Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NESImages

Heracles heeft de titel voor het grijpen

Geschreven door Mat op 13 mei 2023

Een beetje laat, maar toch nog even kort verslag van een wellicht historisch avondje NAC. In de strijd om het kampioenschap, dat na het verlies van PEC Zwolle tegen PSV weer compleet is losgebarsten, moest Heracles het opnemen tegen NAC.

Een op voorhand moeilijk tegenstander in een vol Rat Verleg Stadion kon natuurlijk nooit een makkie worden, maar Heracles flikte het. Heracles won met 0-3 en staat op doelsaldo bovenaan. Heracles kan aanstaande vrijdag tegen Jong Ajax kampioen worden. PEC Zwolle moet op bezoek bij Helmond Sport hopen op puntverlies van Heracles. Kortom: Heracles heeft alles in eigen hand en kan het seizoen KKD-divisie seizoen van 2023 op hun naam schrijven.

Het avondje NAC was er eentje om niet te vergeten. Een tegenvallende eerste helft werd in de tweede helft teniet gedaan, door maar liefst drie keer doel te treffen. Invaller Marko Vejinovic speelde hier een belangrijke rol in. De creativiteit en de goede passes van de middenvelder zorgde er mede voor dat de spelers voorin meer in stelling werden gebracht.

De doelpunten werden gemaakt door Hansson, Vejinovic en Wehmeyer. 0-3 is een stand die er niet om liegt en de spelers werden hier na afloop uitgebreid voor bedankt. Bij het stadion werden de spelers als helden onthaald. Vuurwerk, gezang en onder luid gejuich werd er tot diep in de nacht een feestje gebouwd bij het stadion.

Aanstaande vrijdag is het stadion uitverkocht. Dan kan Heracles als het wint net als in 2005 de schaal omhoog tillen.

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

55

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Her

    Heraclassic1961zegt

    één jaar geleden

    ED48
    13 mei 2023 17:50 Mooi en realistisch verhaal.

  • Sup

    Suppzegt

    één jaar geleden

    Ja dat zal mooi zijn als iedereen kan genieten van het ererondje dat de spelers doen in het stadion en dat niet iedereen van vak Q als een stel gekken het veld op rennen. Iedereen heeft recht om te kunnen genieten van onze spelers.

  • Rex

    Rexzegt

    één jaar geleden

    ff een vraagje ??

    Gaan we na het laatste fluitsignaal en bekend is
    dat wij kampioen zijn, massaal het veld op ?
    Of laten we de spelers een ereronde doen zonder publiek op het veld.

    zwart witte groet

  • Kri

    Kriszegt

    één jaar geleden

    We staan er natuurlijk, en totaal onverwachts, prima voor om kampioen te worden. Alleen zijn we er nog niet en helemaal gerust ben ik er ook nog niet op.. PEC gaat natuurlijk volle bak in Helmond en hebben maar 1 boodschap, namelijk zoveel mogelijk goals maken. We hebben thuis zelf gezien hoe goed ze kunnen voetballen en hoeveel druk ze kunnen zetten. Helmond speelt nergens meer om. Wij moeten zorgen om snel twee goals te maken, zodat ze in Helmond de hoop snel kunnen laten varen.

  • DOL

    DOLzegt

    één jaar geleden

    Die prijzen voor een paar kaartjes op marktplaats… Gun de mensen toch een pleziertje voor de normale prijs als je er niet graag heen wilt en ze wil verkopen.

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Kio mag ook voor het Griekse elftal uitkomen. De la Torre na de winterstop inderdaad niet meer gevolgd. Zag dat hij vandaag ook mee deed. Wat ik eigenlijk bedoel, je kiest voor een club met 36 selectie spelers en je komt daar binnen als mister nobody, soms is een langzame opbouw van een carrière beter.

  • Rob

    Robertozegt

    één jaar geleden

    @SCHULTENBRAU etc: voor onze echte fans en die paar familieleden van Jajax ben ik niet zo bang.
    Ik wil geen olie op het vuur gooien maar er zit een club een aantal kilometers zuidelijker die aanhangers heeft die wel eens een feestje zouden kunnen bederven. Hopelijk heeft men opgelet bij de kaartverkoop en is er een goede toegangscontrole.

  • HAF

    HAFC1903zegt

    één jaar geleden

    Beetje late reactie, maar @Joop, ik weet niet welke sites jij allemaal bezoekt maar de la Torre is gewoon nog international en is zelfs al sinds het WK vaste basisspeler bij Celta de Vigo. Die jongen blijft zich dus gewoon goed doorontwikkelen, en dat gun ik hem van harte want vond het altijd een zeer sympathieke speler, en dus heeft zijn stap naar het buitenland vooralsnog gewoon goed uitgepakt. Kio was nooit international, de dag dat wij een international afleveren aan die Mannschaft dan zou het wel heel geweldig moeten gaan hier of moeten we een Duits supertalent hebben gehaald. Quagliata heeft nog wel een aantal keer bij Italië-21 gezeten. Je kunt altijd afvragen of ze niet een te hoge stap hebben gezet, maar het lijkt me vrij logisch dat deze spelers na een degradatie weggaan als ze ergens anders hogerop kunnen. Rente is, door omstandigheden, wel gebleven en vind ik niet heel sterk dit seizoen. Het kan je dus ook een leuke transfer kosten. Wel met de kanttekening dat ze zelf verantwoordelijk voor degradatie waren natuurlijk.

  • Art

    Arthurzegt

    één jaar geleden

    Van mij mogen ze Kaj Sierhuis wel terug halen! Is een jongen met winnaarsmentaliteit 👍🏻

  • sch

    schultenbrauzegt

    één jaar geleden

    @gerrit joop bedoelde dat er bij helmond waarschijn lijk netten komen.. die paar jong ajaxfans/familie die meereizen zullen niets geks doenm.

  • Ger

    Gerritzegt

    één jaar geleden

    Ik focus mij op de wedstrijd zélf én niet wat er mogelijkerwijs gebeurt als onverlaten troep op het veld gooien. Kan mij niet voorstellen dat de mensen die met Jong Ajax meereizen, er op uit zijn dat de wedstrijd wordt gestaakt. En ik kan mij al helemaal niet voorstellen dat de eigen fans het kampioenschapsfeest willen bederven. Ik denk dat PEC het gemakkelijker krijgt tegen Helmond Sport dan wij tegen Jong Ajax waarvan we in de uitwedstrijd met 4-0 verloren.
    Hopelijk heb ik het mis en wordt het kampioenschap het slotstuk van de ‘missie promotie’.

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Helmond Sport

    HELMOND SPORT / 09 MEI 2023
    Volgende week vrijdag speelt Helmond Sport de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen kampioenskandidaat PEC Zwolle. We hopen het seizoen prachtig af te sluiten in een vol stadion. Daarom zijn alle tickets €10,-! Let wel op: de volgende veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing:

    – Kaartverkoop uitsluitend voor Helmond Sport supporters!
    – De kaartverkoop duurt tot donderdag 18 mei 23:59 uur, hierna is het niet meer mogelijk om tickets te kopen. De kassa’s zullen dus ook gesloten zijn;
    – Maximaal 1 ticket per persoon;
    – 100% legitimatie controle bij de ingang.

    We hopen op jullie begrip. Laten we er een prachtige avond van maken en het seizoen mooi afsluiten met z’n allen.

  • Ruu

    Ruudzegt

    één jaar geleden

    Bah bah, verschrikkelijk die ”supporters” die hun ssc verkopen voor de wedstrijden a.s. vrijdag om maar een paar knaken te krijgen.
    Die hoeven wat mij betreft niet terug te komen

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Ik neem aan dat sowieso een net voor het uitvak wordt gehangen.

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Volgens mij worden er in Helmond vrij strenge maatregelen genomen. Kaart verkoop, alleen via voorverkoop en Zwolle mag slechts beperkt aantal supporters meenemen. Dus ik maak mij niet zo druk , over het eventueel staken

  • bli

    blik szegt

    één jaar geleden

    cityman zwolle moet op voorhand minimaal 4x scoren ik ga ervanuit dat wij vrijdag gewoon onze pliucht doen en met minimaal 3goals van ajax winnen.

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Inderdaad Cityman, de Zwolle fans kunnen ons feestje verstieren, ik ben ook benieuwd wat de knvb gaat dien. Tenzij de burgemeester van Helmond de fans van Zwolle niet binnen laat 🤨

  • Her

    Heracliedzegt

    één jaar geleden

    Feyenoord kampioen. Zo’n feest willen we toch ook hier in Almelo komende vrijdag? Kampioenschap is voor altijd. Het ogenblik is daar; dat mogen we niet aan ons voorbij laten gaan!

  • Alm

    Almelo4everzegt

    één jaar geleden

    Inderdaad, niet serieus te nemen dat.
    En het maakt ook niks uit wie er trainer, speler of materiaalman van het jaar word, het gaat erom dat wij als heracles zijnde kampioen worden, dat is vele malen belangrijker.

  • Cit

    Citymanzegt

    één jaar geleden

    Zou de KNVB een scenario klaar hebben liggen dat mocht de wedstrijd van Zwolle gestaakt woeden, de wedstrijd in Almelo ook stilgelegd wordt? Anders weet Zwolle precies hoe vaak ze moeten scoren om kampioen te worden.

  • Mic

    Mickzegt

    één jaar geleden

    Ik stem helemaal niks, zolang ze Dick Advocaat nomineren voor beste trainer met plek 12, ik herhaal 12.. is dit hele zooitje niet serieus te nemen.

    F*cking amateurs

  • Ger

    Gerritzegt

    één jaar geleden

    Vergeten we niet om te stemmen op de voetballer van het jaar en de doelman van het jaar in de KKD?!
    Genomineerd zijn Emil Hansson en Michael Brouwer.

    Ga naar
    keukenkampioendivisie.nl

  • Ger

    Gerritzegt

    één jaar geleden

    Vergeten we niet om te stemmen op de voetballer van het jaar en de doelman van het jaar in de KKD?!
    Genomineerd zijn Emil Hansson en Michael Brouwer.

    Ga naar
    keukenkampioendivisie.nl/Gouden Schilden

    S T E M !!!

  • Tho

    Thomaszegt

    één jaar geleden

    @Tom Laten we hier nu (nog) geen issue van maken, op dit moment. Maar als je toch een antwoord wilt: ik zou als spits die het de afgelopen jaren in het buitenland totaal niet heeft laten zien liever naar Heracles gaan, dan naar de club waar je al gespeeld hebt. Want in dat laatste geval ben je helemaal terug bij af. Bij Heracles krijgt hij een frisse herstart.

  • Tom

    Tomzegt

    één jaar geleden

    @Thomas

    Ik begrijp dat jij het niet logisch vindt om naar Heerenveen te gaan Ipv Heracles?

    Qua status , qua geld , qua faciliteiten ?

  • Tho

    Thomaszegt

    één jaar geleden

    Sam Lammers, was dat niet de jongen die een paar jaar geleden al in Almelo was (er zijn foto’s dat hij met de clubleiding op het veld staat) om de laatste puntjes op de i van een contract te zetten? En die toen op het aller-allerlaatste moment toch maar voor Heerenveen koos? Dat hem voor 10 miljoen (!!) verkocht aan Atalanta, waarna hij in een wak terecht kwam waarvan nog altijd niet duidelijk is of hij daar nu uit is? Hij degradeert dit jaar met Sampdoria. Maar is in aanleg een veel betere spits dan Van Hooijdonk.

  • Vak

    Vak dzegt

    één jaar geleden

    Serie B betaald denk ik beter dan middenmoot eredivisie.
    Sam zal balen van zijn degradatie, maar ik denk niet dat hij naar HAFC komt.
    Al zou dat wel een gouden greep zijn.
    Hij kan waarschijnlijk inmiddels een woordje Italiaans waardoor hij een koppeltje kan vormen met satriano.

  • Ren

    Renezegt

    één jaar geleden

    Hans , dat zou wel goede versterking zijn. Zit denk ik wel een kostenplaatje, loonsom, aan vast

  • Han

    Hanszegt

    één jaar geleden

    En ik lees op Wikipedia dat John zelfs tevens z’n zaakwaarnemer is

  • Han

    Hanszegt

    één jaar geleden

    Laat John z’n neef Sam eens polsen om ons volgend jaar te versterken.

  • Edj

    Edjezegt

    één jaar geleden

    Zat gisteren in het stadion tussen de nac supporters.
    Daar kunnen velen een voorbeeld aan nemen.
    Geweldig publiek.
    Wat een ambiance.
    Als dat in Almelo nu ook zou kunnen????

  • Mar

    Markzegt

    één jaar geleden

    @Blackandwhite

    En of wij er weer bij zijn. Gaat helemaal goedkomen.

    Ben vaak negatief geweest over het vertoonde spel en het gebrek aan vechtlust, maar vond het gisteren echt knap hoe ze de overwinning over de streep trokken.

    Op naar een mooi kampioensfeestje

  • Art

    Arthurzegt

    één jaar geleden

    Zwolle en Heracles hebben 15 punten meer dan de nummer 3. Dat is toch een aardige hegemonie. Dan hebben we ook nog eens 100+ doelpunten in één seizoen. Dat zie ik clubs als Volendam, Excelsior, Cambuur en Groningen niet zo maar even doen.
    Laten we ook het eredivisieniveau niet overschatten. In de voorbereiding verloren we nipt en ten onrechte van Sparta, dat het gewoon hartstikke goed doet in het linkerrijtje eredivisie. Ook RKC heeft een prima seizoen. Vaak zijn er een stuk of vier spelers die het verschil maken. Dat zag je bij ons toen met Vloet. Haal bij Twente Zerrouki en Cerny weg en het wordt ook aanzienlijk minder. Feyenoord en PSV hebben spelers met meerwaarde, maar Ajax oogde zelfs al labiel en kwaliteit-arm.

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Ik zeg ook niet dat ze bij ons hadden moeten blijven maar hadden zich door betere motieven moeten laten leiden. De la Torre is internationaal af. Jacky zat bij jong Italië, ik weet niet of dat nu nog is. Kio , is die wel international? Kijk naar dessers staat ook maar mondjes maat in de basis.

  • Bla

    Blackandwhitezegt

    één jaar geleden

    @joop: spelen ze nog voor hun nationale team dan?
    Geduld is idd een schone zaak maar begrijp hun intenties ook heel goed.
    En dan praat ik niet over hun zaakwaarnemers?
    Wat als zeker waren gegaan de kkd in?
    Vaarwel nationale team toch?
    Ik begrijp het wel van hun kant en vind het ook zeer terecht

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Blackandwhite, en wat hebben die een boel wedstrijden gespeeld , bij hun nieuwe club. Niet dus het zijn bankzitters of tribune klanten. Jammer dat die jongens, de oren hebben laten hangen naar hun zgn. Zaakwaarnemers. Geduld is een schone zaak en het kiezen van juiste club ook.

  • Bla

    Blackandwhitezegt

    één jaar geleden

    @jesse: bij ons zijn een aantal spelers vertrokken nadat de degradatie uit de eredivisie een feit was.
    De la Torre,kio en noem ze maar op?
    Deze spelers spelen ook in hun nationale team en om dit te blijven kunnen doen, moeten ze eigenlijk wel ergens terecht om hun carrière te kunnen vervolgen.
    Ik begrijp hun helemaal en vind hun stap ook gewoon logisch.
    Aankomend seizoen wee een eredivisiewaardig team er neer zetten en lekker op hybride spelen.
    Het eerste trainingsveld bij ON is al druk in verbouwing voor Heracles.
    Dus schiet al lekker op 😁
    🖤🤍🖤🤍

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Ik moet de eerste KKD club nog tegenkomen die ,bij promotie, al eredivisie waardig is! Dat kan ook gewoon niet omdat je over het algemeen (bij degradatie) geen eredivisie waardige speler kan aantrekken. Sterker de betere spelers willen zsm vertrekken als je degradeert. Kortom, om nu te roepen dat we geen eredivisie waardige selectie hebben in grote onzin. Het is een logisch gevolg van degraderen. Maar ik begreep dat onze TD en zijn scouts al achter te schermen bezig is en weten waar de pijnpunten zitten😉

  • Pol

    Polliezegt

    één jaar geleden

    @ ed48

    Ieder zijn mening.Indien een team kampioen wordt maakt het nog niet dat een team eredivisie waardig is. Dat is het team niet. Zoals je al aangeeft moet er zeker een groot aantal eredivisiewaardige spelers bij.

  • Bla

    Blackandwhitezegt

    één jaar geleden

    @mark: aankomend seizoen weer lekker met je zoon (tje) op zaterdag of zondag naar het stadion 💪💪.
    Ik had zeker getekend voor deze situatie aan het begin van het seizoen want had erg mijn twijfels.
    Gelukkig had ik ongelijk en ben best tevreden ondanks de 2e helft van het seizoen?
    Helemaal nu het nog zo spannend is over wie er kampioen wordt 😁.
    Echt een heerlijke situatie dit…
    Zoals je al zei? Zul je net zien dat pec 2-0 voor staat binnen een half uur en wij nog op 0-0 natuurlijk 😂.
    Is toch mooi man!!!
    Nu het zeker is dat we promoveren en daarmee onze toekomst als club weer enigsinds (of zelfs grotendeels) hebben veilig gesteld, kan ik hier echt wel van genieten van deze trillers.
    Het blijft spannend tot de laatste wedstrijd
    🖤🤍🖤🤍
    P.s. @mark: het is mooi dat jullie er weer bij zijn volgend seizoen 💪💪

  • Mar

    Markzegt

    één jaar geleden

    Zul je zien dat het nog spannend wordt ook volgende week.

    PEC binnen 10 Minuten op 2-0 voorsprong ofzoiets. Man dat wordt weer zenuwslopend

  • Ste

    Stefzegt

    één jaar geleden

    Die balletjes breed en terug, daar wordt ik als supporter treurig van. Helemaal omdat we de spelers hebben die een actie kunnen maken. Ook ligt er dan vaak nog ruimte.
    Dat we nu kampioen kunnen worden is natuurlijk fantastisch. En dat maakt het magere spel van de 2e seizoenshelft niet minder erg. Maar je hebt het nu in eigen hand en dat is natuurlijk fantastisch. Nog 6 dagen en je kan gewoon een titel pakken. Dus zoals ik al eerder las. Met z’n allen er achter en gaan met die banaan.
    Zwolle stinkt

  • Bla

    Blackandwhitezegt

    één jaar geleden

    @ed48: ben het helemaal eens met je betoog maar wil er wel bij vermelden dat dit een forum is.
    Er worden dingen geschreven en een ander leest het. Iedereen vertaald dit echter op zijn eigen manier en soms kan een onschuldig bedoelde tekst helemaal verkeerd gelezen worden dan als het bedoeld is.
    Persoonlijk bespreken is daarom ook de beste oplossing.
    Sommigen zaten hier te grappen om Jesse en Berend aan een tafel te zetten?
    Escaperoom? Ik moest er ook wel om lachen vanwege het idee maar weet je?
    Ik denk dat ze beide na een half uur elkaar helemaal begrijpen.
    Dus zo een slecht idee is dat nog helemaal niet en bedoel dit positief.
    Verder… als er geen of weinig inzet is van spelers op het veld dan mag je dat gewoon ook aangeven hier op het forum.
    Als wij de 2e helft van het seizoen net zo gespeeld hadden dan de eerste? Dan had je hier op het forum bijna niemand gehoord op de vaste mensen na.
    Immers valt er niets te klagen dan…
    Soms moeten mensen ook hun frustratie kwijt over het spel en vind dat dat ook gewoon moet kunnen.
    Zoals Jesse ook al aan geeft? De supporters staan als een blok achter de spelers in goede maar zeker ook in slechte tijden.
    En DIT is wat we allemaal met elkaar hebben opgebouwd in al die jaren.
    Een ongelofelijke en solide aanhang van trouwe supporters en sponsoren .
    Dus aankomende vrijdag weer alles uit de kast in een uitverkocht stadion en wat het ook wordt? Wel of geen kampioen?
    De ploeg heeft een staande ovatie verdiend vrijdag voor de prestaties van dit jaar.
    Zo belangrijk!!!
    🖤🤍🖤🤍

  • Ale

    Alexzegt

    één jaar geleden

    @Ed48 – Bedankt voor je positieve en reëele bijdrage.

  • Har

    Harryzegt

    één jaar geleden

    Ongelofelijk Advocaat genomineerd als beste coach KKD en Lammers niet.
    Ik vind het moeilijk die KKD serieus te nemen.

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    ED48 we zijn als club niet uniek, azijnzeikers heb je bij alle clubs. Maar als het er op aankomt staan we allemaal massaal achter de club en komen we wel weer terug.

  • Ed4

    Ed48zegt

    één jaar geleden

    Het opportunisme van sommigen op dit forum is niet te geloven. Nu we op het punt staan om kampioen te worden is alles hosanna, terwijl een paar weken geleden de selectie niet eredivisie waardig was en de technische staf zo snel mogelijk weg moest. Ik woon zelf al meer dan 50 jaar in het westen, maar een Heracles supporter in hart en nieren.ik lees en hoor om me heen de Ajax supporters steen en been klagen over de prestaties van hun club. Dit is het probleem met de Nederlandse clubs, dat ze continu gedwongen worden om hun beste spelers te verkopen. Wat er voor terug komt is meestal van een lager niveau. Wat dat betreft zijn Ajax en Heracles vergelijkbaar. Beide teams hebben 7 van hun beste spelers verkocht en de supporters verwachten van deze gedecimeerde teams dezelfde resultaten als in het verleden.
    Het is dan gemakkelijk om de schuld in de schoenen van de technische staf te schuiven als het even wat minder gaat. We zijn het allemaal eens dat het voetbal bij Heracles niet altijd oogstrelend is, maar Lammers en Krüzen hebben Hanson en Laurent wel aan het voetballen gekregen. Dus zo slecht is de technische staf niet. We hadden aan het begin van dit seizoen allemaal getekend voor de plaats waar Heracles nu staat!
    Natuurlijk moet de selectie het volgende jaar versterkt worden, maar dat weet de technische staf ook. Mijn complimenten gaan uit naar de huidige selectie en de td voor het bereikte resultaat en laat de azijnzeikers eerst hun glas leegdrinken voordat ze weer een ongenuanceerde reactie plaatsen.

  • DDB

    DDBzegt

    één jaar geleden

    Toppers. Valt nog genoeg te zeggen over gisteren, maar laten we nu maar gewoon genieten!

  • K.b

    K.bouwmeesterzegt

    één jaar geleden

    Hebben wat recht te zetten toen we daar 4-0 onder uit gingen .

    Dus hoop dat de boy’s er op gebrand zijn om dit te klaren.

    En dat we ons kampioen kunnen noemen van de KKD

  • K.b

    K.bouwmeesterzegt

    één jaar geleden

    We moeten jong ajax met 3-0 van veld spelen.

    Denk niet dat pec 8 doelpunten zou maken dan

TopReacties

blik séén jaar geleden

aan iedereen! vrijdag keiharde steun met gezang gejuich gespring en al wat nog meer! 1 heksenketel moet het worden!!!

Isaneéén jaar geleden

Stem nog ff op de heracles spelers: https://keukenkampioendivisie.nl/gouden-schilden/

sch1903één jaar geleden

https://www.heracles.nl/2023/05/13/fanplein-voorafgaand-aan-jong-ajax-thuis/ Seizoen mooi afsluiten met elkaar! Voor de tijd een biertje, na de tijd kampioenschap vieren !

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia