunnen hebben (o.a. Kallon). Financieel gezien is dit een behoorlijke kostenpost voor een club met een laag spelersbudget.

    Anders bekeken. Wat doet Cambuur nou anders dan ons aller Heracles???

  • Tim

    Timzegt

    2 jaar geleden

    Dat is het voordeel van zulke teksten, je hoeft er niet urenlang over na te denken.

    Zit beetje in de categorie:

    “Als Wormuth vertrekt, moeten we een nieuwe coach”

    Ook wel eens lekker!

  • Mar

    Marcozegt

    2 jaar geleden

    @tim.ja die discussie’s laat ik wel aan jullie over,geen tijd voor.

  • Tim

    Timzegt

    2 jaar geleden

    @Marco

    Je zegt nog al spannende dingen. Zondag winnen is broodnodig!

  • Mar

    Marcozegt

    2 jaar geleden

    Oke,ja heb de wedstrijd niet gezien.Maar zondag winnen is broodnodig

  • Jop

    Jopie vogelzangzegt

    2 jaar geleden

    Die Friezen en kowet hoef je echt niet bang voor te zijn! Wat een slechte wedstrijd…

  • Han

    Hanszegt

    2 jaar geleden

    Nou dat potje was zooo ongelooflijk slecht…….wat Heerenveen liet zien heb ik zelfs bij ons nog nooit gezien…..leek niet eens op voetbal.

  • Mar

    Marcozegt

    2 jaar geleden

    Rust is wat we nodig hebben.Gowet heeft vertrouwen getankt in de beker tegen Heerenveen,Word zondag een zware wedstrijd vrees ik.

  • Ber

    Bert3zegt

    2 jaar geleden

    Hoe is het met Sierhuis? Hebben we hard nodig tegen Kowet

  • Stu

    Stulanowskizegt

    2 jaar geleden

    Kelvin, ik denk dat we betrokken zijn, dan wel veroorzaken van een ongeluk met een dodelijk slachtoffer niet kunnen af doen als “iedereen maakt fouten.” Ik geloof echt wel dat Vloet er alles voor over zou hebben gehad om dit om te draaien en ongeacht of er wel of geen drank in het spel zat vind ik dat hij toch wel op gepaste afstand mag toekijken. Trainen vond ik nog prima, maar spelen is toch echt een ander verhaal. Vooral omdat hij zogenaamd niet fit zou zijn. Dan lijkt het er toch ernstig op dat er andere belangen zijn dan Vloet een kans geven om zijn leven weer op te pakken.

  • Jas

    Jasonzegt

    2 jaar geleden

    Makkelijk afgeven op vak 74. Locals 1903 en Hart voor Heracles hebben hetzelfde standpunt.

  • Vak

    Vak dzegt

    2 jaar geleden

    Als Maurice Steijn de opvolger wordt van Wormuth komt dan ook zijn zoon Sem mee?
    Leuk spelertje die altijd met pappie meegaat waar hij gaat.

  • kel

    kelvin bzegt

    2 jaar geleden

    JORDY920

    Dat vloet ook veder moet met ze leven.

    En wat vak74 doet helpt er niet bij .

    Onrespectloos VOLK.

    En denkt je dat ik bie vak74 wil horen .

    Heeft u het goed mis kereltje .

    Ben met hart en ziel een echte heracles fan.

    Maar dit is niks aan die vak74 om verhaal te hale bij bestuur .
    Anders hadden ze bij heracles in bestuur moeten
    Gaan werken

  • Art

    Arthurzegt

    2 jaar geleden

    @Jesse: Moet ik dan nu ook de bus staande gaan houden om te overtuigen dat Vloet wèl gewoon moet spelen dan? Het lijkt me toch niet de bedoeling dat de club z’n oren laat hangen naar een klein groepje supporters?! Overigens denk ik wel dat het bestuur geschrokken is van het algehele sentiment. Ik ben zelf niet zo van de moraalpolitie. Sterker nog: ik heb wat moeite met alle ‘gutmenschen’ die uit alle spelonken vandaan kruipen. De een is nog Roomser dan de andere. De rechter gaat hem zeker een terechte straf opleggen.

  • Jor

    Jordy920zegt

    2 jaar geleden

    @kelvin
    Misschien dat je vroeger gepest bent en zelf nooit bij zon groep als vak74 mocht horen gezien je afgunst. Maar de actie van hun werd door heel Nederland geprezen, dus snap het “voorschut” zetten niet zo waar jij het over hebt

  • kel

    kelvin bzegt

    2 jaar geleden

    Vak 74

    Is sooitje ongeregeld .

    En denken dat ze hooligans bent.
    Onze harde kern .
    Ik als sup van onze club vindt ik .
    Dat bestuur goed heeft gedaan om vloet weer speelmin te geven elk mens maakt fouten.
    Ook spelers vam prof voetbal

  • Jes

    Jessezegt

    2 jaar geleden

    Kevin B ze stonden er m.i. niet om de persoon Vloet maar om het besluit van de verantwoordelijken om hem al zo snel al te laten spelen.

    Maar het zou beter zijn dat de vak74 fans hier zelf op reageren. Mij was hun argumentatie wel duidelijk.

  • kel

    kelvin bzegt

    2 jaar geleden

    Jesse beter ga jij in bestuur wat een kneusjes hebbe we hiero in ons clubje lopen en daar ben jij er blijkbaar ook 1 bij

    Ze zette zich zelf voor schut on bus op te wachten verhaal halen en bestuur hiero bent vieze bange poeperds had zegt op flikkere wij bent bestuur hier jullie bent supporters .

    Jullie moete allemaal maar eens na jullie eigen kijken en dan na vloet .
    Dat is mijn punt gewoon ZIELIG VOLK DIE DE BUS HEEFT OP GEWACHT .

    OKAL ZAL EEN PAAR NIET MET ME EENS ZIJN .

  • Jes

    Jessezegt

    2 jaar geleden

    @Roy ik heb twee linker poten en het zal mij nooit lukken om een bal in het kruis te schieten ??

    Gelukkig ben ik niet de enige hier waarvan de mening er niet toe doet?

  • kel

    kelvin bzegt

    2 jaar geleden

    Jesse het is schande dat ze er staan .

    Vloet weet dat die fout heeft maakt .en daar bij heb jij nog nooit met paar biertjes op gereden .
    Dus ook niet met paar biertjes op fiets en zo.

    Ik schaam me kapot vak74 diep diep triest volk

  • Jes

    Jessezegt

    2 jaar geleden

    Kevin B wat de fans van vak 74 in hun privéleven doen moeten ze zelf weten. Ze zijn geen basisspeler van onze club.

    Ik vind wel dat ze waardering verdienen omdat ze daar zaterdagavond wel stonden en de handelswijze van Heracles aan de kaak stelden. Zijn hebben hun ‘sociale antenne’ wel gebruikt en gezien wat onze club teweeg heeft gebracht door de inzet van Rai. Dat doen ze niet als ze niets met ons clubje hebben. Het gaat hun aan het hart dat ons clubje imago schade oploopt. Uitstekend gedaan! We zijn als fans geen knip voor de neus waard als we dit op zijn beloop hadden gelaten.

  • Roy

    Royzegt

    2 jaar geleden

    Klopt Jesse, maar als ‘we’ winnen heb ‘jij’ die bal in de kruising geschoten?

    Verder houd ik erover op hier, achteraf is het mooi wonen.

    Het gaat ten eerste om een familie en een kind van vier die is overleden en een mens die een zeer ernstige fout heeft gemaakt. Allemaal voor het leven getekend.

    De rest is bijzaak m.a.w. jouw mening doet er (weer) eens niet toe.

  • kel

    kelvin bzegt

    2 jaar geleden

    Beste jesse

    Vloet is fout 100% maar jh.

    Mensen van vak 74 moete hun mondje houden en niet zo netjes wille doen vies volk zelf in wc in stadion neusje vol poedere en bier zuipe en dan op fiets of scooter of auto weer na huis .

    Dus begin eerst bij je zelf en dit speciaal voor vak 74 schande voor onze club .

    Arme stumpers noem ik die mensen .
    Hou je met andere dinge bezig dan met vloet

  • Jes

    Jessezegt

    2 jaar geleden

    Roy ‘we’ hebben niet besloten dat Vloet nu al bij de wedstrijdselectie moet horen. Helemaal niet als hij nog ‘ een lange weg te gaan heeft en niet wedstrijdfit is’ citaat van onze trainer.

    Marc BBS ik roep al jaren hier dat we van het plastic af moeten en dat dit gewoon niet bij onze club past. Verder maak ik ook regelmatige complimenten naar ons management en bestuur als ze zaken goed doen, zoals de stabiliteit, de financiën en organisatorische zaken. Maar in de zaak Vloet zijn ze ‘even’ ontspoord en hebben ze een verkeerde keus gemaakt. Als je daar als bestuur, management en supporter niet tegen kan dat zegt dat veel over jouwzelf en de mensen die het betreft. Een goed bestuurder of manager kan met kritiek om gaan en van de fouten leren.

  • Mar

    Marc BBSzegt

    2 jaar geleden

    @Jesse, ik hoor Tijmen van Wissink praten als ik je stukje lees. Leuk voor de bühne nu maar had dit even van tevoren aangegeven op de burelen. Moraalridder uithangen achteraf kan iedereen.

    Ik ga er persoonlijk van uit dat Heracles van Vloet het verhaal van de hoed en de rand heeft gehoord en op basis daarvan de beslissingen heeft genomen.

  • Roy

    Royzegt

    2 jaar geleden

    Samengevat Jesse,

    Als het goed gaat is het “we” en als iets niet goed gaat is het “je of ze”.

    Kijk mensen zo zitten sommige van ons hier in elkaar.

  • Han

    Hanszegt

    2 jaar geleden

    Die goodwill was door die verschrikkelijke halsstarrige houding betreft kunstgras allang verdwenen in heel Nederland.

  • Jes

    Jessezegt

    2 jaar geleden

    Goodwill en draagvlak zijn aspecten die bij Heracles onderbelicht zijn. Het blijven volhouden om op kunstgras te spelen en hoe er nu in de zaak Vloet is gehandeld zijn daar schoolvoorbeelden van. Er wordt teveel door een bedrijfsmatige bril de besluiten genomen, terwijl je over deze twee onderwerpen als club eerst goed jouw voelhorens moet uitzetten wat er in het umfeld leeft alvorens je besluiten neemt. We doen het op vele terreinen goed als club en hebben een hoge gunfactor, maar door deze handelswijze zijn we ons zelf aan ondermijnen en dat is zo jammer. Is er niemand binnen ons bestuur of directie die deze antenne eens kan uitklappen en ze daar op kan wijzen en daar ook verandering in kan aanbrengen? De eerste vuurdoop zullen we deze week zien, kijken hoe ze de casus Vloet aanpakken en of we terug zien dat met hun besluit er oog is voor wat de omgeving van onze handelswijze vindt.

  • Tho

    Thomaszegt

    2 jaar geleden

    Goodwill en gunfactor zijn niet in geld uit te drukken. Maar met de handelswijze van de club rond de rentree van Vloet is een vermogen verspeeld. Daar zou je 10 jaar voor op echt gras hebben kunnen spelen.

  • Jor

    Jordy920zegt

    2 jaar geleden

    @geert
    Ben wel met je eens dat de grasmat in het stadion van hoge kwaliteit moet zijn.
    Maar als er een paar hobbeltjes in het trainingsveld zitten so bet it.
    En wat verandert er nou echt voor die clubs?
    Overdag word er sws al niet getraind.
    En ze moeten misschien wat minder trainen/minder wedstrijden spelen op 1 veldje.
    Zie de verandering niet zo erg

  • Gee

    Geertzegt

    2 jaar geleden

    Liever vandaag dan morgen Marc, zeker weten. Maar dan wel op een fatsoenlijk veld en niet zoals in Sittard of Utrecht… da’s ook geen reclame voor de club.

  • Mar

    Marc BBSzegt

    2 jaar geleden

    @Geert jij maakt het veel te groot die poeha van ‘een eredivisieveld’, heb je dat veld gezien waar Heracles afgelopen zaterdag op moest spelen? De velden van Fortuna en Utrecht weleens bekeken?

    En van dat meten en wetenschappelijke dragen de spelers zelf op hun lichaam, dat hangt niet in de lucht. Nogmaals het is nu een kwestie van willen en straks van moeten want de eredivisie gaat het verbieden.

  • Gee

    Geertzegt

    2 jaar geleden

    Het is wel heel makkelijk gedacht dat we zo op de velden rond het stadion kunnen trainen, vind ik. Volgens mij hangen er allerlei systemen in het stadion die de bewegingen van de spelers, conditie etc. vastleggen. Daarnaast moeten die velden net als het veld in het stadion onderhouden worden en van eredivisiekwaliteit zijn. Da’s een kostbare bezigheid. En dan mogen er ‘s avonds echt geen trainingen van de jeugd e.d. plaatsvinden lijkt mij.

    Hierover zouden dan nu al gesprekken gevoerd moeten worden, wil je dit binnen 2 jaar vorm gaan geven. Het betekent immers een grote verandering, ook voor ON en sv Almelo. Wel kunnen de spelers dan nog steeds gebruik maken van alle faciliteiten in het stadion.

  • Jas

    Jasonzegt

    2 jaar geleden

    Mogelijkheden zijn er zat bij SV, ON & LAP.

    Zal je wel moeten investeren in de velden. Er zit natuurlijk wel verschil in amateurvelden & velden zoals op Papendal & trainingscomplex AZ.

    Dat kost geld, ja. Een deel van het thuisvoordeel zal wegvallen. Daartegenover staat dat uitwedstrijden mogelijk ook beter gaan.

    Ook zal het qua imago beter zijn om ”vrijwillig” over te stappen dan te wachten tot de Eredivisie het gaat verbieden.

  • Mar

    Marc BBSzegt

    2 jaar geleden

    Velden rondom het stadion zijn overdag amper tot nooit bezet, mogelijkheden te over maar je moet het willen. Allemaal drogredenen om niet over te stappen. Dan maar 29 spelers in de selectie in plaats van 30. Of eens geen nietszeggende buitenlander maar een eigen jeugd speler die en goedkoper zijn en waar we meer binding mee hebben.

  • Jor

    Jordy920zegt

    2 jaar geleden

    iedereen die voor kunstgras is gebruikt altijd de smoes dat het heeeeel veeel geld kost om trainingsfaciliteiten bij te bouwen.
    Tis 50 meter lopen naar lap/ON/sv almelo, geeft ze een beetje geld in het jaar en tadaaaaaa, trainingsfaciliteit.
    Tis allemaal niet zo moeilijk het is een kwestie van willen vanuit het bestuur.
    Ik hoop in ieder geval dat we zo snel mogelijk overgaan op echt gras ook al zou dit zon 3 ton of iets meer aan extra kosten meebrengen per jaar.
    Geeft mij toch meer het echte nostalgische voetbalgevoel wat past bij een club als heracles!

  • Mar

    Marc BBSzegt

    2 jaar geleden

    De eredivisie gaat het kunstgras vanzelf verbieden. Heracles moet gewoon accepteren dat kunstgras in de profwereld niet gepruimd wordt. Er kan getraind worden op de velden rondom het stadion zoals ook in het verleden gebeurde.

  • Wal

    Walter21zegt

    2 jaar geleden

    Leuk om de verschillende meningen te lezen. Ik denk dat het aantal ‘Nederlandse’ spelers ook iets te maken heeft met het feit dat een uitblinker in de KKD al snel in de miljoenen kost, waardoor je als Heracles ook wel moet uitwijken naar Duitsland bijvoorbeeld. En ja kunstgras is lastige kwestie omdat het nu zo in het dna van de club zit, dat je veel moet verbouwen (bij bouwen) om over te stappen naar gewoon gras, maar hopelijk lukt het wel een keer 🙂

  • Han

    Hanszegt

    2 jaar geleden

    Toen ik antwoorden las van ‘mooi dat kinderen spelen op het veld’ en ‘kunstgras hoeft er van mij niet uit,is iets van deze tijd’…….dacht ik ga niet meer reageren….maar doe het toch weer….
    pppfff wat zijn we toch voor een club geworden,verlang gewoon echt steeds vaker terug naar de armoedige jaren ’80,maar wel met die rauwe echte voetbalsfeer.

TopReacties

Hans2 jaar geleden

Toen ik antwoorden las van 'mooi dat kinderen spelen op het veld' en 'kunstgras hoeft er van mij niet uit,is iets van deze tijd'.......dacht ik ga niet meer reageren....maar doe het toch weer.... pppfff wat zijn we toch voor een club geworden,verlang gewoon echt steeds vaker terug naar de armoedige jaren '80,maar wel met die rauwe echte voetbalsfeer.

Walter212 jaar geleden

Leuk om de verschillende meningen te lezen. Ik denk dat het aantal 'Nederlandse' spelers ook iets te maken heeft met het feit dat een uitblinker in de KKD al snel in de miljoenen kost, waardoor je als Heracles ook wel moet uitwijken naar Duitsland bijvoorbeeld. En ja kunstgras is lastige kwestie omdat het nu zo in het dna van de club zit, dat je veel moet verbouwen (bij bouwen) om over te stappen naar gewoon gras, maar hopelijk lukt het wel een keer :)

Marc BBS2 jaar geleden

Overstappen naar natuurgras gaat er hoe dan ook komen. De eredivisie gaat het verbieden in de toekomst. En dat gelul over bijbouwen, verbouwen is complete onzin want in het begin lag er ook gras in het stadion en werd er getraind bij Lap. Dat kan nu ook want overdag zijn die velden echt niet in gebruik rondom het stadion. Misschien niet ideaal maar de mogelijkheid is er wel degelijk. Niet piepen gewoon doen, dan maar een speler minder in de selectie van 30 man en een jeugdspeler die plek geven.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia