Foto: Foto: NESImages

Napraten met Hoogma en Lammers

17 september

Geschreven door Bjorn Wind op 17 sep. 2023

Na de verloren thuiswedstrijd tegen FC Utrecht sprak Damir met aanvoerder Justin Hoogma en John Lammers. Over het spel, maar ook over het staken.

John Lammers

Justin Hoogma

Discussieer mee 60

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • For

    Forzazegt

    10 maanden geleden

    Kaarten voor de aankomende uitwedstrijden zijn weer binnen! Op naar volle uitvakken! Forza Heracles

    +1

  • Roy

    Royzegt

    10 maanden geleden

    Juist op het moment dat wij 2 aanvallende invallers klaar hadden staan langs de zijlijn, gooit een sukkel een glas bier op het veld. Je zag ron Jans meteen tijdens de pauze die hierop volgde, zijn spelers instructies geven hoe ze deze 2 nieuwe spelers moest bespelen. Zo jammer dat zo’n vent dan het idee van de bank helemaal verprutst.

  • Ome

    Ome Gerritzegt

    10 maanden geleden

    Wat betreft inzicht in het spelletje, taktiek enz. wordt hier door sommige supporters niet hoog opgegeven van onze trainer John Lammers. Hij is als hoofdtrainer eindverantwoordelijk. Maar met dit soort opmerkingen wordt ook het technisch, taktisch inzicht van Henri Kruzen en Peter Reekers gekraakt. Zij zijn hiervoor namelijk net zo goed verantwoordelijk! Lammers mag dan naar verwachting aan het einde van het seizoen vertrekken, Henri en Peter blijven wel!

    +1

  • sch

    sch1903zegt

    10 maanden geleden

  • Gee

    Geertzegt

    10 maanden geleden

    Ik heb zaterdagavond voor het eerst in anderhalf jaar een wedstrijd gezien, waar we oprecht heb kans hadden op een overwinning. Daarvoor waren een aantal oorzaken te vinden;
    – Jans wist precies wat wij gingen doen, terwijl wij geen analyse van de tegenstander hebben kunnen doen, door de trainerswissel.
    – Utrecht heeft logischerwijs op bijna iedere positie een betere speler, die nu voor de nieuwe trainer 3x zo hard loopt.
    – De scheidsrechter was een drama waardoor we er nooit een echte wedstrijd van konden maken.
    – De bekers op het veld werkten in ons nadeel en in Utrechts voordeel.
    – Heracles had het gewoon echt niet zaterdag, speelde vooral tegen zichzelf.

    Zoals Leo Oldenburger na de wedstrijd zei; “Met deze ploeg hoef je niet in de problemen te komen”. Op naar Volendam!

  • Ber

    Berendzegt

    10 maanden geleden

    Onze verdediging is toch een gatenkaas….Sonnenberg spant de kroon…balletje breed, balletje naar achteren, naar voren inspelen en bal weg. Vanaf heden laat elke tegenstander Sonnenberg de opbouw verzorgen (en zet Hoogma vast) en gegarandeerd gaat het mis. Dan onze nummer 10 Engels, werkt hard maar is geen spelbepaler die ook nog eens met fijne passies een speler voor de goal zet. Deze 2 posities had Heracles 100% anders moet invullen, hadden andere spelers gekocht moeten worden en ja, soms moet je een salarisplafond loslaten met spelers met bepaalde specifieke kwaliteiten. Gebeurt in het bedrijfsleven ook. Verder vallen mij Bakboord en zeker Brouwer 100% mee, deze had ik na vorig jaar al compleet afgeschreven. Zaterdag volledig terechte nederlaag overigens maar met veel geluk pak je op het laatst toch nog een puntje.

  • Buk

    Bukszegt

    10 maanden geleden

    We kunnen uren blijven praten. Het ligt aan sjonnie, aan Justin of aan Engels, maar het is gewoon kwaliteitsgebrek op 3-4 plekken

  • Sco

    Scoutzegt

    10 maanden geleden

    Zet Nankishi op 10!

  • Ome

    Ome Gerritzegt

    10 maanden geleden

    Ik zou altijd met Marko Vejinovic beginnen i.p.v. Mario Engels. Corners, vrije trappen zijn standaard voor Marko. Hij ziet het spelletje. Laat Sonnenberg of Hoogma de bal maar bij hem inleveren. Zo gauw de pijp bij Marko leeg is, na ongeveer een uur, zou ik hem, afhankelijk wat op dat moment gevraagd wordt, vervangen door Engels of Scheperman. In Bruns zie ik het niet (meer) zitten.

  • ste

    stefzegt

    10 maanden geleden

    Tegen volendam kan je echt wel een resultaat halen. Ik zou Justin even passeren en met Bultman het gaan proberen. Oahim of Bruns is om het even. Persoonlijk ben ik fan Scheperman.

  • ano

    anoniemzegt

    10 maanden geleden

    niemand heeft t nog over de scheids van gisteravond gehad. Wat een koekenbakker.

    elke (kleine) overtreding die op limbombe werd gemaakt, shirtje trekken etc. wordt weg gewuift, maar de eerste beste soortgelijke overtreding van ons wordt een vrije trap gegeven. rond uit belachelijk als je t mij vraagt.

  • Mar

    Markzegt

    10 maanden geleden

    Mee eens Max, Ron Jans is 10 klassen beter dan ome Sjon. Die alleen maar roept :”we moeten steeds naar de oplossing zoeken”

    Maar ja hebben we al veel te veel over gezegd, dus laten we die discussie niet weer opnieuw beginnen.

    Ik denk wel dat we het gaan redden dit seizoen

  • Pie

    Piellezegt

    10 maanden geleden

    Van dit Utrecht kon je makkelijk winnen, heeft echt niks met Ron Jans effect te maken. Elke andere ploeg die thuis had gespeeld had van ze punten afgesnoept, ik heb alleen laatste kwartier gekeken en dit Heracles is geen schim meer van Heracles toen in de eredivisie. Eerlijk is eerlijk verwacht uit tegen Volendam en AZ ook 0 punten, natuurlijk hoop ik dat naast zit maar wordt erg lastig, elke bal die Utrecht speelde stonden wij niet kortop(teveel afstand), vond ook de linies te groot en hoge lange ballen leverden ook maar ook niks gevaarlijks op(te weinig goede voorzetten, weinig dreiging voorin behalve van Sankoh ben ik positief maar die man moet ook ondersteuning krijgen van middenveld of extra snelle aanvaller zoals Armenteros helaas dit zijn de realiteiten wat mij opvielen

  • Max

    Maxzegt

    10 maanden geleden

    Komt Lammers heeft geen plan B zoals ik zovaak heb gezegd. Loopt het niet dan weten Lammers en Kruzen het niet. Het enige dat ze kunnen is een speler voor een speler wisselen in de hoop dat het gaat lopen. Je ziet dat Jans tactisch sterk is en relatkef makkelijk Heracles vast zet, waardoor Heracles niks meer kan en weet. En dat terwijl Utrecht weinig tot niks liet zien. Heracles heeft leuke spelers maar een matige trainer, daar ontbreekt het aan, had Hoogma moeten zien. Heb het voor het seizoen al aangegeven. Kwaliteit zat om er wat moois van te maken! Maar als je speler niet beter kunt maken, houd het al snel op!

  • Rob

    Robzegt

    10 maanden geleden

    Gvd die rooien weten gewoon te winnen van ajax ,! Ik haat ze 053 , steeds meer praatjes nu , maar ja van de joden winnen is niet zo moeilijk nu winnen van Utrecht is andere koek ,dat lukt bijna niemand! Twente is een namaak club met bijna geen supporters, wij spelen tenminste voor een vol stadion!

  • Mar

    Markzegt

    10 maanden geleden

    Jongens er is nog veel werk aan de winkel vooral in de verdediging en bij spelhervattingen.

    Aan de andere kant denk ik dat we genoeg potentie hebben om top rechter rijtje te eindigen.
    Hansson laat stukje bij beetje weer zien dat hij met zijn snelheid het elke verdediging lastig kan maken. Rendement moet wel omhoog.
    Brouwer presteert tot nu toe gewoon goed (had ik niet verwacht) de Keersmaeker laat goede dingen zien. Willems is de rust zelfe en Sankoh komt ook wel goed.
    Daarentegen brengt Ouahim veel te weinig. Veel te veel balverlies.
    Zet scheperman erin en wat mij betreft ook Bultman.

    Als Lammers nu ook gewoon normaal gaat wisselen komt het vast wel goed.
    Gisteren dacht hij ook. Goh laat ik even zien dat we alles op alles zetten door het lef te tonen willems en keersmaker eraf te halen voor een spits.

  • Rob

    Robbiezegt

    10 maanden geleden

    Klopt Gerrit, met onze corners wordt al jaren te weinig mee gedaan. Verbeek had destijds iets uitgedacht dat ze bij elkaar stonden en bij het nemen van de corner alle kanten uitliepen, daar zat een idee achter. De laatste seizoenen mis ik een idee. Wordt veel te weinig mee gedaan. En we krijgen aan de andere kant ook teveel tegen uit standaard situaties. Je zou verwachten dat dat beter kan worden, dat is te trainen lijkt me. Heb er ooit eens een kritische vraag over gesteld bij een supporters avond, en dan krijg je zo’n nietszeggend antwoord. Het kan je zo wat extra punten opleveren.

  • Kri

    Kriszegt

    10 maanden geleden

    @Stef. Hoogma had misschien wat korter moeten zitten, maar moest ook de ruimte overbruggen die er lag doordat Bakboord slecht uitstapte op het middenveld. Dat Seuntjes die bal zo mooi, in dat moment, geeft met buitenkant voet, is ook een kwaliteit van hem en niet perse falen van Hoogma. Willems deed het daar goed en de man die vrij kwam, was denk ik voor Ouahim, die even in dromenland was en veel te laat terug schakelde

  • Ome

    Ome Gerritzegt

    10 maanden geleden

    Goed plan om deze week extra te trainen op spelhervattingen zoals corners. Daar werd veel te weinig meegedaan.

  • JHR

    JHRzegt

    10 maanden geleden

    ik ben niet zo negatief dan andere hier!
    zoon wedstrijd kun je verliezen het gaat alleen om welke manier je verliest! we waren niet compleet kansloos.

    Wel ben ik geschrokken van de eerste 15min hoe kun je je zo laten verrassen. wij hadden er juist de eerste 15min op moeten knallen.

    Zoals al vaker gezegt zijn we wel erg kwetsbaar met dod3spel momenten hier is toch gewoon op te trainen?

    Bakboord speelde gistere niet zijn beste punt. ma om nu meteen te zeggen dat hij et niks van bakte. gaat te ver

    Scheidsrechter was van diep droevig nivo die vooral de pik had op limbomme had.

    Op naar volendam !

    WE ARE BLACK WE ARE WHITE WE ARE FUCKING DYNAMITE 🧨🧨🧨🧨

  • ste

    stefzegt

    10 maanden geleden

    @Hans
    Ik heb liever dat je de statistieken bekijkt van de wedstrijd ipv forum.

  • ste

    stefzegt

    10 maanden geleden

    @Kris
    Bij de 0 1 mag die voorzet nooit gegeven worden. Hoogma staat er weer te ver af. En doet aan schijnverdedigen.
    Dat Willems de man overpakt is gewoon goed.

  • Rob

    Robbiezegt

    10 maanden geleden

    Hans, heb je zelf ook een mening? Wat vond je er zelf van gister? Je zegt elke wedstrijd het zelfde. Als we winnen ” waar blijven de azijnzeikers” en als we verliezen ” daar zijn de azijnzeikers weer” . Kom op zeg, als het goed is dan zeg ik dat en als het niet goed is ook. En vlgns mij zijn er meer die er zo over denken. En gister was gewoon niet goed, punt! Op naar de volgende wedstrijd.

  • Joh

    Johanzegt

    10 maanden geleden

    Nu weten we het wel Hans.

  • Dir

    Dirkzegt

    10 maanden geleden

    Heb met stomme verbazing gekeken naar de scheidsrechter.. die presteert om ALLES af te fluiten en elke beetje valpartij te gaan fluiten. Zo laat je het ook geen wedstrijd worden.

    Totaal ongeschikt voor het vak, Sander van der Eijk.

  • Han

    Hanszegt

    10 maanden geleden

    Heerlijk….de bekende types(iedereen kent de namen) melden zich ook weer op dit forum…..4 weken waren ze er niet!!!!
    Eigenlijk is het lachwekkend,nu alweer meer reacties dan de afgelopen 4 weken in z’n totaliteit……na één nederlaagje.

  • Kri

    Kriszegt

    10 maanden geleden

    We begonnen niet al te best, terwijl Utrecht juist sterk begon. Sonnenberg speelt dan slap in, Bakboord stapt wat dommig ‘uit’ en die Seuntjes is geen koekenbakker…. Ouahim lijkt zich dan ook niet aan de afspraken te houden en dus 0-1 achter. Dat die 0-2 vlak voor rust valt is erg kut qua ons moraal, maar vond ik wel verdiend. In mijn beleving kwam onze aansluitingstreffer uit het niets en dan mag je hopen op een gelijkspel, maar ik had eigenlijk niet het idee dat het er echt in zat… We dwongen nauwelijks open kansen af en het geluk dat de bal een keer goed zou vallen hadden we niet en dwongen we ook niet af. Zij hebben gewoon meer kwaliteit dan wij en het score verloop was in hun voordeel. Even uithuilen en door!!!!

  • Pol

    Polliezegt

    10 maanden geleden

    @ wim
    Klopt dat zijn de posities die te kort komen voor het linkerrijtje en een leuk seizoen. We gaan voor lijfsbehoud en dan is de inschatting van Heracles dat de huidige selectie goed genoeg is. Wil je meespelen in het linkerrijtje dan heb je een cv, am en rechtsbuiten nodig. Dat zijn echter niet de ambities van de club , anders hadden ze er wel naar gehandeld in de transferperiode.

    Hopelijk is de selectie goed genoeg voor lijfsbehoud. Laten we beginnen met het op de bank zetten van ouahim en Engels.

  • Tho

    Thomzegt

    10 maanden geleden

    Niks aan de hand
    Je verliest ook een keer op naar Volendam
    Los van dat het niet goed was

  • Wim

    Wimzegt

    10 maanden geleden

    De transferperiode eeen 8.5 is ook geschreven door iemand die dronken was. Dat sloeg ook helemaal nergens op. Zelfs niet met drie zwart-witte brillen op. We hebben 2 geweldige aankopen gedaan met Willems en De Kearsmaker. De rest is twijfelachtig of zwaar onvoldoende. De gehuurde spits is trouwens ook wel een goeie speler lijkt het. Maar weer geen nummer 10, geen fatsoenlijke CV, geen goeie rechtsback. Dat zijn al 3 zware minpunten die ons gisteren ook opbraken. Volendam uit moet je minimaal gelijk spelen. Wil je niet in een lastige parket komen.

  • Joo

    Joopzegt

    10 maanden geleden

    En als ik Heracles was, liet ik het bij een reprimande, als signaal naar de slecht fluitende scheidsrechter, volgens mij was ook de afspraak dat onsportief gedrag werd afgestraft. En daar had hij eerder moeten op ingrijpen . Voor een ingooi 30 seconden nemen is ook niet normaal, en ook voor een uittrap niet

  • Joo

    Joopzegt

    10 maanden geleden

    Jammer dat er bekertjes weden gegooid. Ik wil het niet goed praten maar de scheidsrechter mag ook wel bij zichzelf te rade gaan: wat als ik eerder had ingegrepen, in de eerste helft had hij die keeper al geel moeten geven en niet wachten tot de tachtigste minuut. Dat de dader aanhouden wordt is volgens mij voldoende en er niet met dertig man bovenop springen.Hij krijgt vanuit de club straf genoeg.

  • Bon

    Bonafidezegt

    10 maanden geleden

    Volgens mij waren we niet goed ingespeeld op het systeem wat Ron Jans speelde. Zo stond Romeny tot 3x vrij, waarbij hij bij de tweede keer bereikt werd en alle tijd had om een goal te maken. Onze gedachten gingen teveel uit naar Seuntjes.

    Verder kwam de 0-2 ongelukkig, omdat het team net in de wedstrijd begon te komen. Je was al een tijdje bezig met het creëren van kansen, waarbij je Utrecht terugdrong vanwege het snel veroveren van de bal. Dan valt de late 0-2 (daarna werd er direct afgefloten) verkeerd voor de spirit van het team.

    Toch waren we in de tweede helft niet minder dan Utrecht, wat wel had gekund. Toen was het weliswaar meer gezapig, maar vooral in de laatste fase zag je een duidelijk slotoffensief. Alles bij elkaar optellende kunnen we het dus ook FC Utrecht lastig maken.

  • ste

    stefzegt

    10 maanden geleden

    Misschien moet John is kappen met Justin. Uiteindelijk is hij steeds de man die de onrust brengt.
    John heeft zoveel vertrouwen in Bultman, ik heb het gisteren niet gezien.
    Waarom Scheperman geen minuten krijgt en Marko wel is mij een raadsel.
    1 schot op doel is gewoon te weinig.
    Komende week Volendam is een hele andere westrijd. Daar een resultaat halen zou mooi zijn. Misschien deze week is oefenen op corners en vrije trappen:)

    Jammer van de onderbrekingen, kwamen op het verkeerde moment. Respect voor de 1e die het meteen door heeft, dat hij fout zat.
    2e was eigenlijk definitief staken, dan ben je niet zo slim.

    -2

  • haf

    hafc1903zegt

    10 maanden geleden

    @Buks, dat is toch altijd zo, na een overwinning is het merendeel positief en na een nederlaag negatief. Ik zal hier als iemand die na de afgelopen 2 wedstrijden positief was wel even komen met de nuance voor jou. Tegen NEC en Excelsior was het niet uitzonderlijk, en gister was het niet slecht. Utrecht strafte dekkingsfouten (die er het hele jaar al zijn zoals ik in een eerdere reactie onder dit bericht zei) wel af, maar het was totaal niet zo dat we weggespeeld werden, in tegendeel, wij hadden het meest het initiatief. Ons probleem zit hem vooral achterin, want we geven niet heel veel weg, maar als we een kans weggeven is het meteen een grote kans. Voetballend ziet het er allemaal opzich prima uit, alleen wordt het lastiger als je tegen een team speelt met een trainer die bekend staat om het goed vastzetten van de tegenstander (zoals Jans bij Utrecht gister).

  • Sco

    Scoutzegt

    10 maanden geleden

    Hoe moe moeilijk is het om geen bier te gooien. Doe je thuis toch niet vanaf de bank lekker door de kamer gooien. Kul smoes, emotie!!

    Voor de rest vooral de eerste helft als een kip zonder kop gevoetbald en Jans is iedereen te slim af. Lekker terug zakken tot alle backs van Heracles zo n beetje op de achterlijn (van Utrecht) staan en Sonneberg laten opbouwen en bij bal verlies counteren ze Heracles er zo uit.

    Nogmaals en al eerder gezegd zet Nankishi op 10. Gisteravond zag je waarom.

  • Buk

    Bukszegt

    10 maanden geleden

    Wel een bijzonder fenomeen dit. Na deze wedstrijd zijn de negatieve supporters (zij die twijfelen over de kwaliteit v h elftal) weer volop aan het woord. Waar zijn de positieve jongens? Dit was na twee gewonnen wedstrijden andersom.

    Om even bij de feiten te blijven. Elftal is m.i. niet in balans (dit was ook de conclusie van GJ Verbeek gisteren) en daarmee kun je ook concluderen dat er te weinig kwaliteit is, vooral op rechts (plek 4-5-8-10-11) Het lijkt allemaal te matig, ik hoop dat ik ongelijk heb.

  • Mar

    Marcozegt

    10 maanden geleden

    Hoe kun je zo slecht beginnen?Je moet meteen er vol opklappen,kom op man
    en ja dan ben je kapot naar 90 min maar daar moeten we het wel van hebben.
    En ja Sonnenberg en gister Bakboord kan echt niet in de eredivisie.

  • Nie

    Niekzegt

    10 maanden geleden

    @Remco

    En pas nu je eerste zin eens toe op de supporters die de bekergooier aanpakten.
    Het komt nu op mij over alsof je zegt een beker uit emotie gooien kan gebeuren, maar vanuit emotie iemand aanpakken die zich misdraagt is uit den boze. Terwijl je reactie zou moeten zijn : beide dingen mag niet en de hoofdschuldige is de bekergooier. Want als hij niks gooit valt er ook niks hardhandig aan te pakken.

    Dat er nog mensen zijn die naar de KNVB wijzen is helemaal belachelijk!
    Dat doet me een beetje denken aan die bontkraagjes in t westen vh land(al lopen er hier ook genoeg). Je weet wel die typetjes die agenten constant lopen uit te dagen en een enorme grote mond hebben, meerdere keren worden gewaarschuwd en op het moment dat ze dan uiteindelijk worden gearresteerd gaan lopen janken over mishandeling/discriminatie.

    De KNVB heeft duidelijke regels gesteld,de clubs zijn het hier volledig mee eens en vele supporters ook. Er word al maanden gewaarschuwd,en nog is er een groepje die het maar niet lijkt te snappen. Een laatste redmiddel is dan boetes en stadionverboden uit te delen. Dan kan je wel met een plaat voor je kop roepen dat het de KNVB om het geld te doen is,maar het is heel simpel, als niemand wat gooit krijgt de KNVB ook geen rode cent.

    @Mark

    En ik denk dat je daarmee ook de vinger op de zere plek legt.
    De laatste (legale ) oplossing die er is is heel hard bestraffen door middel van stadionverboden,boetes,wedstrijden zonder publiek,netten rondom het veld. Maar wat doe je als dat ook niet helpt ? Dan is een stukje sociale controle van medesupporters het enigste wat kan werken. Uiteraard wel binnen de grenzen van de wet. Dus dan ook mensen die een andere mishandelen gewoon arresteren en voor de rechter laten verschijnen. Maargoed daarmee werk je ook mogelijk weer een kettingreactie in de hand.

    Maargoed al met al zijn de supporters de genen die het veroorzaken en uiteindelijk ook de enigste die het kunnen oplossen.
    We moeten er iig voor waken om dit soort gedrag niet te gaan normaliseren en vingers naar anderen te wijzen(zoals de KNVB of clubs). Want uit eindelijk zijn we allemaal te gast in het stadion en spelen we in een competitie die georganiseerd word door de KNVB . We hebben ons allemaal dus ook aan hun regels te houden of men t daar nu mee eens is of niet.

    Voor de rest ga ik het hier ook bij laten in deze hele discussie ! Want er zullen altijd mensen zijn die er een andere mening op na houden . Een daar is niks mee,maar dan blijft eeuwig door discussiëren gewoon zinloos.

  • J.s

    J.s.zegt

    10 maanden geleden

    Buiten de rest, vond ik Hansson vandaag weer eens ouderwets. Op snelheid acties maken, binnendoor buitenom. Als die dit doorzet kan kom ik daar wel voor naar het stadion.

TopReacties

+1
Ome Gerrit10 maanden geleden

Wat betreft inzicht in het spelletje, taktiek enz. wordt hier door sommige supporters niet hoog opgegeven van onze trainer John Lammers. Hij is als hoofdtrainer eindverantwoordelijk. Maar met dit soort opmerkingen wordt ook het technisch, taktisch inzicht van Henri Kruzen en Peter Reekers gekraakt. Zij zijn hiervoor namelijk net zo goed verantwoordelijk! Lammers mag dan naar verwachting aan het einde van het seizoen vertrekken, Henri en Peter blijven wel!

+1
Forza10 maanden geleden

Kaarten voor de aankomende uitwedstrijden zijn weer binnen! Op naar volle uitvakken! Forza Heracles

sch190310 maanden geleden

https://www.heracles.nl/2023/09/09/kaartverkoopinformatie-az-uit/ Massaal naar Alkmaar!!

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia