Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NESImages

Napraten met John Lammers

Geschreven door Bjorn Wind op 29 okt. 2022

John Lammers had, na de verloren wedstrijd tegen Almere City FC, zijn gezicht op onweer staan. Nadat zijn ploeg met rust de kleedkamer opzocht met een 0-2 voorsprong, gaf het in de tweede helft alles uit handen. Uiteindelijk werd het zelfs 3-2 voor Almere.

De eerste helft was er voor Heracles weinig aan de hand en speelde het misschien de beste helft van dit seizoen, beaamde ook Lammers. ,,We hebben het nog gezegd in de rust. Almere wil nog wat behalen en zullen uit de startblokken komen. Zorg ervoor dat je in de duels blijft komen en dan gaan we vanzelf tot zat kansen komen.” Maar dat gebeurde niet. Sterker nog, de wedstrijd werd compleet omgedraaid, mede door twee wissels aan de zijde van Almere.

Dat die dubbele wissel, één minuut na het begin van de tweede helft, Lammers en Krüzen op een verkeerd been hebben gezet verwijst Lammers naar het rijk der fabelen. ,,We hebben die jongen zien warmlopen, dus we wisten dat ze gingen komen. En dan weet je ook dat een speler als Alhaft op de flanken terecht gaat komen. Het was een typisch Alex Pastoor trucje.”

Zoals gezegd kwam Heracles er niet meer aan te pas in de tweede helft. Ook niet na de driedubbele wissel, waaronder Navajo Bakboord die Marco Rente verving. ,,Marco zat niet lekker in de wedstrijd, dan moet er wat gebeuren”, zei Lammers. Maar dat was, volgens de trainer, geen zet om weer met vier verdedigers te gaan spelen met Bakboord op rechtsback om daardoor wat stabiliteit achterin te krijgen. ,,Nee, tuurlijk niet. We moeten winnen en dan heb je frisse spelers nodig.”

Heracles kan zich gaan opmaken voor de volgende zware wedstrijd. Vrijdag staat het uitduel tegen Willem II op het programma. De Almeloërs gaan daarheen met de koppositie nog in handen, maar dat is op dit moment meer geluk dan wijsheid.

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

30

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Her

    Heraclassic1961zegt

    één jaar geleden

    KRIS
    29 oktober 2022 18:01 Sta volledig achter je objectieve woorden. Wat een verademing tussen die welles/nietes berichten.

    Feit is dat zowel de TS als spelers leren van de gemaakte fouten in Almere. Door te leren word je beter en blijft promotie realistisch.
    Tegen Willem2 verwacht ik in ieder geval een tot op het bot gemotiveerd elftal die zich wil revancheren voor het debacle in Almere.
    Niet meer en niet minder!!!!!!

  • Alm

    Almelo4everzegt

    één jaar geleden

    Buscombi is uitverkocht, autocombi kaarten zijn er nog.

  • Leo

    Leonzegt

    één jaar geleden

    Iemand enig idee hoe het met de blessures staat van Armenteros en Ouahim?

  • Gie

    Gielzegt

    één jaar geleden

    Je kan volgens mij ook wel een beetje respect hebben ,of Hebben je ouders je niet goed opgevoed.

  • Gie

    Gielzegt

    één jaar geleden

    Volgens mij heb ik het bericht om 18:04 geplaatst en niet om 17:00.
    Op de site bij de kaarten stond er dat het uitverkocht was. Dus volgens mij spreek ik hier gewoon de waarheid pipo.

  • Tho

    Thomaszegt

    één jaar geleden

    Jong Ajax speelt vanavond maar weer eens zonder Conceicao en Lucca tegen Willem II. Ach ja.

  • DOL

    DOLzegt

    één jaar geleden

    @ALMELOER Op de site staat toch echt dat het nu uitverkocht is…

  • Alm

    Almeloerzegt

    één jaar geleden

    Giel je loopt de boel hier op te naaien met je fake berichten. Om 5 uur bij de fanshop geweest en waren nog genoeg kaarten dus niet uitverkocht. Giel debiel.

  • Gie

    Gielzegt

    één jaar geleden

    Wow!
    Willem2-heracles nu al uitverkocht respect!
    600 mensen gaan op een vrijdag avond naar Tilburg. Vrije verkoop voor seizoenkaarten/fankaarten gingen vanochtend pas in de verkoop.

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Pielle als je wat opschrijft moet het wel kloppen. In december gaan de clubs uit de eredivisie besluiten dat in 2025 geen enkele eredivisieclub op volledig kunstgras mag spelen. Het is volledig natuurgras of hybride velden worden wel toegestaan. Wat je schrijft klopt niet. Verder kan je weten dat Heracles een jaartje eerder (2024) van kunstgras afscheid gaat nemen. Bovendien kan je ook weten dat de club nog genoeg in kas heeft. Er is bijna niets aan transfers uitgegeven maar alleen verkocht! Terwijl het eigen vermogen gestegen is en er nog miljoenen op de bankrekening staat. Ergo, bij promotie MOET er geïnvesteerd worden en dat kan de club. Geen kut smoesjes zoals ‘we hebben minder tv geld’. Kijk eerst maar wat je nog kan besteden en geef dat opgepotte geld nu eens uit! Ook benieuwd hoe slagvaardig ons TD dan is??

  • Pie

    Piellezegt

    één jaar geleden

    Ons versterken bij promotie? Dan moeten we iemand hebben als Jan Smit, die kwam met namen als Everton, Hirayama en nog veel leuke buitenlandse voetballers. Met dit bestuur betwijfel ik het, ze gaan kunstgras verbieden dit jaar en bij promotie moeten we echt gras leggen. Weet niet of Heracles dan nu al wilt promoveren gaan ze veelste veel geld kosten en met een zwak elftal in eredivisie zie volendam bijv Dan ligt je er direct weer uit(schte grasmat en investeren in goede spelers gaat ons veelste veel geld kosten)

  • Joh

    Johanzegt

    één jaar geleden

    Welke Eredivisie club is er in hemelsnaam jaloers op een eerste divisie club die 2 uitwedstrijden op rij 3 tegengoals krijgt binnen 20 minuten? Zie Emmen, komen met al die aankopen ook niet mee in de Eredivisie. Er is geen 1e divisie club die in de Eredivisie hoort qua elftal. Zowel wij, Zwolle als Willem 2 moeten zich flink versterken bij promotie. Hopelijk krijgen we die kans….

  • Art

    Arthurzegt

    één jaar geleden

    @Wim: Waar blijkt dat uit, dat je van mij niets negatiefs zou mogen zeggen?! Bij mij is in de regel het glas halfvol, omdat ik denk dat een positieve instelling je ook verder brengt in het leven. We heten niet voor niet “supporters”. In mijn beleving hoor je je club aan te moedigen in plaats van af te branden.
    Iedereen moet vooral z’n eigen mening hebben. Het kan wèl zijn dat ik af en toe reageer op respectloze reacties als ‘lul niet zo dom’ of vormen van karaktermoord die helemaal niets met voetbal te maken hebben.
    Ik zei laatst een keer dat menig eredivisieclub jaloers zou zijn op onze verdediging (Roosken, Hoogma, Rente en Mokono). Daarin vond menigeen mij veel te positief. Maar als je dan vraagt met welke verdediging ze dan zouden willen ruilen, dan blijft het stil. Het lijkt hier echter steeds minder op discussies en steeds meer op korte lontjes van mensen?

  • Buk

    Bukszegt

    één jaar geleden

    Het heeft niets met negativiteit te maken.
    Echter met professionaliteit.
    3-4-3 blijft een gok, sleep de 3 punten eruit.
    Speel op de counter na de rust en het is veel efficiënter.

  • Kri

    Kriszegt

    één jaar geleden

    Eerste helft was meer dan prima. Dan ziet de technische staf de wissels van Almere alvast warm lopen en informeren ze de ploeg hoe ze ermee om moeten gaan. Op dat moment anticiperen ze dus op wat komen gaat. Dat er dan bij de eerste goal geen druk op de bal wordt gezet en Rente een minuut later een gigantische kut bal inspeelt, zie ik totaal niet als fout van de technische staf, maar als individuele fouten van spelers. Daarna hadden we toch weer de overhand, zonder het niveau aan te tikken van de eerste helft, om eigenlijk uit het niks met 3-2 achter te komen. Met alleen statistieken scoor je geen punten maar volgens diezelfde statistieken is het raar dat we verloren…. Rente is echt onze beste verdediger maar hij lijkt er met vlagen ook te makkelijk over te denken. Dat kost je gister, vind ik, drie punten. Heeft niks met falen van de technische staf te maken. Maar ieder zijn mening.

  • Han

    Hanszegt

    één jaar geleden

    Wat lul je nou wim..we hebben uit 12 punten gepakt,dat kan idd beter maar jij zegt dat we uit alle potjes verliezen.
    En ja je mag best negatief zijn,maar een beetje bij de feiten blijven mag ook gewoon.
    Heb bij jou het idee dat je werkelijk alles in de wereld gal en gal zwart ziet,maar goed da’s ook je goed recht…..hoop alleen dat we je de komende weken hier niet meer zien,dat zou namelijk betekenen dat ons cluppie z’n potjes weer wint,aangezien je alleen reageert bij verlies……

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Ik lees dat onze trainer vooraf wist wat het ‘ Alex Pastoor trucje’ betekend. Als je dat weet en weet hoe hij dit gaat oplossen, dan ga je toch ook op tijd ingrijpen en niet wachten op het moment dat zij 18 minuten later de 3-2 maken?

  • Wim

    Wimzegt

    één jaar geleden

    Je mag van de Arthurs van deze wereld niets negatiefs zeggen, maar inderdaad de feiten zijn. 3 lastige tegenstanders gehad en 2 verloren en 6 goals tegen!! Waarvan 2 keer 3 binnen 20 minuten. Dat is gewoon schandalig. Vind Hoogma ook nog steeds een enorm zwakke schakel en totaal geen aanvoerder zoals zijn vader. Rente valt ook wat tegen moet ik zeggen, had ik niet verwacht. Willem 2 uit zie ik ook totaal niet positief in. We verliezen daar bijna altijd en het vertrouwen is nu ook wel weg. Je kunt geen kampioen worden door alleen thuis te presteren.

  • Rob

    Robbiezegt

    één jaar geleden

    Cecilia kan er idd niets van. Bij Eindhoven is hij ook mislukt. Toch vreemd hoe je bij zon speler uitkomt. Er lopen echt betere spitsen in de kkd en denk ook wel bij de jeugd. Bakis en szoke waren ook geen toppers. Vraag me toch af wat die scout zit te doen. You tube filmpjes bekijken? En het wordt niet ff gecheckt? Als sammie langere tijd uit de running is heb je wel een probleem, had dan bakis gehouden. Kwam duidelijk tekort voor de eredivisie maar een nivo lager had hij er vast wel wat ingeprikt. Kijk naar Hansson die nu uitblinkt en vorig jaar ook niet echt uit de verf kwam. Lammers zit duidelijk ook met zijn 2 zwakkere rechtsbacks die ook tegenvallen. Dan gaat hij experimenteren en krijg je dit gedonder. Tijd genoeg gehad om de selectie kwalitatief op orde te krijgen en dan had je nu echt los gestaan. Met dit gestuntel van al die ploegen kun je zo een verrassende kampioen krijgen. En dan wordt je zo 3e of 4e en heb je wat, goede ervaring met die nacompetitie. Heb al eerder gezegd dat we nu de zwaardere ploegen krijgen en inmiddels al 2 vd 3 verloren. Je zult het voorlopig met deze selectie moeten doen. Misschien kan Lammers nog een systeem bedenken, gewoon helemaal geen backs meer opstellen of zo.

  • JHR

    JHRzegt

    één jaar geleden

    Een dagje later is de teleurstelling wat weg gezakt. achteraf is het natuurlijk makelijker om te zeggen dat het een tactische fout is. wat het in basis ook was. als je achteraf er al vanuit gaan dat dit gebeurde was het verstandiger om les te wisselen voor Bakboord, in de rust. aangezien bakboord ook prima in eem driemans verdediging kan voetballen. dan had je nog kunnen beginnen met 3 4 3 en kunnen schakelen naar een 44 2 . Dan komt er nog bij dat je toch nooit zo 2 doelpunten mag weggeven binnen een minut? het valt me echt op dat we vaak zo vlak na rust goals tegen krijgen. dat is toch een mentaal dingetjes.

    In de winter moeten we toch een nieuwe spits erbij halen. wat is die cicilia een miskoop. die kan er echt helemaal niks van. ook bijzonder dat je een man met zijn statistieken ophaalt.

    We moeten blij staan dat we eerste staan. en hopelijk is dit een incident. en leren we er van dat we niet de instelling moeten hebben van dit voetballen we nog wel even uit..

    WE ARE BLACK WE ARE WHITE WE ARE FUCKING DYNAMITE!!

  • Sup

    Suppzegt

    één jaar geleden

    Vind Cecillia ook niks. Stijve hark vind ik het. Zet dan die spits van de academie erin. Die heeft veel meer drive en ziet eruit als een voetballer

  • sch

    schultenbrauzegt

    één jaar geleden

    wie cecilia heeft gedcout was zeker dronken..
    cecilia kan echt totaal geen al vasthouden en heeft een draaias/cirkel van een houten wiel…

  • Ale

    Alexzegt

    één jaar geleden

    Tot aan de rust was er niets aan de hand. De technische staf anticipeerde niet goed op de twee nieuwe spelers die door Almere werden ingebracht. De technische staf had Les moeten wisselen voor Bakboord ( rechtsback)en Rooskens moeten terugzetten op de linksbackpositie om weer het 4-3-3 systeem te kunnen gaan spelen.

  • Har

    Harmzegt

    één jaar geleden

    Alles gezegd hebbende het was weer niet, net niet

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    We kunnen een belangrijke conclusie trekken, onze bank ( vooral aanvallend) is gewoon beroerd en van bedenkelijk niveau. Quahim is geen spits en Cecialia is van het niveau Lap. Nankishi is meer ziek dan fit en ook Lunding kampte niveau niet aan. Hopen en bidden dat Assoui weer snel op de been is. Ook vraag ik mij af wat de trainers op de bank zitten te doen. Mooi zo’n fonds doen tegen Eindhoven maar leer de spelers nu ook eens wat ze moeten doen als de tegenstander het gaat omgooien of grijp op tijd in. Al realiseer ik mij wel dat het moeilijk is als je in 2 minuten je 0-2 voorsprong zo maar weggeeft. Maar tussen de 2-2 en 3-2 was er tijd genoeg om in te grijpen en moesten ze noodgedwongen Cecilia inbrengen en dan weet je dat je tegen een overtal speelt. Hij heeft niets goed gedaan en alleen maar balverlies geleden.

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Na de wissel en het omzetten stond rente in de tweede helft rechtsback en daar voelt hij zich niet happy. Marko veijinovic voelde zich ook niet happy met de wissel.

  • Joh

    Johanzegt

    één jaar geleden

    Sammie bedoel ik.

  • Joh

    Johanzegt

    één jaar geleden

    Hoe is het nou mogelijk dat niemand in de TS kan ingrijpen? De tegenstander grijpt in en de hele zaak stort in elkaar. Dramatisch. Het is met uitwedstrijden weer hetzelfde liedje als altijd. Den Bosch en Telstar Win je nog onverdiend maar het lijkt al weken nergens op in uitwedstrijden. Zonder Skie en Oachim ben je Vrijdag ook kansloos.

  • HAF

    HAFCBJzegt

    één jaar geleden

    @joop

    Hoe kan Rente rechtsback spelen als je 3-4-3 speelt?

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Wat een kolder Marko rente zat niet lekker in de wedstrijd, nee hij moest rechtsback spelen. Rooskens of les hadden gewisseld moeten worden. En dan Bruns en Marko tegelijkertijd wisselen, het voetballend vermogen was compleet weg. En dan die spits, had desnoods Hoogma in de spits gezet, rigino kan echt niet, vierde klasse niveau.

TopReacties

Joopéén jaar geleden

Wat een kolder Marko rente zat niet lekker in de wedstrijd, nee hij moest rechtsback spelen. Rooskens of les hadden gewisseld moeten worden. En dan Bruns en Marko tegelijkertijd wisselen, het voetballend vermogen was compleet weg. En dan die spits, had desnoods Hoogma in de spits gezet, rigino kan echt niet, vierde klasse niveau.

HAFCBJéén jaar geleden

@joop Hoe kan Rente rechtsback spelen als je 3-4-3 speelt?

Johanéén jaar geleden

Hoe is het nou mogelijk dat niemand in de TS kan ingrijpen? De tegenstander grijpt in en de hele zaak stort in elkaar. Dramatisch. Het is met uitwedstrijden weer hetzelfde liedje als altijd. Den Bosch en Telstar Win je nog onverdiend maar het lijkt al weken nergens op in uitwedstrijden. Zonder Skie en Oachim ben je Vrijdag ook kansloos.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia