Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NESImages

Dramatische tweede helft kost Heracles de punten

Geschreven door Bjorn Wind op 28 okt. 2022

Almere City heeft, dankzij drie doelpunten in de tweede helft, de punten in eigen huis weten te houden. Heracles kreeg het niet voor elkaar om weer op voorsprong te komen, nadat ze in de eerste helft heer en meester waren. In de slotfase pakt Mateo Les ook nog een rode kaart, waardoor er met tien man geen forceren meer aan was.

Heracles kwam al snel op voorsprong via een goal van Samuel Armenteros. De Cubaanse Zweed, of Zweedse Cubaan, wist een lange bal van Marko Vejinovic te controleren op de borst en over de uitgekomen keeper heen te tikken. Dit ging helaas wel ten koste van een blessure bij de spits, die vervangen moest worden voor Elias Sierra.

Almere had moeite met de lange bal van achteruit en dit leverde een kans voor Roosken op die bijna identiek aan de 0-1 werd weggestoken, maar minder doelgericht was dan Sammy. Toch viel er nog wel een tweede doelpunt aan Almelose zijde. Anas Ouahim legde de bal, na een goede aanval, bij de tweede paal waar Emil Hansson met een dropkick de keeper kansloos liet, 0-2!

De ploeg van John Lammers bleef de rest van de eerste helft de bovenliggende partij, al waren de gastheren uit Almere een paar keer gevaarlijk in de zestien van Michael Brouwer te vinden. Toch hoefde de doelman niet echt in actie te komen. De keeper van Almere wel, een vrije van Vejinovic werd goed gekeerd door de doelman.

Één mooi moment in de eerste helft mag ook benoemd worden: Twee Heracles supporters op de thuistribune, moeder en kind, werden door stewards verzocht weg te gaan nadat ze juichten bij een doelpunt aan Almelose zijde. Maar een aantal Almere supporters staken daar een stokje voor, beloofden dat ze zich nergens zorgen over hoefden te maken en boden de Heraclieden zelfs een biertje aan. Hulde daarvoor!

De tweede helft begon dramatisch! Binnen twee minuten trok Almere de stand gelijk met twee afstandsschoten. Het aparte eraan, of misschien wel de reden daarvoor, was dat beide doelpunten gescoord werden door Almere-spelers die nog geen minuut in het veld stonden. Tot overmaat van ramp moest ook Ouahim gewisseld worden, Rigino Cicilia vervangt hem.

Op het uur is Nikolai Laursen dichtbij om de Heraclieden opnieuw op voorsprong te zetten. Hij maakt zichzelf vrij, maar weet de keeper niet in de korte hoek te passeren. Almere weet dat wel oor elkaar te krijgen. Een voorzet vanaf links wordt bij de tweede paal hard ingekopt door de mee opgekomen rechtsback Jacobs, 3-2.

Lammers en Krüzen kiezen er daarna voor om defensief wat stabiliteit toe te voegen en weer met vier verdedigers te gaan voetballen. Maar het gewenste effect bleef uit. De gifbeker moest wel leeg vanavond, want Mateo Les vergreep zich na een slordige bal aanname aan een weg sprintende aanvaller en kreeg daarvoor een directe rode kaart.

Opstelling Heracles: Brouwer; Rente (79. Scheperman), Hoogma, Les; Bruns (79. Bakboord), Vejinovic (79. Schoofs), Ouahim (53. Cicilia), Roosken; Laursen, Armenteros (13. Sierra), Hansson

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

46

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Ber

    Berendzegt

    één jaar geleden

    Ik durf het bijna niet te zeggen haha maar ben voor de volle 100% eens met Jesse. Komt moeizaam uit mijn strot maar de beste man heeft helemaal gelijk …dit keer

  • Tho

    Thomaszegt

    één jaar geleden

    Iedereen heeft recht op een off-day, en gisteren gold dat voor onze technische staf. Je ziet in de rust hoe er gewisseld wordt bij de tegenstander. Met een 2-0 voorsprong wacht je dan niet af, maar wisselt meteen zelf ook.

  • Sja

    Sjaaktrekhaakzegt

    één jaar geleden

    @stef
    Ik reageer op wie ik dat wil,en ongepast ik scheld je niet uit.
    Alleen jij blijft commentaar houden op wie ze gehaald hebben,dus is mijn vraag aan jou en blijft wie moeten ze dan halen….

  • Elt

    Eltee1977zegt

    één jaar geleden

    Niet laten schieten. De 2-2 en 3-2 mag je volledig op conto Rente zetten. Dat was dramatisch verdedigen.

  • Elt

    Eltee1977zegt

    één jaar geleden

    De eerste helft was één van de beste helften van Heracles deze competitie. Dus klagen over de selectie heeft weinig zin. Als ze winnen loopt iedereen mee in de polonaise en als ze verliezen ligt het aan de spelers of trainer. Beetje raar.

    De tweede helft was veruit de slechtste tot nu toe, deze competitie. In mijn ogen had Brouwer de 2-1 moeten pakken, maar ze moeten due gast gewoon

  • Ste

    Stefzegt

    één jaar geleden

    Ben toch blij dat meer mensen schrikken van de kwaliteit van de aankopen. En de mensen die schreeuwen dat we bovenaan staan. Hebben ook gelijk.

    Sjaak wil je niet meer op me reageren. Ik vind het erg ongepast wat je doet

  • Art

    Arthurzegt

    één jaar geleden

    @Buks: Helemaal met je eens! Ik ben een groot voorstander van aanvallend voetbal, maar ik had het in de rust ook omgezet in een uitwedstrijd. Al is het niveauverschil tussen de basis en de bank op sommige plekken ook wel erg groot.

  • Tom

    Tomzegt

    één jaar geleden

    SINAN BAKIS!

  • Buk

    Bukszegt

    één jaar geleden

    Heel jammer gisteren en onnodig.
    Eerste helft overklaste we Almere.
    Echter de tweede helft heeft Almere tactisch een antwoord gevonden op onze 3-4-3. En ons middenveld kon de tweede helft het ook niet meer belopen.

    Waarom niet in de rust save spelen.
    4-4-2 (mannetje extra achterin en ons middenveld heeft gewoon er 4 nodig)
    Marko en bruns omwisselen voor verse krachten en de winst eruit slepen.

    Ons middenveld blijft zorgelijk.

  • Art

    Arthurzegt

    één jaar geleden

    @DDB: Volgens mij heb ik heel feitelijk samengevat dat (a) het kwalitatief heel veel minder werd zonder Armenteros en Ouahim en dat we ons (b) lieten verrassen door de omzettingen bij Almere City…..Daar ben jij het dus niet mee eens? En dan heb ik er geen verstand van?

  • Han

    Hanszegt

    één jaar geleden

    @sjaak…beetje onnodig om Jesse hier bij te betrekken, hij reageert altijd bij verlies én overwinningen.
    Veel ergerlijker vind ik persoonlijk die sneuneuzen die echt alleen uit hun hol komen om totaal overstuur te reageren na een nederlaag…..wekenlang hoor je ze niet.
    Over de wedstrijd, t’ is niet alleen de nederlaag maar ook nog eens het wegvallen van je twee beste spelers(Armenteros en Ouahim)……hopen dat dit de komende weken opgevangen kan worden.
    Kortom op alle gebied een klote avond.

  • Sja

    Sjaaktrekhaakzegt

    één jaar geleden

    @stef
    Waar blijven de namen?Wacht er al weken op je zit elke te zeuren wie had jij gehaald?
    Voor Jesse en Stef we staan nog steeds bovenaan.
    Groet aan Saddam

  • Kel

    Kelvin Bzegt

    één jaar geleden

    2 helft niet om aan te zien .

    Maar kwam ook dat 2 sterkhouders van ons er af moeste wegens pijntjes

    cicilia zet ie vandaag op dr trein richting schiphol ofzo wat een dike drama als hij steeds in valt.

    Volgendr week de sup die ellke wedstrijden zijn geweest gratis laten afreizen .

    Kom deze maar te gemoed laat de spelers maar betalen wat een schandalige vertoning 2 helft 1helft niks op aan te merken lammes had veel eerder moete in grijpe

  • Mic

    Mickzegt

    één jaar geleden

    Verdomme wat hebben wij de 2de helft gefaald zeg. Tyfus zoooi.

  • Mic

    Mickzegt

    één jaar geleden

    Verdomme wat hebben wij de 2de helft gefaald zeg. Tyfus zoooi.

  • Her

    Heracles Harryzegt

    één jaar geleden

    @FLM sorry hoor (maar niet heus), mijn taalgebruik is (af en toe) vlammend richting “supporters” die elke keer maar weer zo DOM loopt te zeiken ‘het is/wordt helemaal niks, alles kansloos, iedereen kut, etc etc’. Dat is echt bloedirritant. Glas is niet halfleeg, glas is niet eens leeg; er IS helemaal geen glas! Flikker toch een end op man, bah. Alles wat ècht Heracles is kan ik mij ook ècht wel kritisch over uitlaten, maar dan zonder dat ik me daarbij tot dat ronduit diep droevige nivootje van sommige lui hier hoef te verlagen. Dat vollek krijgt van mij dus ook meer dan verdiend (soms vol) de wind van voren. Met dat alles kan ik mijzelf echt PRI-MA in de spiegel aankijken, vriendelijke vriend!
    Bovendien: over het algemeen bedien ik me van nette bewoordingen, zowel als genuanceerde (d.w.z. positief ZOWEL ALS kritische) uitlatingen.
    Maar goed, toch bedankt voor je fijne suggestie (75%sarcasme). Samen sterker (0% sarcasme).

    @Wim je bent een stumperd.

    @Jesse donder nou ook weer es op man, je hebt helemaal gelijk hoor dat het *in essentie* momentopnames zijn, maar My Lord wat een open deur weer en bovendien mis je daarbij echt vol-le-dig hoezeer we echt vol-le-dig ook maar echt énige controle kwijt waren in die 2e… nota bene na zo’n 1e ​Dat slaat toch helemaal nergens op en kan toch ronduit uitstekend (met name) aan tactisch onvermogen worden opgehangen? Nogmaals, los van / in aanvulling op allerlei andere details zoals mindere momentjes, matig optreden van bepaalde spelers, gebrekkige mentaliteit, algeheel transferbeleid zelfs en wat dies meer zij.

    @FLM case in point

    Slaap lekker en goed weekend allemaal.
    Volgende week (veel) beter / hele wedstrijd goed!

  • Han

    Hanszegt

    één jaar geleden

    T ‘is wel grappig dat je een stuk of zes namen hier(en iedereen weet precies wie ik bedoel) alleen na een nederlaag weer hysterisch hoort krijsen en verder wekenlang bij overwinningen niet hoort.
    Best een beetje sneu.

  • Flm

    Flmzegt

    één jaar geleden

    Heracles Harry en Arthur, kijk eens wat vaker in de spiegel,en let is op je eigen taalgebruik. Als je het zo erg vind wat een ander typt,waarom doe je er dan zelf aan mee???? Word steeds gekker hier. Spelers tot het bot toe afgebrand de ene x en de volgende x zijn het helden. En continu afgeven op ene Jesse . En dat is normaal? Het word steeds gekker. Bij winst word er bijna niet gereageerd en bij verlies …. En Arthur positieve,niks mis mee. Wel realistisch blijven. Niets met taktische te maken vind ik. Je laat je 3 x compleet verassen. Niets meer en niks minder.

  • Sad

    Saddamzegt

    één jaar geleden

    Toch jammer dat we nu geen ‘bakis’ in kunnen brengen, cecilia is niveautje top oss.

  • Wim

    Wimzegt

    één jaar geleden

    En nu Willem 2 uit. Dat wordt ook niks. Elftal gewoon niet goed genoeg. Kunstgras is de reden dat we zoveel punten hebben, al jaren. Kruzen heb je niks aan. Liever goeie spelers erbij.

  • DDB

    DDBzegt

    één jaar geleden

    Arthur stop er gewoon mee. Je hebt er 0 verstand van en bent er nooit bij.

  • Mar

    Martijn23zegt

    één jaar geleden

    Luister even naar de interviews op rtv oost, ze wisten precies wat er komen ging met die wissels. Een echte links en rechtsbuiten. Dan denk ik, 0-2, ga lekker 4-3-3 spelen, schoofs erbij met zijn inzet en gooi het op slot…

    Startende 11 is promotiewaardig, daarachter is het veel te smal, Cecillia in de spits en Sierra erachter is gewoon Helmond Sport niveau. Sierra ook, leuk tikken als het goed gaat, maar totaal geen power in mindere fasen.

    Neemt niet weg dat ik de 1e helft heerlijk vond, we moeten kaarsjes opsteken dat het met Sammy en Ouahim meevalt.

  • Muj

    Mujongezegt

    één jaar geleden

    @ Jesse, Bruns is op gehaald uit de 2e liga Turkije. Voegt niks toe, en solliciteert wekelijks naar een rode kaart…

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Wat een onzin ‘ tactisch laten verrassen’ kom op, we hebben op de bank een kerel zitten die daar tactisch een antwoord op had moeten geven. In de 1e heeft zag je op bepaalde momenten ook al dat Almere wat mogelijkheden kreeg maar ze hun vizier niet op scherp hadden staan. Op de bank hebben ze na de wissels van Pastoors gewoon zitten slapen en bleven ze maar volharden in 3-4-3. Je staat verdomme met 0-2 voor! We hebben er een patent op dat we in enkele minuten zo maar 2 of 3 goals weggeven. Dat zag je in Zwolle en nu vanavond weer! Dat mag bij ervaren spelers als Hoogma, Rente, Bruns en Vejinovic gewoon niet gebeuren.

  • Pol

    Polliezegt

    één jaar geleden

    Op basis van de eerste helft hadden we 3-0 a 4-0 voor moeten staan. Zeer goede eerste helft. De tweede helft was erg matig. We hadden een ondertal situatie in de verdediging.

    Met cicilia voetbalden we bovendien met een man minder. Komt echt te kort. Heracles mag wel een tweede spits halen achter armenteros. Azzaoui kan er ook spelen enkel kunnen we beter, vanwege zijn blessure gevoeligheid, het zekere voor het onzekere nemen.

  • Art

    Arthurzegt

    één jaar geleden

    In 2013 konden we kiezen uit Uth, Linssen, Amoah, Powell en Kangaskolkka in de spits. Nu is het veel dunner bezaaid in de spits. Al is het wel zo dat je met Nankishi en Ouahim normaliter alternatieven hebt. Maar laten we niet vergeten dat we tot de rust heer en meester waren! We hebben ons volkomen laten verrassen door de wissel één minuut na rust (en heel slim: dus niet IN de rust!). We zijn gewoon tactisch verrast.

  • Kal

    Kalm Anzegt

    één jaar geleden

    Niet zo druk maken Keals!

    Ploegje zat lekker te slapen 2de helft, dachten dat de buit al binnen was. Leermomentje!

    Geen paniek! We staan nog steeds boven aan!

    Biertje d’r in, en gaan met die banaan!

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Twee fouten en een trainer die door de mand valt. Taktisch valt de technische staf door de mand, niet anticiperen en slecht wisselen. En die houtenklaas, rigino dat kan echt niet op dit niveau.

  • Mar

    Martijn32zegt

    één jaar geleden

    Zonde dit. Goede 1ste helft en je had een gat kunnen slaan met pec. Is me al een paar keer opgevallen dat heracles geen antwoord heeft op een tactische verandering bij.de tegenstander. Pastoor heeft in de rust sat omgezet en binnen 2 minuten je hele voorsprong weg. Nu duimen dat armenteros en ouahim niet zwaar geblesseerd zijn want erachter zit niets

  • Mar

    Markzegt

    één jaar geleden

    Jammer. Vorige week zag er veelbelovend uit. Helaas te wisselvallig. We zijn er nog lang niet.

    Krijgen te veel goals tegen. Met toch behoorlijke namen achterin en de beste keeper van de KKD.

    FC Omniworld gehad. Op naar volgende week

  • leo

    leozegt

    één jaar geleden

    Heracles Harry,

    Denk aan je hart jongen ..
    Die DDB-leuter is het niet waard.

    Kom op, biertje d’r in en blik vooruit naar volgende week 🙂

  • Chr

    Chriszegt

    één jaar geleden

    Balen! Eerste helft prima. Teeede helft dramatisch.
    Cecillia komt echt tekort en Les speelde vandaag dramatisch vond ik. Die had gewisseld moeten worden ipv Rente, want zorgde los van die rode kaart ook al voor onrust en gevaar achterin.
    Los daarvan, kun je natuurlijk keer verliezen; zeker uit. Het is natuurlijk niet zo simpel dat je alles zomaar wint. We staan nog steeds bovenaan, dus dat is gewoon goed.
    Extra spits erbij achter Armenteros isnwrl gewenst, want Cecillia komt in mijn ogen toch echt tekort (ook voor dit kkd niveau).
    Op nr de volgende uit en dan hopelijk 3 punten!

  • Her

    Heracles Harryzegt

    één jaar geleden

    @DDB “Nee vrijdag verliezen we de kop positie.”

    Ja met die insteek wel ja, hou gewoon lekker je bek man, triest figuur. Kruip terug in het hol waar je vandaan komt en ga daar lekker lopen raaskallen. En je noemt jezelf nog ‘supporter’ ook zeker? GAT-VERRRRRDAMME!!!!

  • Art

    Arthurzegt

    één jaar geleden

    @DDB: Kun je ook normaal discussiëren, tokkie? Onze basiself is eredivisiewaardig. (Bovendien heb ik dat toen gezegd over de verdediging met Roosken, Hoogma, Rente en Mokono, dus niet hier mijn woorden verdraaien…). We staan nog steeds bovenaan en ik heb nog steeds niet van iemand gehoord met welke eredivisieclub ze zouden willen ruilen qua verdediging….
    Vandaag hebben we pech met Armenteros, Ouahim en laten we ons tactisch verrassen.

  • Her

    Heracles Harryzegt

    één jaar geleden

    Stabieler worden inderdaad, klopt!

    Die zeperds tegen Ajax, Zwolle en al(mere) helemaal hier vanavond slaan echt helemaal nergens op. We hebben de kwaliteit (ook in de breedte!!). We hebben echter (nog) niet (voldoende) het strijdplan en/of de mentale weerbaarheid die nodig is. Laat maar een keer zien keals, juist op dit soort momenten… en dan JULLIE ALLEMAAL, STUK VOOR STUK!!! Tergend gewoon hoeveel lui er hoe vaak niet eens hun minimale nivo halen, laat staan echt ‘shinen’. Vind je het gek dat we dan zo ver af staan van die overtuigende voorsprong die we inmiddels hadden kunnen, of zelfs MOETEN hebben?? COME ON!!!!!

    Om maar mooi(er) af te sluiten:
    “Almere supporters staken daar een stokje voor”
    Knap hoe ze ons vanavond uitgespeeld hebben (had niet mogen kunnen, maar okee), maar nog veel meer respect voor dit soort acties. Top, hulde inderdaad! Of zagen die lui de uiteindelijke stand al aankomen en wilden ze gewoon wel wat van ons volk in de buurt hebben om lekker te jennen? ;P

  • Mat

    Matzegt

    één jaar geleden

    Het scheelt dat de ploegen onder ons slechter zijn. Die praten op dezelfde manier over hun elftal als hoe dat nu hier gebeurd.

    In de winterstop een extra spits halen. Er zit te weinig achter armenteros.

  • Nik

    Nikoszegt

    één jaar geleden

    Zal wel bult bagger over me heen krijgen met deze opmerking maar Krüzen heeft 0,0 toegevoegde waarde. Waaruit blijkt dat? Uit de wedstrijden bij Zwolle en vanavond teven Almere. Dat Lammers tactisch niet beter weet a la, maar Krüzen kan ook geen wedstrijden lezen

  • DDB

    DDBzegt

    één jaar geleden

    Eredivisie waardig Arthur. Donder toch op. Labiel kut elftal. Man wat een afgang weer. Die 2e spits kan er helemaal niks van. Laurensen ook dramatisch. Onze nummer 10 eruit. Nee vrijdag verliezen we de kop positie. Zo”n goeie 1e helft en dan dit. Zo zie je maar ervaring heb je geen reet aan. Kwaliteit heb je wat aan.

  • Muj

    Mujongezegt

    één jaar geleden

    Uitwedstrijden was vorig seizoen ook al een dingetje…

  • Eel

    Eelcozegt

    één jaar geleden

    We hadden nu qua punten een mooie buffer kunnen hebben. Helaas MVV nu op een puntje gekomen. Heracles moet echt stabieler worden om op plek 1 te eindigen. Verder denk ik ook geen overbodige luxe om in de winterstop een betere 2e spits te kopen.

  • C

    Czegt

    één jaar geleden

    Grappig hoe de meningen hier elk halfuur omslaan. Heracles is niet sterk, maar dat zijn de 19 ploegen onder Heracles ook niet.

  • Art

    Arthurzegt

    één jaar geleden

    Kijk je naar de overige uitslagen dan had het veel beroerder uit kunnen vallen. Hopelijk valt de schade bij Ouahim en Armenteros mee.

  • Tra

    Trainertzegt

    één jaar geleden

    Goed weer een lesje geleerd.
    Hoe voetbal ik zakelijk een wedstrijd uit.

  • Ste

    Stefzegt

    één jaar geleden

    Je kan het wel op de spelers afgeven. Maar uiteindelijk is er 1 verantwoordelijk, 13 wedstrijden en we hebben nog geen vast systeem. We ook van een vaste 11 is geen sprake. Hierdoor krijgen de spelers ook geen vertrouwen. .en ja die aankopen?
    Cecilia wat een aanfluiting
    Bruns je gelooft je ogen niet. Marko met zijn wandelstok.
    Tja gelukkig zijn er supporters die vertrouwen hebben. Maar met deze trainer en met zijn beleid. Mogen we hopen op plekje 5

  • Jan

    Jantjezegt

    één jaar geleden

    Oh oh oh wat een dom en onnodig verlies opnieuw. In de winterstop MOET ER IETS BIJ iedereen is ziek zwak misselijk of te oud!!! Nu speel je met een tweede spits die niet fit is plus incapabel. Rechtsback zelfde verhaal, zet je dan maar Rente neer bij gebrek aan beter. En laat me niet beginnen over het middenveld.

  • Art

    Arthurzegt

    één jaar geleden

    Totaal onnodig uit handen gegeven, hoewel we kennelijk een te smalle selectie hebben… Toen Armenteros en Ouahim er uit gingen was er centraal in de aanval totaal geen voetbal meer.
    Ook tactisch heeft Heracles zich totaal laten overrompelen.

TopReacties

Arthuréén jaar geleden

Totaal onnodig uit handen gegeven, hoewel we kennelijk een te smalle selectie hebben… Toen Armenteros en Ouahim er uit gingen was er centraal in de aanval totaal geen voetbal meer. Ook tactisch heeft Heracles zich totaal laten overrompelen.

Jantjeéén jaar geleden

Oh oh oh wat een dom en onnodig verlies opnieuw. In de winterstop MOET ER IETS BIJ iedereen is ziek zwak misselijk of te oud!!! Nu speel je met een tweede spits die niet fit is plus incapabel. Rechtsback zelfde verhaal, zet je dan maar Rente neer bij gebrek aan beter. En laat me niet beginnen over het middenveld.

Steféén jaar geleden

Je kan het wel op de spelers afgeven. Maar uiteindelijk is er 1 verantwoordelijk, 13 wedstrijden en we hebben nog geen vast systeem. We ook van een vaste 11 is geen sprake. Hierdoor krijgen de spelers ook geen vertrouwen. .en ja die aankopen? Cecilia wat een aanfluiting Bruns je gelooft je ogen niet. Marko met zijn wandelstok. Tja gelukkig zijn er supporters die vertrouwen hebben. Maar met deze trainer en met zijn beleid. Mogen we hopen op plekje 5

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia