Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NESImages

Napraten met Roosken en Laursen

Geschreven door Bjorn Wind op 12 nov. 2022

Na de gewonnen wedstrijd tegen NAC Breda mochten we met Ruben Roosken en Nikolai Laursen even hun doelpunten en de rest van de wedstrijd doorlopen. Waar het voor Roosken zijn eerste doelpunt in het professionele voetbal was, scoorde Laursen alweer zijn zesde en zevende doelpunt van dit seizoen. „Het voelde wel als een tijd geleden.”

„Het doelpunt was wel even nodig, ook voor het team”, gaf de Deense vleugelaanvaller aan. De ploeg was na 9 minuten al op achterstand gekomen, maar dankzij doelpunten van Thomas Bruns en Ruben Roosken was Heracles al wel weer op voorsprong gekomen. Het doelpunt van Laursen, de 3-1, gaf de Heraclieden eigenlijk het vertrouwen dat ze dit niet meer weg gingen geven. Toch had hij voor zijn eerste doelpunt al twee keer op het scorebord kunnen staan. „Ik raakte hem gewoon twee keer super slecht!”, vertelde Laursen. Tot twee keer toe wordt hij praktisch alleen voor de keeper gezet, maar beide keren gaat de bal over de rechter kruising heen.

De 3-1 komt dan wel op zijn naam, wanneer hij een voorzet van Ruben Roosken voor het intikken heeft. Maar daarmee is Laursen nog niet klaar. In de zeventigste minuut krijgt hij veel ruimte vanaf rechts, waardoor hij besluit naar binnen te snijden en de bal vanaf een meter of twintig in de rechterhoek te leggen. „Naar binnen dribbelen en schieten, dat wil ik wat meer gaan doen.” Dat hij nu nog meer gebrand is om te presteren door de komst van Ismail Azzaoui is niet aan de orde volgens Laursen. „Nee, we moeten gewoon met de beste elf spelen. Daarnaast kan Ismail ook goed op tien spelen, dus ik maak me geen zorgen.”

Matchwinner
Met een streep van jewelste in de rechter onderhoek knalde Ruben Roosken Heracles op voorsprong tegen NAC. „Hij zat er wel lekker in voor een eerste doelpunt”, begon Roosken, die met een doelpunt en een assist de titel matchwinner werd toebedeeld. Al twijfelde hij zelf over die assist. „Volgens mij werd de bal nog aangeraakt, dus ik weet niet of ik hem op mijn naam krijg.”

Volgende week neemt Roosken het op tegen zijn oude club Top Oss. „Ik heb daar een heel mooi jaar gehad en het is leuk om de jongens straks weer te zien. Maar voor mij is het gewoon weer een wedstrijd die gewonnen moet worden, het liefst met zoveel mogelijk goals”, vertelde hij. Voor hem zit er ook een korte vakantie aan te komen, maar een voetballoze vakantie zal dat niet worden denkt hij. „Een echt WK-gevoel heb ik nog niet, maar ik ga zeker een paar wedstrijden kijken op vakantie.”

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

48

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Sfe

    Sfeer in Q!!zegt

    één jaar geleden

    Aub! Gooi die (oude mannen van 40+ eruit) ze staan er alleen maar om te babbelen. Gooi die damens eruit. Ze zitten 24/7 op het mobieltje te kijken. VakQ staat toch voor Sfeer? 40% van vakQ geeft sfeer. De rest doet geen reed. Over kinderen in het vak gesproken. Dat heb ik nog liever dan die oude mannen. Zij zorgen wel voor sfeer!!

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Verheydt, past niet in onze manier van spelen. Wij hebben behoefte aan een meevoetballende spits, een jonge uitvoering van armenteros. En ik schrijf armenteros bij lange na nog niet af. Een vos verliest misschien zijn haren maar niet zijn streken. Maar dat er eentje bijkomt , is wel zo klaar al een klontje.

  • FAF

    FAFzegt

    één jaar geleden

    Verheydt, serieus?? Dat zijn toch geen spelers voor Heracles! Laat hem lekker in Den Haag. Die vent is 30, staat alleen maar de ontwikkeling van jeugdspelers in de weg. Is vast wel weer een club wat er in trapt, maar ik hoop oprecht dat wij het niet zijn!

  • Kri

    Kriszegt

    één jaar geleden

    @ Joost 1903. Ik dacht precies hetzelfde toen ik hoorde dat hij weg wil bij ADO. Met hem erbij sorteren we ook een beetje voor op volgend seizoen en ergens denk ik dat hij heel goed hier zou passen. Er waren inderdaad geluiden dat hij 5 ton zou verdienen, maar dat is later ook aan alle kanten tegen gesproken. Kan me trouwens wel voorstellen dat hij, met zijn leeftijd, daar naartoe gaat waar hij het meeste geld binnen kan harken. Dat is normaal gesproken niet in Almelo….

  • Stu

    Stulanowskizegt

    één jaar geleden

    Mick, dus ik mag niet op iemand reageren die direct op mij reageerd met allemaal nonsens? Normaal reageer ik nooit op droeftoeters zoals jij en jesse. Maar ik bepaal zelf wel wanneer ik de discussie aan ga en het interesseert me geen reet of de rest dat ook doet.

  • Dol

    DollePauperzegt

    één jaar geleden

    Zie liever een groot talentje voor in de spits

  • 2on

    2one_1903zegt

    één jaar geleden

    Klasbak aan een spits erbij kopen in de winterstop. Dan koop je het kampioenschap. Keeper en verdediging staat goed, middenveld ook aardig, nog een goalmachine erbij en we zitten gebakken verwacht ik.

  • Jan

    Janzegt

    één jaar geleden

    @Joost1903..

    Jongen verdiend 5 ton bij ADO en is een ratje eerste klas, dat zie je nu wel weer.

  • joo

    joost1903zegt

    één jaar geleden

    Die Thomas verheydt van ADO heeft een transferverzoek ingediend. Is dat niet wat voor Heracles?

  • Mic

    Mickzegt

    één jaar geleden

    @ STULANOWSKI

    Niet zo populair achter iedereen aan hobbelen…

    Kan nu ook niet echt zeggen dat alles wat jij roept veel raakt.

  • Stu

    Stulanowskizegt

    één jaar geleden

    Jesse, hoe kan je zoveel woorden gebruiken en tegelijkertijd niks zeggen?
    ‘Vragen naar de bekende weg’????? Snap je het zelf wel?

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Ik geniet van dit Heracles en ik niet alleen , doel is promotie en dat gaat ons lukken, ondanks jou negatieve gezwets.

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Ah, daar is jesse weer, die Bruns een miskoop vond, onze aanvallers waren bankzitters en onze verdedigers lopen allen met een rollator. Maar jonge je hebt gelijk, ik drink er zaterdagavond geen pilsje minder om. Jammer dat jou , grote held, er door Groningen ,optijd uitgewerkt is, had Heracles eerder moeten doen.

  • Her

    Heracles is de clubzegt

    één jaar geleden

    @ Jesse,

    Er bestaat ook nog zoiets als secundair…
    Een verdediger moet ook helpen in de aanval en aanvallers moeten ook verdedigen. Dit heeft veel te maken met het goed kunnen lezen van de wedstrijd en topvoetballers die zich onderscheiden van brood voetballers (oneerbiedig gezegd)..
    Maar……. jij zult het allemaal wel weer beter weten, jij hebt immers de wijsheid in pacht😀😉

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Om te beginnen hebben we hier een wijsneus die roept welke eredivisie verdediging beter is dan de onze! Hij roeptoetert maar wat, onze verdediging vergelijken met die van een eredivisieclub staat negens op! Vervolgens komt er een iemand die zich afvraagt hoeveel onze verdedigers gescoord hebben, dat is vragen naar de bekende weg en doet niets af van de primaire taak die de verdedigers en keeper hebben. Ook nu moeten de verdedigers primair alleen maar proberen de tegenstanders van het scoren af te houden. En cijfermatig gezien blinken we daar in de KKD niet op uit en wil ik het vergelijk met clubs als Sparta en RKC helemaal niet maken!

  • gja

    gjameuzegt

    één jaar geleden

    Het gaat goed met Heracles! Als ze zo doorspelen zit promotie er wel in!

  • Stu

    Stulanowskizegt

    één jaar geleden

    Jesse misschien kom je uit de jaren 50 waar de verdedigers elke bal alleen maar over de zijlijn moesten schieten. Maar een verdediger die een extra doelpunt kan maken is in het moderne voetbal zeer belangrijk. Verder gaf ik aan dat ik benieuwd was en niet dat ik de spelers hierop beoordeel maar zoals in veelvoud duidelijk was heb je nog wel eens moeite met begrijpend lezen.

  • Edj

    Edjezegt

    één jaar geleden

    Jesse, ik zie dat je altijd provoceerd, wantrouwend, intimideert sneert , cynisch bent, anderen de maat neemt, het (bijna) altijd beter weet, voor onrust zorgt, confronterend, weinig respect voor andermans mening hebt,………… etc.
    Ik denk dat je 28 km verderop woont.

    Er is ook een programma met zo een ondergronds beestje, ben de naam ff kwijt.
    De 2e kamer staat ook op zijn kop door uitspraken van iemand, lijkt er een beetje op.

    Probeer eens met een open mind en met een half VOL glas in het leven te staan.
    Lijkt alles wat plezieriger.

    Er zijn wel instanties waar je hulp kunt krijgen.

    Robbert destijds, heeft ook het licht gezien.
    Oh ja, het leven heeft ook wel mooie momenten

  • Art

    Arthurzegt

    één jaar geleden

    @Jesse: Lees jij wel wat anderen zeggen?😅

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Begin nu eerst even jezelf een naam te geven ‘ Heracles is de club’ is dat zo moeilijk ?

  • Sta

    Stadioncheckzegt

    één jaar geleden

    Had inmiddels wel 5 of 6 -0 moeten zijn

  • Rob

    Robbiezegt

    één jaar geleden

    Mvv, 3-0 achter, gunstig. Die blijven op 4 punten en krijgen vlgnde week Almere

  • Sta

    Stadioncheckzegt

    één jaar geleden

    Gaat lekker voor jong Utrecht 3-0

  • Her

    Heracles is de clubzegt

    één jaar geleden

    @ Jesse,

    Spelers worden goed betaald en worden inderdaad op alles beoordeeld, ik heb liever een verdediger die af en toe scoort dan eentje die dat nooit doet.
    Als je naar de kapper gaat neem je toch ook wel een kopje koffie, of doe je dat niet Jesse.

  • Ale

    Alexzegt

    één jaar geleden

    Ruststand J.Utrecht – MVV 1-0

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Ah ,daar heb je onze kenner ook weer. Vond Bruns niks, vind de verdediging niks, onze voorhoede bankzitters bij alle clubs.

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Worden verdedigers tegenwoordig ook al beoordeeld op hoeveel goals ze maken 🤨🤔 moet niet gekker worden !

  • Stu

    Stulanowskizegt

    één jaar geleden

    Wbt onze verdediging. Ben ook wel benieuwd bij hoeveel goals onze verdediging in aanvallend opzicht is betrokken. Neem bijvoorbeeld de wedstrijd tegen fc Eindhoven, alle 3 de goals door een verdediger. Kan me niet voorstellen dat bij een andere club verdedigers meer betrokken zijn bij doelpunten.

  • Stu

    Stulanowskizegt

    één jaar geleden

    Thom, en daar mag Thomas toch weer het zijne van vinden, iedereen mag toch zijn mening hebben? Vgm zegt die het op een beschaafde manier dus ik zie het probleem niet zo. Je zit op een forum.

  • Tom

    Tomzegt

    één jaar geleden

    @Thomas

    Laat mensen toch gewoon hun eigen mening hebben? Als sommige hem goed vinden is dat prima, als mensen hem niet goed vinden moet dat ook goed zijn? Ik heb hem ook wel eens beter zien spelen dan nu, wat maakt jou dat in hemelsnaam uit?

    En dat hij een goede ambassadeur en aanvoerder is, staat daar helemaal buiten.

  • Tho

    Thomaszegt

    één jaar geleden

    Wonderlijk dat je op dit supportersforum moet lezen dat Justin Hoogma niet goed zou spelen. Ik zou zeggen: hij is van grote betekenis voor deze ploeg. Daarvoor hoef je niet eens naar zijn persoonlijke statistieken te kijken – die zijn echt goed. Daar komt bij: hij is een uitstekende ambassadeur en aanvoerder van de club. Beschaafd, hard werken en nooit opgeven.

  • DDB

    DDBzegt

    één jaar geleden

    Hoogma is ook wel aardig overschat. Was jaren geleden veel beter. Blijf het totaal geen leider vinden zoals zijn vader. Hij is al druk genoeg met zichzelf. Dat zie je ook terug wanneer het lastig wordt. En vorig seizoen natuurlijk. Rente is een klasbak, die kan makkelijk een stap hoger.

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Eens , liever 5-4 dan 1-0.

  • Han

    Hanyzegt

    één jaar geleden

    Aangaande de tegengoals: vergeet niet dat er 41 goals tegenover staan, daar kan niemand tegen op. Daarbij hebben we een ketser tegen jong Ajax gehad (wat kan gebeuren), wat ook vertekent. Valt dus wel mee met die tegengoals. MVV heeft een wedstrijd minder, pec en Wii 1 goal minder, allen beduidend minder goals voor. Als je met 5-1 wint van nac, klaag ik niet over een tegengoal

  • Pie

    Piet IIIzegt

    één jaar geleden

    Arthur,

    Ik zou met niemand willen ruilen van verdediging in de KKD. En tuurlijk, Hoogma, Rente en Roosken kunnen echt wel mee in de ED. Maar vergeet niet dat deze jongens vorig jaar ook bij ons voetbalden. En tuurlijk, een deel van de 20 tegendoelpunten dit seizoen komt ook omdat ons middenveld totaal niet goed stond. Maar bij een aantal tegendoelpunten mis ik ook echt wel scherpte achterin.

    Ik vind trouwens, zonder Ouahim kunnen Bruns en Vejinovic wél samen voetballen op een middenveld, dat komt natuurlijk omdat Bruns wat hoger staat en Schoofs daartussen als kilometervreter heel veel kapot loopt. Ik vind het middenveld met Ouahim, Vejinovic en Bruns verdedigend te broos.

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Excit wormuth bij Groningen!!

  • Jan

    Janzegt

    één jaar geleden

    Einde verhaal Frank Wormuth bij Groningen.. hij is zojuist ontslagen.

  • Tim

    Timzegt

    één jaar geleden

    @Arthur,

    Gek hoe het kan lopen.. persoonlijk vind ik dat Hoogma eigenlijk helemaal geen goed seizoen draait of beter gezegd, hij kan veel en veel beter.

    Gaf die overigens zelf ook aan op de avond voor sponsoren.

  • Art

    Arthurzegt

    één jaar geleden

    @Joop: Helemaal met je eens!👍🏻 Ik heb Hoogma dit jaar ook al de nodige ‘voor-assists’ zien geven op Hansson. Je moet verdedigers wel wat holistischer bekijken dan alleen de tegendoelpunten 👍🏻

    Daarnaast heb ik ook gezegd dat MENIG eredivisieclub jaloers zou zijn op een verdediging met Roosken, Hoogma, Rente en Mokono… Ik zei niet ALLE!

    Maar Jesse zou ze kennelijk wel willen ruilen voor Wessel Dammers, Erik Schouten,
    Freek Heerkens, Lucas Woudenberg, Thibaut Lesquoy, Sam Tel of Leeroy Owusu…?😁

  • Mic

    Mickzegt

    één jaar geleden

    Heerlijk weekend, hopelijk wint jong Utrecht in eigen huis van MVV. We krijgen PEC nog thuis.. laten we het lekker met hen uitvechten en steeds meer afstand nemen van de nummers 3 tot 8!

    Wie is er dol?!

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Het aantal tegendoelpunten zegt niet zoveel over de kracht van de verdediging, dit heeft alles te maken met onze spelopvatting. We zijn gericht op vermakelijk voetbal waarbij risico,s horen, entertainment. En onderschat het niveau niet, nummer 9 tm 18 in de eredivisie zijn echt niet beter. Het schouwspel is stukken beter dan onder de marathon man.

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Ach Arthur kijk even naar de goals tegen. Willem II, Oec en MVV doen het momenteel beter. Cijfers liegen niet, een waarneming is subjectief 🤔😉

  • Art

    Arthurzegt

    één jaar geleden

    @Hans: Ik vind het niet opportunistisch als ik dit het hele jaar al aangeef…🤓 Jij bent altijd alleen maar pessimistisch 😁

  • Art

    Arthurzegt

    één jaar geleden

    Ik heb al vaak gevraagd welke eredivisie verdediging er dan beter is, maar dan blijft het altijd angstvallig stil…. Volgens mij overschatten jullie juist de eredivisie. Met dit elftal en met deze spelopvatting had je gewoon mee gekund met Sparta of RKC.

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Een vergelijk met vorig seizoen is er een tussen appels met peren. Het slaat nergens op ook niet het vergelijk tussen individuele spelers. Het niveau verschil eredivisie versus KKD groot. Natuurlijk scoorde hij mooi en gaf hij een goede assists maar ik wil het ook nog eerst wel eens op het hoogste niveau van hem zien. Met zijn 22 jaar zit er nog rek in deze speler, hopen dat ze hem langer kunnen vastleggen.

  • Pie

    Piet IIIzegt

    één jaar geleden

    Beetje overdreven Arthur, vergeet niet dat we ook al 20 goals tegen hebben gekregen, vind ik nog wel vrij fors. Mogen we er overigens vanuit gaan dat Rente niet vertrekt in de winter?

  • Han

    Hanszegt

    één jaar geleden

    Je lult steeds onzin Arthur. Roosken moet het ook nog maar eens laten zien in de Eredivisie. Opportunisme van de bovenste plank.

  • Art

    Arthurzegt

    één jaar geleden

    Ik zei laatst al dat menig eredivisie team jaloers zou zijn op onze verdediging (en toen doelde ik op Roosken, Hoogma, Rente, Mokono), maar toen was ik weer overdreven positief 🤓 Aanvallend brengt Roosken meer dan Quagliata. Zijn voorzetten zijn 10 keer beter.

TopReacties

Arthuréén jaar geleden

Ik zei laatst al dat menig eredivisie team jaloers zou zijn op onze verdediging (en toen doelde ik op Roosken, Hoogma, Rente, Mokono), maar toen was ik weer overdreven positief 🤓 Aanvallend brengt Roosken meer dan Quagliata. Zijn voorzetten zijn 10 keer beter.

Hanséén jaar geleden

Je lult steeds onzin Arthur. Roosken moet het ook nog maar eens laten zien in de Eredivisie. Opportunisme van de bovenste plank.

Piet IIIéén jaar geleden

Beetje overdreven Arthur, vergeet niet dat we ook al 20 goals tegen hebben gekregen, vind ik nog wel vrij fors. Mogen we er overigens vanuit gaan dat Rente niet vertrekt in de winter?

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia