Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NESImages

Heracles verliest opnieuw met ruime cijfers

Geschreven door Mat op 12 mei 2024

Heracles heeft net als vorige week met ruime cijfers (4-0) verloren. De Heraclieden verloren van Excelsior. Heracles laat het door het late gelijkspel van RKC afhangen van de allerlaatste wedstrijd van het seizoen.

Heracles Almelo lijkt er nog weinig zin in te hebben. De manier waarop het elftal van trainer Van de Looij voor de dag kwam was net als tegen RKC op zijn zwakst gezegd belabberd. Wat de meegereisde supporters van Heracles waarschijnlijk nog het meeste irriteren is de intentie waarmee Heracles het veld op gaat. De statistieken spreken voor zich. Nog geen 40 procent balbezit ( in de eerste helft was het amper 30 procent) en nul schoten op doel geeft in ieder geval aan dat Heracles in ieder geval niet van plan was om op de aanval te spelen.

Dat Heracles op de ranglijst niet meer in de problemen is gekomen, daarvoor mag het de concurrentie bedanken. Heracles heeft minder punten als waarmee het twee jaar geleden degradeerde met nog één wedstrijd te spelen. Destijds had de ploeg van trainer Frank Wormuth 34 punten, terwijl Heracles nu 32 punten heeft.

De laatste wedstrijd speelt Heracles de laatste wedstrijd thuis tegen Fortuna Sittard. RKC moet uit naar PSV en Excelsior uit naar Feyenoord. Een punt in eigen huis volstaat dus om officieel veilig te zijn, maar dat het weer moet afhangen van de allerlaatste wedstrijd is geen prettig idee.

Discussieer mee

205

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

 • Joo

  Joopzegt

  één maand geleden

  Hopen dat psv en of Feyenoord zijn sportieve plicht doet, met dit team gaan wij er in de play offs ook af. Waar het aan ligt, een aantal mensen bij Heracles mag wel eens voor de spiegel gaan staan en zichzelf de vraag stellen: ben ik geschikt?

  • Joo

   Joopzegt

   één maand geleden

   Ik fluit niet en roep ook geen boe, dat laat ik aan harries over. Harrie, vraag je maar eens af waar de druk wegkomt ? Hoeveel spelers van de huidige basis hebben de degradatie meegemaakt? Een kolder verhaal

   -1

  • Her

   Heracles Harryzegt

   één maand geleden

   En jij als cynische (bv. fluitende of overdreven op fora klagende) supporter ook.

   +1

 • Vak

  VakkieDzegt

  één maand geleden

  Het is natuurlijk ronduit schandalig hoe dit Heracles zich presenteert de laatste duels ongelooflijk dat er niet wat veranderd.. natuurlijk werkt het niet mee dat Sonneberg Cestic Bultman Hansson Laurssen geblesseerd zijn! Ga ff na hoe je er voor had gestaan als je thuis had verloren van AZ en uit bij Sparta, al met al blij dat daar punten zijn gepakt. Toch ben ik van mening dat het 433 systeem niet past op dit moment en er verkeerde keuzes worden gemaakt door angst. Je buitenspelers presteren gewoon niet, waarom geen 442? Liever geen Hoogma achterin maar dat is ff niet anders nu,
  Brouwer
  Jannes hoogma Leerdam oppegard
  Wehmeyer bdk Hrustic Engels
  Hornkamp & Diego

  Ondanks bakboord z’n werklust heeft Jannes toch m’n voorkeur omdat zijn voorzetten vaker komen en niet twijfelt
  • Diego wil zich bewijzen en zal altijd alles geven dat kan samen met hornkamp veel opleveren!
  • Engels hoort te starten en niet invallen bij een achterstand.. en tja Limbombe komt niemand voorbij.. tijd voor wehmeyer

  +2

 • Haf

  HafcPepijnzegt

  één maand geleden

  Engels v.oorschot wehrmeyer

  Hrustic
  Bruns. De Keersmaecker

  Oppegard Hoogma Sonneberg Wieckhoff

  Zo zou ik het doen zondag, KWW

  -6

  • faf

   fafzegt

   één maand geleden

   Ik zou in ieder geval een keeper opstellen, kon nog wel eens een tegendoelpuntje of wat schelen 😉

   +8

 • Hen

  Henkzegt

  één maand geleden

  Wat ik betreur is dat er trainers aan worden gesteld die eigenlijk haaks tegenover de visie staan van Heracles, althans de visie die Heracles altijd had, onder Hoogma SNR hebben ze geen visie meer en is alles los zand. Volgens mij als club zijnde hoor jij een trainer en spelers te halen die in het systeem 4-3-3 passen en die ook beheersen, dit deed en kon Heracles altijd goed. Helaas sinds het vertrek van Jan Smit is het berg afwaarts gegaan. Volgend seizoen een nieuw TD, een nieuwe trainers, nieuwe technische staf die niet van de club komt/komen, maar met een eigen visie, uiteraard wel het 4-3-3 offensief en een nieuw scouting, behalve Nijhuis is het allemaal shit. En dan uiteraard kwalitatief goede spelers, het kapitaal moet op het veld staan!

  -1

 • Jas

  Jasonzegt

  één maand geleden

  Eens met Evert. We zijn zo vaak totaal voor schut gezet.
  Begin van het seizoen een paar keer goed teruggekomen van een achterstand. Daarna begon het:
  Eagles uit (4-0)
  Heerenveen uit (3-0)
  HHC uit (2-0)
  Fortuna uit (4-1)
  Vitesse uit (2-0)
  NEC uit (3-1)
  PEC uit (3-1)
  RKC thuis (0-5)
  Excelsior (4-0)

  Bij deze wedstrijden zijn we echt totaal afgemaakt. Absoluut kansloos. Vernederd. Diep, diep, diep triest.

  Nog los van het geluk wat we hebben gehad thuis tegen Vitesse en Almere. Tegen Vitesse waren we zonder de rode kaart ook afgemaakt.

  +11

 • Eve

  Evertzegt

  één maand geleden

  Nee, Hany niet de supporters zorgen voor een negatieve sfeer maar de spelers zelf. We hebben het hele seizoen naar waardeloze wedstrijden zitten te kijken, op de en paar na die leuk waren.

  +3

 • A3N

  A3Nzegt

  één maand geleden

  Slecht nieuws over Jizz, hij doet zondag niet mee.

  Hopelijk geen Sankoh als vervanger, Geef Diego een kans zou ik zeggen. Of zet desnoods Mario in de spits.

  +10

  • Han

   Hanszegt

   één maand geleden

   @A3N……sonnenberg dan?
   Dacht dat ik het nooit zou zeggen maar hoop dat ie naast Hoogma speelt…..met als backs oppegard en Bakboord.
   Midden BDK,bruns,Hrustic en voor Engels ,v Oorschot en toch maar limbombe.
   Veel meer smaken hebben we niet door alle blessures voorin.

   +7

  • Ale

   Alexzegt

   één maand geleden

   Ik zou voor Sonnenberg gaan, mits fit. Hij heeft in Duitsland ook wel eens in de spits gespeeld.

   +9

  • faf

   fafzegt

   één maand geleden

   Zou graag Diego zien inderdaad, Sankoh functioneert alleen als invaller. Limbombe op links en rechts Engels. Hrustic op 10, met BDK en Bruns erachter. Zit er iig gif in de ploeg

   +3

  • Roy

   Royzegt

   één maand geleden

   Jizz is dus een prima spits maar wel té blessuregevoelig (zie ook zijn verleden), op de momenten dat hij er moet staan, aan het begin en einde van het seizoen cruciale momenten is hij geblesseerd.

   Er moet dus een volwaardige spits bij komen volgend seizoen.

   +10

  • Roy

   Royzegt

   één maand geleden

   Mario aub…. maar zal wel Sankoh worden.

   +4

 • Pat

  Patrick0546zegt

  één maand geleden

  Jesse

  Wat zou je op dit moment van de heren willen horen dan? Wat heeft het voor nut om nu naar buiten te komen als RVC. Past ook helemaal niet in de nieuwe structuur om dit te doen, NJH en Toussaint zijn hiervoor verantwoordelijk. Naar buiten rust uitstralen is nu belangrijk tot het laatste fluisignaal zondag. Vanaf dan is het tijd om intern te evalueren en wat mij betreft een grote schoonmaak.

  Maar om nu voor de laatste wedstrijd van het seizoen naar buiten te komen met een statement (?)vanuit de rvc slaat nergens op.

 • Jac

  Jaccozegt

  één maand geleden

  @Ticketboxspotter

  “vanuit heracles ietrs verwachten qua sfeer? kuj reek,n?”

  Haha je moet je echt doodschamen als je dit zegt. Heb je enig idee wat de club allemaal betaald voor onze sfeeracties?

 • Han

  Hanyzegt

  één maand geleden

  Gaan we nu serieus een voorbeeld nemen aan rkc of Excelsior die onder ons staan? Of roepen om grote namen, maar onze grootste naam Willems heeft gefaald. Accepteer gewoon dat het een minder seizoen is, maar wees blij als we er in blijven. Volgens mij zijn het vooral de supporters die voor een negatieve sfeer om de club zorgen

  +2

  • Han

   Hanyzegt

   één maand geleden

   Eens hoor, wat je nu omschrijft is een heel wat genuanceerder verhaal dan ‘Hoogma heeft gefaald’, selectie is bagger, etc.

   +1

  • art

   arthurzegt

   één maand geleden

   Een keer een minder seizoen is prima, maar er zijn twee dingen die toch wel zorgelijk zijn:
   1. Het feit dat wij niet in staat zijn geweest sinds het vertrek van Vloet om een goede ‘10’ te vinden die ook af en toe scoort… Net zoals we niet in staat zijn geweest om zelf een goede rechtsback te vinden na het vertrek van Fadiga (en er zijn er wat lang gekomen met Mokono, Polley en anderen).
   2. Dat we niet in staat lijken om met druk om te gaan (net als twee jaar geleden is het weer mentaal zwak en knikkende knietjes (gebrek aan vertrouwen).
   3. Dat we pas gaan voetballen op het moment dat we achter staan (veel te reactief en niet dominant).

   Samenvattend: kwalitatief geen vooruitgang, te lage mentale weerbaarheid en (misschien daardoor) veel te weinig vertrouwen. Uiteraard wel wat pech gehad met blessures van Hansson, Laursen en Hornkamp, maar desalniettemin…

   +8

  • Dia

   Diannezegt

   één maand geleden

   @Harry

   Helemaal mee eens. De media, supporters en de rode krant hebben het alleen maar over het scenario van 2 jaar geleden Dat gaat zelfs bij de spelers in het hoofd zitten. Wees blij dat het seizoen bons voorbij is. Tijd voor de grote schoonmaak

   +4

 • SCH

  SCHzegt

  één maand geleden

  @rene Chemie in de spelersgroep zal er wel zijn. Gister zaten ze nog met zijn alle bij Kreta. De praatsessies zijn veranderd in eetsessies.

  +6

 • Ren

  Rene vak rzegt

  één maand geleden

  Leuk gevonden dan weer dijkhuizen of gj verbeek kun je ten hag ook wel noemen. Mensen als er geen chemie is in de staf en of spelers groep kun je er nog zo’n goeie trainer voorzetten of opnoemen dat werkt gewoon niet. Begin bij de wortel allereerst een duidelijke visie – plan – td – scouting,s netwerk enzo. Een jan v staa met roots in almelo zou iets voor ons kunnen zijn .Verder eerst zondag maar is afwachten en dan werken aan het nieuwe seizoen. Want dat er wat moet veranderen (gebeuren)is al 2 jr erg duidelijk. Namen blijven noemen heeft geen zin dat weten we wel het gaat er nogmaals om de”juiste mensen op de juiste plaats”. Onze club is de afgelopen jaren afgegleden naar een bedenkelijk niveau. P.s kijk alleen al naar de selectie, s van rkc en excelsior kwa voetbal en spelopvatting een wereld van verschil met ons.

 • Sco

  Scoutzegt

  één maand geleden

  Als we een nieuwe trainer willen dan graag Dijkhuizen van Excelsior. Speelt al jaren goed voetbal met minimale middelen.

  +7

  • Sot

   Sotazegt

   één maand geleden

   Mee eens, maar die italiaan van fc Dordrecht lijkt mij ook wel wat(zal satriano misschien ook ten goede komen)

 • ron

  ronzegt

  één maand geleden

  Het is toch triest, de huidige trainer heeft het niet en gokt te veel op de counter, zelfs in thuis wedstrijden. moeten hopen op PSV en Feyenoord,, voor de rest was het een waardeloos seizoen

  +1

 • Thi

  Thiemozegt

  één maand geleden

  Kunnen wij niet eens een keer zo’n shirt actie doen als bij de graafschap? Vond het wel erg leuk tegen exelcior die shirts!

  +6

  • tic

   ticketbox spotterzegt

   één maand geleden

   is een hele prijzige sfeeractie met shirtjes..

   +3

 • Ren

  Rene vak rzegt

  één maand geleden

  Schitterend die sfeer aktie bij de graafschap voor de wedstrijd. Ook het uitdelen van sfeer shirtjes aan de supporters echte mooie uitstraling kwa club .Weet iemand of wij nog wat kunnen verwachten van ons heracles? Voor de laatste thuiswedstrijd a.s zondag . Anders wordt het weer zo’n dooie boel .Kom op mensen binnen onze club laat ons verassen dat hebben wij na zo’n moeizaam “kut” seizoen wel verdiend als hondstrouwe supporters.

  +2

  • tic

   ticketbox spotterzegt

   één maand geleden

   vanuit heracles ietrs verwachten qua sfeer? kuj reek,n?

   +7

TopReacties

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia